Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.0°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
89kg
+
Bobby Green

Intel arbetar med "wearable computing"

Ska komma mot slutet av året

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

När smartphones och tablets lanserades på marknaden så var Intel inte riktigt redo för den stora anstormningen om skedde då de inte hade tagit fram något lågströmschip som passade för segmentet.

Intel var ändå ganska snabba med att ta fram lösningar för smartphones och tablets och nu verkar det även som att Intel är redo att ta ett ett steg längre med "wearable computing", även om företaget ännu inte gjort några formella tillkännagivanden.

Intels nya VD, Brian Krzanich, utlovar att sådana här produkter ska komma att släppas mot slutet av det här året och Justin Rattner, före detta CTO hos Intel, har tidigare bekräftat att Intel utvecklar smarta klockor. Ett rykte som dök upp tidigare under året sade att Intel arbetar med iWatch tillsammans med Apple vilket är ett tecken på att Intel har något i görningen när det gäller "wearable computing".

Nuvarande Atom-processorer har inga problem med enheter som smartphones och tablets men det är inte så troligt att de passar i något så litet som en klocka. Det kan vara så att Intel har en ny mikroarkitektur på gång, eller så har de arbetat fram en version av Atom som ännu inte tillkännagetts.