Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.4°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
79kg
+
Roger Åberg

AMD tillkännager Hierofalcon

Företagets första ARM-baserade produkt

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD har tidigare sagt att de skulle börja tillverka produkter baserade på ARMs designer och som väntat så kommer den första produkten inte rikta sig mot smartphones eller tablets.

Arun Iyengar, General Manager för Embedded Solutions Group hos AMD, har nu tillkännagett företagets första ARM-baserade produkt som kallas för Hierofalcon. Den baserar sig på upp till åtta ARM 64-bit A57-kärnor och tillverkas med en 28 nm-process. Den kommer rikta sig mot nätverks och kommunikationsmarknaden till större delen.

Hierofalcon har stöd för 10 Gb nätverk, ECC, PCI Gen 3 och ARM trusted zone. Den nya processorn ska släppa under andra halvan av 2014 och AMD hoppas kunna dra in en del pengar då det finns stor tillväxtpotential i kommunikationsmarknaden.

AMD har ännu inte tillkännagett några ARM-baserade konsumentprodukter men de har talat om Steppe Eagle APU som är ett dual- eller quadcore SoC som ska ersätta Jaguar. TDPn ska ligga på mellan 5-25 W och baserar sig på en förbättrad jaguar-kärna och Radeon HD 8000-grafik. Med 5 W TDP så kan den hamna i tablets då Jaguar var nära med sina 6 W men inte tillräckligt för de flesta tablettillverkare.