Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
43.2°
+
Emmy Zettergren
0
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
80kg
+
Bobby Green

Microsoft tar upp kampen med Apple

Ballmer högljud som vanligt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Genom att tillkännage en egen Windows 8-tablet så har Microsoft gjort det klart att de tänker börja konkurrera med Apple mer direkt. Microsofts VD, Steve Ballmer, sade också i en intervju med CRN nyligen att även om företaget tidigare har låtit Apple innovera mycket så tänker de inte längre ligga efter utan ta ledningen.

Ballmer säger att de har fördelar i produktivitet och i enterprise management. De har även fördelar när det gäller serverinfrastruktur för företag. Men nu ska de börja konkurrera med Apple på de områden de legat efter i som datamoln och innovation när det gäller hårdvara och mjukvara.

CRN säger att Ballmer ska ha kört på som han brukar under intervjun men det slängdes inga stolar eller liknande, även om han var ganska högljud.

När det talades om rykten om en Surface smartphone så sade Ballmer att Microsoft nu lägger fokus på sin nya tablet men tillade att vi får se hur det utvecklar sig. Det betyder alltså att det kanske kan komma något liknande inom smartphone-segmentet men det återstår som sagt att se.