RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
52.2°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
49.7°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
97kg
+
Roger Åberg

Ivy Bridge-E kommer under tredje kvartalet nästa år

Ivy Bridge får fler processorkärnor

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intels nästa plattform för högpresterande stationära datorer (HEDT) som går under kodnamnet Ivy Bridge-E beräknas att släppas någon gång under tredje kvartalet nästa år enligt en presentationsbild som läckt ut på nätet.

Enligt bilden så ska lanseringen av Ivy Bridge-E Core i7-processorer följa efter Haswell-processorerna till socket LGA1150 under andra kvartalet nästa år. De kommande Ivy Bridge-E processorerna kommer dock att vara kompatibla med den existerande LGA2011-sockeln som finns i X79-baserade moderkort.

Ivy Bridge-E processorerna tillverkas med samma 22 nm-process som de vanliga Ivy Bridge-processorerna. De får dock fler processorkärnor, minneskanaler, mer cache och ett PCI Express 3.0-certifierat gränssnitt.

Det återstår att se om Intel kommer lansera ett nytt chipset tillsammans med de nya processorerna eller om de kommer fortsätta att använda X79 i den kommande plattformen. Om de behåller X79 så kanske det ändå utrustas med ytterligare några funktioner och en del uppdateringar görs i form av steppings. Det skulle motsvara vad Intel gjorde med X58-chipsetet för 45 nm Core i7 Bloomfield- och 32 nm Core i7 Westmere-processorerna