Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
43.1°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
53.0°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Windows Store når 100 000 appar

Bara en vecka efter BUILD

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Även om Microsoft inte kommit upp i 100 000 appar i Windows Store för Windows 8 i tid till BUILD-konferensen förra veckan så har de i alla fall gjort det nu den här veckan.

Windows Store har alltså just passerat 100 000 appar och det är efter bara 8 månader sedan lanseringen i oktober förra året. Steve Ballmer hade väntat sig 100 000 appar till BUILD förra veckan och det var ganska spot on då det inträffade veckan efter.

Den här milstolpen har kommit ganska snabbt, i alla fall om man jämför med Windows Phone Store som tog över 18 månader på sig att nå samma antal. Tittar vi på Apples sida så tog det 14 månader för App Store att upp nå 100 000 appar specifika för iPad och för Android tog det också 18 månader för samma siffra.

Nu är inte siffror allting och det är svårt att jämföra app stores rakt av men Microsoft verkar iallafall ha lyckats dra åt sig de stora namn som krävs för att sälja Windows tablets. Bland annat Facebook har nyligen sagt att de ska skapa en egen app för Windows 8.

Microsoft måste dock fortfarande kämpa med att övertyga konsumenter om att Windows RT är en bra deal då försäljningen av till exempel Surface RT har varit måttlig. De återstår också att se om Microsoft kan få användare att gå över till rena RT-appar till förmån för de Windows-program som redan finns för skrivbordet.