Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.1°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
88kg
+
Bobby Green

USB 3.0 kan bli ny standard för laddning av bärbara datorer

USB 3.0 Power Delivery kan göra det möjligt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Nu sedan den nya standarden för USB 3.0 Power Delivery blivit klar, något som medför att USB-gränssnittet ska klara av att leverera upp till 100 W, så föreslår även vissa tillverkare att en ny standard för laddning av bärbara datorer ska införas.

I likhet med vad som hänt på mobiltelefonsidan där tillverkare kommit överens om att använda micro-USB som gemensam standard så vill nu tillverkare av bärbara datorer göra detsamma inom det segmentet. I nuläget så använder nästan alla tillverkare egna strömadaptrar med i många fall väldigt speciella kontakter.

Skulle istället USB 3.0 Power Delivery-standarden användas så kan man koppla in en USB-kabel till en speciell strömadapter som kan leverera ström från ett vanligt vägguttag, alltså ungefär som en laddare till mobiltelefoner fast i större skala.

Det skulle också göra att man kan använda vilken strömadapter som helst, bara den följer den nya standarden, och det skulle också göra det enkelt att ersätta trasiga strömadaptrar.

Vi får se hur det går framöver men jag hoppas verkligen att man kommer överens om att använda detta, eller i alla fall tar fram någon gemensam standard som man gjort för mobiltelefoner.