Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac
Om man inte kan få nog av det 
28.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
44.2°
+
Roger Åberg
0
De här prylarna måste du ha för att laga mat
Alltså, måste 
81kg
+
Roger Åberg

SSDs blir populära då priserna fortsätter att sjunka

Trots att ultrabooks inte gör bra ifrån sig

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

SSDs blir i nuläget allt billigare och både konsumenter och företag köper upp en större andel enheter nu när priserna sjunker. Att ultrabooks inte gjort så bra ifrån sig som väntat verkar inte påverkat SSD-marknaden nämnvärt.

Enligt marknadsundersökningsfirman IHS iSuppli så levererades omkring 10,5 miljoner SSDs under tredje kvartalet i år. Det är en betydligt större siffra än under de första två kvartalen då det låg på 5,9 miljoner och 7,1 miljoner enheter. Försäljningen väntas fortsätta stiga och iSuppli förväntar sig en ökning upp till 17,5 miljoner enheter under årets sista kvartal.

iSuppli förutspådde faktiskt 20 miljoner enheter för året sista kvartal tidigare under året och tredje kvartalet nådde inte upp till den väntade 13 miljoner gränsen. Den mest konservativa prognosen säger dock att årets andra hälft kommer vara dubbelt så stor som den första hälften.

De här siffrorna inkluderar allting från servrar till ultrabooks, även de SSDs som designats för att agera som cache i datorsystem är med i beräkningarna. Hybriddiskar där den största lagringskapaciteten består av mekaniska plattor är dock inte medräknade.

IHS iSuppli säger att för hela 2012 väntas intäkter från SSDs kommer upp i 7,5 miljarder dollar och en total leveransnivå på 41 miljoner enheter. Det betyder att en SSD kostar 183 dollar i snitt och det är ungefär vad 240-256 GB SSDs ligger på idag.