Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.0°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.3°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
88kg
+
Bobby Green

Microsoft skyller på PC-tillverkare för dålig framgång med Windows 8

Tillverkarna skyller på touch

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

The Register skrev nyligen att Microsoft börjat lägga skulden på PC-tillverkare för att Windows 8 inte lyckats så bra som man hade tänkt. Bland annat skriver de att Microsoft är frustrerade över att större OEMs inte släppt tillräckligt mycket system med touch-funktion.

Flera PC-tillverkare tänker dock inte stå stilla och ta smällen utan slår nu tillbaks mot mjukvarujätten. De säger att om de direkt skulle gått över till en ny typ av enheter med touch-funktion och nya formfaktorer så hade de blivit ståendes med stora lager av enheter de inte kunnat sälja då användare ändå hade valt billigare enheter utan touch.

PC-tillverkarna hävdar också att touch är problemet med operativsystemet och backar upp detta med recensioner av det nya operativsystemet samtidigt som en del experter också uttalat sig negativt om det nya gränssnittet.

Nu planerar Microsoft att slå tillbaks själva mot PC-tillverkare genom att lansera Surface Pro i februari då den ses som en direkt konkurrent till traditionella bärbara datorer då den är något tyngre och har något lägre batteritid än andra tablets. Genom att använda ett fullstort operativsystem så kan Microsoft konkurrera med tillverkningspartners som Dell och HP.