RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
49.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.1°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Steven Sinofsky avgår

Windows-teamet får två nya chefer istället

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Microsofts chef för Windows och Windows Live, Steven Sinofsky, har under gårdagen avgått ganska abrupt med omedelbar verkan från sin position för att lämna plats för ny ledning på fältet.

Två nya chefer, Julie Larson-Green och Tami Reller, har tagit över de ansvarsuppgifter som Sinofsky hade och är nu ansvariga för all mjukvara och hårdvaruutveckling till Windows respektive företags och marknadsföringsstrategi för Windows-enheter inklusive Surface och andra enheter. Reller kommer fortfarande att arbeta som CFO och CMO hos Microsoft.

Larson-Green är inte så känd inom företaget men Microsoft säger att hon arbetat där sedan 1993. Hon ska ha stått för den tidiga designen av gränssnittet i Internet Explorer och ska även legat bakom tänket bakom omdesignen av Office-gränssnittet. Det betyder antagligen att hon var med och skapade ribbon-gränssnittet som nu även finns i utforskaren i Windows 8.

På senare tid har Larson-Green varit ansvarig för programutveckling, användargränssnittsdesign samt utveckling av internationella versioner av både Windows 7 och Windows 8.

Anledningen till varför Sinofsky avgick sägs vara ett gemensamt överenskommande mellan honom och Microsoft och att Sinofsky vill ta sig vidare i sin karriär och testa nya möjligheter. Det nekas alltså till att det ska ha skett på grund av någon intern dispyt.

  tack Mathias microsoft.com +