Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Acer gillar fortfarande inte Surface

Tror att den minskar företagets chanser på marknaden

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Strax efter det att Microsoft tillkännagav Surface så började företagets OEM-partners klaga på att det kommer bli en krock internt. Nyligen så har Acer återigen yttrat sig i frågan och säger att Microsoft bör tänka till ännu en gång innan de släpper Surface på marknaden.

Acer var en av de första OEM-partners som kommenterade Microsofts Surface efter lanseringen och de tror fortfarande att den kommer ha en inverkan på hela ekosystemet inom industrin. Acer säger också att de nu kan komma att omvärdera företagets strategier i förhållande till Windows och kanske även undersöka möjligheterna för alternativ.

Microsoft själva har också erkänt att Surface kommer konkurrera mot företagets OEM-partners produkter, även om de inte trodde det från början. Det kan också leda till ett sänkt intresse hos OEM:er för Microsofts nya plattform.

En av anledningarna att Microsoft vill släppa Surface är för att ge en referenspunkt för Windows RT/8-baserade paddor, något som hårdvarutillverkare kan följa och som kommer kunna konkurrera bra med Apples iPad. Acer tror dock istället att en sådan enhet kan sätta hinder för utvecklingen och konkurrensen på marknaden.