Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.3°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
26.8°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
82kg
+
Bobby Green

AMD har redan kört Kaveri i verkliga scenarior

Användes i Cosmology at Home tidigare i år

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD har tidigare visat upp tech-demo med Kaveri men de har även testat de nya APU:erna i riktiga applikationer. Faktum är att under mars månad så testade AMD ett Kaveru-baserat system med kosmologi.

När användaren DresdenBoy gjorde en slumpmässig sökning efter diverse mikroprocessorer så upptäckte han quadcore-processorn AMD Eng Sample: 2M186092H4467_23/18/12/05_1304 [Family 21 Model 48 Stepping 0] i databasen för Cosmology at Home.

Processorn ska köras vid 1,8 GHz med en turbo på 2,3 GHz samt att den också har integrerad grafik som går under kodnamnet Spectre som ligger på 500 MHz. TDPn av den Kaveri-baserade APUn trors ligga på 35 W.

Kaveri är de första APU:erna som kommer integrera Steamroller x86-kärnor och därmed förväntas de ha riktigt bra prestanda i applikationer som förlitar sig på x86. På grund av de låga klockfrekvenserna så fick de dock ganska låg prestanda i BOINC whetstone/dhrystone, 504,7 miljoner ops/s respektive 2544,64 ops/s.

Testsystemet från AMD användes endast en gång den 19:e mars i år men med tanke på att detta var ett tidigt engineering sample med stepping 0 så är det svårt att säga vilka klockfrekvenser Kaveri kommer hamna på i framtiden, eller om det är klockat lågt för att uppehålla stabilitet i systemet.