Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.3°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
80kg
+
Roger Åberg

Lenovo märker om Radeon HD 7950 som Radeon HD 8950

Vi kunde väl ändå ha sluppit ifrån detta nu!

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

En del information angående AMDs kommande generation av grafikkort, Radeon HD 8000-serien, har redan dykt upp och det är sagt att den ska bygga på en förbättrad arkitektur som ska ge mer prestanda än Radeon HD 7000-serien.

Eller så trodde vi men så verkar inte vara fallet i alla lägen. Det skrivs nu om att OEM-varianter av Radeon HD 8000-serien i själv verket är ommärkta varianter av motsvarande modell från Radeon HD 7000-serien.

Ett av de fallen är det Radeon HD 8950 som skickas med i Lenovos Erazer X700 spelsystem. Där har företaget helt enkelt tagit ett Radeon HD 7950 och döpt det till HD 8950, ett billigt sätt att få någonting att låta bättre än vad det är. Om detta gäller enbart Lenovo eller även andra tillverkare återstår att se

Tidigare har detta gjorts i budget och mainstreamserierna av tillverkarna själva, såsom att Radeon HD 5700-serien hängde med upp i Radeon HD 6700-serien. Det är väl i alla fall lite förståeligt då prestandaskillnaden kanske inte hade varit så stor och man mest hade tjänat in via strömförbrukning vid samma prestandanivå.

Att detta nu sker i det toppresterande segmentet är lite oroväckande men jag förlitar mig på att de som vet vad de vill ha i sina datorsystem helt enkelt bygger sin egen dator och inte köper ett förbyggt system från någon av de större tillverkarna.