USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

AMD ska tillkännage planer för framtiden nästa vecka

Kan innebära allians med ARM

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under förra veckan tillkännagav AMD att de ska sparka omkring 15 % av företagets anställda efter sämre än väntade finansiella resultat för tredje kvartalet i år.

Företaget planerar dock att slå ihop en del avdelningar och eliminera mycket av den byråkrati som finns för att spara in på en del utgifter. Enligt en rapport hos VR-Zone så ska AMD tillkännage den nya strategin under nästa vecka, mer bestämt den 29:e oktober.

Strategin kan bland annat hänga på ett område där AMD gått framåt den senaste tiden, något kallat "heterogeneous computing", samt en allians som företaget ingått med till exempel ARM, MediaTek, Qualcomm, Samsung och TI som kallas heterogeneous system alliance (HSA).

Enligt rapporten så ser det ut som att AMDs framtid består i att bygga fler SoC med en högre grad av integration. Det kan till och med bli så att AMD kombinerar x86-teknologi med ARM IP i en och samma SoC där ARM-teknologin baseras på de nyare arkitekturerna som Cortex-M5. ARM-delen kommer utföra specifika uppgifter som till exempel avkryptering av data.

AMD kan också komma att integrera basbandskomponenter i APU och då riktigt ta upp kampen med Intel på den fronten.