Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
59.5°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
41.7°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Windows 8 minskade försäljningen av PC-datorer

Marknadsundersökningsfirman IDC säger sitt om senaste kvartalet

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Marknadsundersökningsfirman IDC har nyligen släppt siffror på hur det går för PC-marknaden och det senaste kvartalet har haft den största nedgången i PC-leveranser sedan mätningarna började då konsumenter behåller vad de har istället för att köpa nytt.

Att det går dåligt på PC-marknaden är ingen hemlighet och Windows 8 blev heller inte den räddare i nöden som det hade hoppats att bli då det släpptes i oktober förra året. Den största skulden får väl dock läggas på det ekonomiska läget just nu men IDCs research director, David Daoud, hävdar att en dålig lansering av Windows 8 inte hjälpte heller.

Daoud menar på att konsumenter förväntade sig väldigt coola PC-datorer och tablets med touch men fick istället traditionella PCs med ett nytt operativsystem optimerat för touch utan hårdvara att använda det. Nu när sådana enheter börjat släppas på marknaden som till exempel Microsofts Surface så har vi dock inte sett något uppsving i PC-köpandet utan har istället fått den största nedgången sedan mätningarna på PC-marknaden började 1994 hos IDC.

IDC är klara med att lägga skulden på Windows 8 för att ha skapat det sämsta kvartalet i PC-industrin på flera år. Operativsystemets lansering misslyckades att ge positiva försäljningssiffror utan försämrade istället marknadens framgång, hävdar Bob O'Donnell som är IDCs "programme vice president for clients and displays".