Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
41.9°
+
Frode Wikesjö
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
79kg
+
Bobby Green

Toshiba försenar Windows RT-baserade enheter

Beror på försening av komponenter från tredje part

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Enligt information på webben så har Toshiba tydligen lagt ner planer på att lansera Windows RT-baserade enheter det här året på grund av försening av komponenter från tredje part. Det betyder att företaget istället kommer koncentrera sig på att utveckla produkter med Windows 8 och deras Windows RT media tablet och notebook får vänta.

Under juni månad så demonstrerade det japanska företaget två stycken enheter baserade på Windows RT och Texas Instruments OMAP 4470 SoC. OMAP 4470 SoC kommer med dualcore ARM Cortex-A9 som körs mellan 1,50GHz-1,80GHz, dualcore Cortex-M3, PowerVR SGX 544 grafik och dual-channel LPDDR2 minneskontroller.

De två enheterna var en tablet och en bärbar dator som designats i ett samarbete mellan Toshiba och Texas Instruments. Även om Toshiba inte sa det rakt ut nu så verkar det som att Texas Instruments kommer bli sena med OMAP 4470, eftersom det är den stora skillnaden mellan system med Windows RT och Windows 8.

I nuläget är det oklart om Toshiba tänker släppa en tablet med Windows 8 och Intels Atom-processor. Det ska också bli intressant att se om Toshiba återupplivar sin netbook-serie nu efter att ha lagt ner den tidigare i år eftersom de inte kan släppa produkter med Windows RT.