Hitachi vill fylla hårddiskar med helium

PC / Hårdvara

Helium, en gas mer känd som den lättaste ädelgasen och som ofta används för att blåsa upp balonger, är någonting som Hitachi nu tänkt använda för att öka kapaciteten av hårddiskar i våra datorer.

Hitachi har arbetat i sex år med att få teknologin att fungera och nu verkar den äntligen vara redo. Under gårdagen demonstrerades en hårddisk av Western Digital för investerare och faktiska produkter kan börja släppas på marknaden redan nästa år.

Helium har omkring en sjundedel av densiteten av den luft som normalt brukar finnas i hårddiskar. Detta spelar dock inte så stor roll för vikten men gasen ger mycket mindre motstånd för de snurrande plattorna vilket i sin tur leder till att motorn inte behöver jobba så hårt. Det ska också leda till en minskning i strömförbrukning med omkring 23 %.

Enligt pressmeddelandet som Hitachi släppt så minskar även krafterna mellan plattorna och läsarmarna och de kan placeras närmare varandra. Med den nya tekniken ska man kunna stapla upp till 7 diskplattor och därmed öka lagringskapaciteten. Idag ligger den högsta lagringsdensiteten på 1 TB per platta så det betyder att under nästa år kanske vi kommer få se 7 TB-hårddiskar på marknaden.

www.hgst.com +

Trailer för Mafia III ute nu

Spel / Multiplattform

Tidigare skrev vi om att 2K skulle visa upp en trailer för Mafia III klockan 14.00 idag och de höll vad de lovade.

mafiagame.com +

EA snackar FIFA 16

Spel / Multiplattform

EA spenderade en del tid på att prata om FIFA 16 under sin presskonferens på Gamescom. Bland annat pratade man om FIFA Ultimate Team (FUT) och spelets karriärsläge. I FIFA Ultimate Team introduceras nya FUT Draft, där folk kan bygga sina egna lag med några av världens bästa fotbollsspelare. Det gäller att bygga ett med 23 spelare och välja en formation med så bra kemi som möjligt innan de börjar spela matcherna.

I karriärsläget introduceras två nya funktioner: Försäsongsturneringar och spelarträning – två spellägen som, enligt EA själva, skall leverera en ännu mer realistisk karriär oavsett om man väljer att spela som manager eller spelare.

Mer FIFA 16 nedan.

www.eurogamer.net +

Ny Humble Bundle

Spel / PC

Natten till i dag dök det upp en ny Humble Bundle och denna är fylld med diverse spel från Bandai Namco. Detta spelpaket innehåller Pac-Man Championship Edition DX+ All You Can Eat Edition Bundle, DeadCore och Platformines om man betalar vad som helst. Betalar man mer än snittpriset (just nu dryga sex dollar) så får man även med Enslaved: Odyssey to the West Premium Edition, Ridge Racer: Unbounded Bundle och Ace Combat Assault Horizon: Enhanced Edition. Känner man sig generös och betalar mer än tio dollar så får man även Dark Souls: Prepare To Die Edition.

Förutom DeadCore så är samtliga spel i denna Humble Bundle endast spelbart på Windows.

www.humblebundle.com +

Kommer man nekas låna pengar om man hänger med fattigt folk på Facebook?

Webb / Facebook

Facebook har fått ett av sina patent hos det amerikanska patentverket uppdaterat och i uppdateringen beskriver Facebook en metod som skulle låta banker och andra utlåningsinstitut använda sig av Facebook för att pröva om den ansöker om lån ska beviljas detta.

I det uppdaterade patentet står bland annat:
"In a fourth embodiment of the invention, the service provider is a lender. When an individual applies for a loan, the lender examines the credit ratings of members of the individual’s social network who are connected to the individual through authorized nodes. If the average credit rating of these members is at least a minimum credit score, the lender continues to process the loan application. Otherwise, the loan application is rejected."
Den innebär med andra ord att banker skulle kunna kolla hur kreditvärdiga lånarens kontakter är och baserat på detta bestämma sig om man ska gå vidare med låneansökan eller inte.

Som alltid när det gäller patent så behöver inte detta betyda att det är något som Facebook faktiskt kommer att erbjuda banker och andra men det skulle givetvis inte vara roligt att få avslag på sin låneansökan bara för att man hänger med folk på Facebook som inte har så bra ekonomi.

venturebeat.com +

Cristiano Ronaldo släpper hörlurar med Monster

Pryl / Hörlurar

Fotbollspelaren Cristiano Ronaldo har tillsammans med Monster lanserat en serie hörlurar. Denna serie innehåller tre olika modeller wireless on-ear ROC Sport Freedom (kostar runt 2 000 kronor), wireless in-ear ROC Sport SuperSlim (kostar runt 1 500 kronor) och wired over-ear ROC Sport Black Platinum (kostar runt 2 600 kronor). Samtliga modeller är i blankt svart med guld inslag samt Monster- och ROC-loggor.

Trots att samtliga namnen för lurarna innehåller ordet Sport så är det endast wireless in-ear ROC Sport SuperSlim som är svettsäker.

Det är just nu oklart när dessa lurar kommer släppas.

www.monsterproducts.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen