Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
41.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
50.9°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

HP ser inte Surface som en konkurrent

Planerar dock ingen egen konsument-tablet förrän nästa år

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

När Microsoft förberedde sig på att släppa Surface så talades det mycket om att lanseringen av egen hårdvara från företaget skulle kunna ha en påverkan på försäljningen av företagets hårdvarupartners produkter.

Nu såhär ett par veckor efter Surface lansering så säger HP, världens största PC-tillverkare, att de inte känner av någon effekt och HPs VD, Todd Bradley, säger istället att han tycker att Surface inte är en sån stor "deal" som många fick det att verka.

Bradley säger att han inte tycker Surface är någon vidare konkurrent och anledningen bakom detta är för det första att den kommer i en begränsad upplaga samt att han känner att enheten är ganska slö att använda och dessutom har ett högt pris..

Är det någon som borde ha en åsikt om icke konkurrenskraftiga tablets så är det Bradley då det var han som låg bakom HPs egna TouchPad. Han uttalar sig också väldigt försiktigt om HPs egna återintåg på tabletmarknaden och säger att de är ganska långt ifrån att släppa en tablet på konsumentmarknaden.

HP har planer att göra någonting under nästa år så det betyder att det kommer inte komma någon tablet före jul. De kommer dock att släppa hybrider som fokuserar på en användning mellan de lägen som datorerna har. Det närmaste HP kommer en tablet på konsumentmarknaden i år är Envy x2, en tablet med Intel-processor som kostar 850 dollar och som ska finnas på marknaden under december månad.