Det här är Polestar 1!
Den roligare versionen av Volvo... 
59.5°
+
Roger Åberg
0
Öresundstågen slutar med gratis WiFi
Det fungerar för dåligt helt enkelt 
32.1°
+
Frode Wikesjö
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

IEEE förslår ny standard för Ethernet

400 Gbps eller 1 Tbps

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Allt eftersom vårt behov av att överföra data blir större och större så krävs det också nya standarder för överföring. Ethernet-standarden idag kommer upp i 100 Gbps, något som kräver fyra stycken 25 Gbps lanes, men det är tydligen inte snabbt nog för de som bygger servrar, datacenters och HPCs idag.

IEEE håller nämligen på att arbeta med en ny standard för de säger att kravet på bandbredd kommer vara 10 gånger högre under 2015 än vad det var under 2010 och ytterligare 10 gånger högre under 2020.

Det är dock lite tvivel om man i nuläget ska satsa på 400 Gbps eller 1 Tbps. 400 Gbps är tekniskt och ekonomiskt hållbart säger John D'Ambrosia som leder High-Speed Ethernet Consensus-gruppen. Den hastigheten har också stöd från hårdvaruföretag inom nätverk men 1 Tbps är något som efterfrågas från kundernas sida.

D'Ambrosia säger att för att komma upp i 1 Tbps så skulle det krävas 80 separata fysiska kopplingar för en full-duplex implementation.

Den snabbare standarden skulle självklart gälla för servrar och i stationära och bärbara datorer kommer vi nog inte se en uppgradering från gigabit Ethernet än på ett tag, även om 10 Gbps är på gång. Detta med tanke på hastigheten av dagens internet som i bästa fall ligger på 100 Mbit.