Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.6°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.5°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
77kg
+
Bobby Green

AMD gjorde ett bättre första kvartal än väntat

Gick fortfarande med förlust

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

PC-marknaden har varit slö det senaste kvartalet men trots detta så har AMD gjort bättre ifrån sig än vad man hade väntat. Företaget har nyligen försökt att lägga om fokus då försäljningen av bärbara datorer sjunkit då företag väntar med att köpa nytt och konsumenter har inte tillräckligt med pengar i budgeten för att ersätta gamla eller trasiga datorer.

I torsdags rapporterade AMD att de dragit in 1,09 miljarder dollar vilket är mindre än de 1,59 miljarder dollar de drog in under första kvartalet förra året. De sade dock att de borde dra in 2 % mer under nästa kvartal men det här resultatet är fortfarande bättre än vad man trott på Wall Street. Analytiker där väntade sig 1,046 miljarder dollar för första kvartalet och förväntar sig 1,071 miljarder dollar för andra kvartalet.

Även om AMD drog in mindre pengar under årets första kvartal jämfört med förra året så hade de en mindre förlust jämfört med samma period i fjol. Årets första kvartal gav en förlust på 146 miljoner dollar medan de under förra årets första kvartal gick med 590 miljoner dollar i förlust.

AMD gör också vissa besparingar i företaget och drar ner på kostnader och omfokuserar chipteknologin för nya marknader som kommunikation, mikroservrar, spelkonsoler och tunna klienter.