Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Ubuntu forums hackat!

1,82 miljoner uppgifter stulna

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Ubuntu forums har drabbats av ett större intrång enligt Canonical, företaget bakom det open source-baserade operativsystemet.

I ett meddelande som postats på forumets huvudsida bekräftar Canonical att ett intrång skett och att teamet nu arbetar med att återställa allting till normalt. Meddelandet säger att alla användares lokala användarnamn, lösenord och emailadresser från deras databas har stulits. Det har dock bekräftats att lösenorden är krypterade men man bör ändra lösenord på andra webbsidor om man använder samma.

Canonical meddelar att Ubuntu One, Launchpad och andra Ubuntu/Canonical-tjänster har inte berörts av intrånget. På forumet finns det omkring 1,82 miljoner användare och mer än 1,96 miljoner trådar enligt den senaste informationen från mitten på juni. Forumet använder mjukvaran vBulletin, en populär webbaserat forummjukvara.

Det var i lördags eftermiddag som forumet hackades och förstasidan ändrades så den innehöll en bild med twitternamnet "Sputn1k_", som går till ett konto med endast fem tweets och en handfull följare. Bilden visade också en "shootout" till twitteranvändaren @rootinabox som verkar vara baserad i Nederländerna. Länken verkar dock inte vara associerad med den användaren.

"You must feel proud defacing a site by volunteers. They dedicate time and effort to make a free distro. Worst kind of 'hacker'", säger en användare på påstådda hackarens twittersida.