Kakadua skäller på hundar
Voof! 
49.5°
+
Roger Åberg
0
Snubbe bygger egen Switch-klon
Emulerar flera system 
42.9°
+
Emmy Zettergren
0
Binging with Babish lär dig göra sås
Sås är bäst! 
88kg
+
Bobby Green

GeForce Titan ska kriga mot Sony

Vad det hela handlar om egentligen

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Under den senaste månaden har det varit en del snack om Nvidias kommande grafikkort som ska döpas till "Titan" och vad exakt det kommer bestå av. Under förra veckan diskuterade Xbit Labs om Titan verkligen kommer bestå av GK110 eller om vi istället kommer få se ett grafikkort med två GPU:er, kanske något i stil med dubbla GK114.

Nu skriver TechPowerUP! om Nvidias GeForce Titan inte kommer ha AMD som huvudkonkurrent utan att det är Sony och nästa generation av Playstation som är huvudkonkurrent. Det är alltså en kamp inom spelmarknaden, PC mot konsoler.

Det har sagts att Sony ska avslöja Playstation 4 senare under februari månad och den konsolen kommer med uppdaterade funktioner och ett löfte om att höja grafikdetaljerna inom konsolindustrin, något som inte skett på länge.

Det är ju ingen större hemlighet att grafiken alltid varit bättre på PC-datorer men de har också varit dyrare. Jämförelsen är dock inte helt rättvis då grafikkorten, den viktigaste delen i att spela på en dator, bara är en del av kostnaden och är den enda kostnaden man bör titta på. AMD och Nvidia har ju dock inte varit så bra på att marknadsföra detta heller men det får stå för dem.

Nu när Sony ska introducera nästa generation av konsol, kallad "Orbis", så är det klart att grafikföretag som Nvidia blir lite oroliga och behöver lansera nya produkter för att visa att PC-datorer fortfarande känns och är bäst när det gäller spelgrafik.

GK110 råkar då ligga bra tillhands och det är även Nvidias, kanske till och med industrins största GPU. Den bygger på 28 nm-processen och togs fram i början när produktionsproblem fortfarande var ett faktum. Nvidia lade då mer energi på GK104 och insåg att det chippet hade stor chans att konkurrera med AMD och GK110 lades lite på hyllan så har det varit ända sedan dess, fram tills nu då ett hot har uppenbarat sig.

GeForce Titan kommer alltså att kriga för PC-spels industrin generellt sett, även om det kanske inte kommer sälja i stora mängder till en början. Lansering sker säkert även i vanlig ordning när det gäller Nvidia, man lanserar grafikkortet världen över men grafikkortet dyker upp i nyckelmarknader till en början, kanske USA och EU, för att sedan gradvis sprida sig vidare.

Kakadua skäller på hundar
Voof! 
49.5°
+
Roger Åberg
0
Bygg ditt eget Nerf-gevär
För mindre än en hundring 
35.0°
+
Roger Åberg
0
Snubbe bygger egen Switch-klon
Emulerar flera system 
42.9°
+
Emmy Zettergren
0
Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
57.8°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
49.4°
+
Emmy Zettergren
0
Seven-Eleven börjar med ellastbilar
Från Mitsubishi Fuso 
51.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
400 okända forntida monument hittade i Saudiarabien
Tusentals år gamla 
50.5°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft nu värt över 600 miljarder dollar igen
Som på den gamla goda tiden! 
49.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har fått vår första artikel raderad från Googles sökindex
Därför skriver vi om den igen 
56.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
28.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
22.3°
+
Roger Åberg
0
Järnhalten i sjöar ökar kraftigt i Europa
Binder miljögifter i vattnet 
30.8°
+
Emmy Zettergren
0