Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
48.4°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
43.3°
+
Frode Wikesjö
0
Erik Haag och Lotta Lundgren startar podcast
Alla kan äta julbord 
80kg
+
Bobby Green

Hector Ruiz har lite råd till Intel

AMDs föredetta VD tycker att de koncentrerar sig för mycket på PC

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intels VD, Paul Otellini, ska som vi tidigare fått reda på gå i pension i maj i år men företaget har ännu inte sagt vem som ska efterträda honom. Vem det än blir så säger AMDs tidigare VD, Hector Ruiz, att efterträdare behöver leda företaget i en ny riktning.

Ruiz skriver i BusinessWeeks Management blogg att Intel domineras av PC-marknaden och det är nu dags att företaget måste gå sin egen väg för att lyckas i den mobila marknaden. Han jämför Intel med Boeing som kämpade med Brasiliens Embrear i den regionala marknaden. Han säger också:

Intel can't let its powerful PC business squash innovation that could help it establish leadership in mobile technology; soon its competitors in mobile may get strong enough to eat away at its PC market share, especially with the advent of new three-dimensional interconnect technology for microprocessors—where no one yet has the competitive edge.

Ruiz menar att Intel behöver bli ett "portfolio company" med tre fristående avdelningar som fokuserar på olika saker. En som tar hand om servrar, en som koncentrerar sig på PC-marknaden och en tredje som inriktar sig på företagets nyfunna guldgruva, den mobila marknaden. Alla tre grenarna kan också få en enorm nytta av Intels utmärkta fabriker och den ökade flexibiliteten skulle främja Intels arbete i den mobila sektorn.

Om det behövs så säger han också att Intel bör se över den här planen och, om det är nödvändigt, göra om den vart tredje till vart femte år för att hålla sig i toppform i framtiden.

Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
48.4°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
43.3°
+
Frode Wikesjö
0
Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
47.8°
+
André Stray
0
Hur klarar olika bilar 100 fartgupp i hög fart?
Intressant simulering 
42.0°
+
Roger Åberg
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
58.3°
+
Roger Åberg
0
Mac Minin kommer att uppdateras
I alla fall enligt Tim Cook 
42.5°
+
Roger Åberg
0