Nytt matchmakingsystem uppmuntrar till köp i spel
Activision har fått patentet godkänt 
18.6°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft återupplivar IntelliMouse
Party like it's 2000! 
44.8°
+
André Stray
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
86kg
+
Roger Åberg

Taiwanesiska försäljare är inte nöjda med Windows 8-tablets

Svåra produkter att sälja till konsumenter

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

DigiTimes skrev nyligen om att taiwanesiska tillverkare inte är så nöjda med den nya vågen av Windows 8/Windows RT-baserade tablets då de tycker att den typen av produkter är svåra att sälja.

Grunden ligger i att priserna är mycket högre än andra liknande produkter med till exempel Googles operativsystem Android, något som flera inklusive mig själv påpekat redan innan lanseringsvågen drog igång.

På den taiwanesiska marknaden så kostar en 10"-padda baserad på Windows 8 över 20 000 NT dollar, vilket är omkring 4500 kr. Detta kan jämföras med Android-baserade tablets i samma storlek, som Asus Transformer med quadcore Tegra 3-processor, vilka säljs för 8000-12 000 NT dollar, eller 1850-2750 kr.

Utöver detta så är antalet appar till Windows 8 mycket färre än vad vi hittar till Android eller iOS. Detta är ju dock inget konstigt och ganska väntat då Windows 8 är ett precis nytt operativsystem.

Analytiker säger också att baserat på den dåliga försäljningen av Windows 8-tablets så väntas Microsofts egna Surface Pro, som ska kosta omkring 26 000 NT dollar (5990 kr), inte nå upp till de väntade leveransmålen.