Regeringen vill skynda på forskning om antibiotika
Kan komma att ge pengar till läkemedelsindustrin 
43.5°
+
Emmy Zettergren
0
Ny version av AlphaGo tar över rollen som mästare i spelet Go
Har dessutom lärt sig själv 
41.9°
+
Emmy Zettergren
0
Skaparen av Hamdog vill öppna restaurang
Tar hjälp av crowdfunding 
77kg
+
Bobby Green

IBM ser framåt i tiden

Våra datorer kommer få fem sinnen

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

IBM sålde av sin PC-verksamhet för ganska länge sedan men de har inte på något sätt lämnat datorindustrin. Under veckan kom företaget med en prognos över de kommande fem åren som ger oss en glimt om hur de tror framtiden ser ut för våra PC-datorer.

För det första tror företaget att våra datorer kommer bli mer medvetna om omgivningen och anpassa sig till den. De kommer att bli hjälpmedel för våra sinnen som kan processa data och hitta mönster i olika miljöer.

Det kan till exempel finnas en typ av haptic feedback i våra mobila enheter som kan simulera tyget när vi klädshoppar online, eller en bonde som kan känna på sina grödor i fälten för att se hur de mår.

Forskare tror också att det kommer finnas sensorer i våra mobiltelefoner som kan snappa upp biomarkörer i vår utandningsluft och förutse om vi håller på att bli förkylda och ringer "Dr. Watson" för en diagnos.

Det är väldigt intressant att se vilken framtid man hoppas på hos IBM och fem år är inte så lång tid. Innan dess kommer vi säkert i vanlig ordning få höra ett och annat ord om Skynet och så vidare.