WhatsApp blockerat i Kina
I samband med kommunistpartiets kongress 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
28.3°
+
André Stray
0
Liten igelkott ska väl också få campa
Skön kampanj 
81kg
+
Roger Åberg

Ny Surface 23 september

Microsoft har bjudit in till event

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Att Surface 2 skulle komma snart visste vi och nu verkar det dra ihop sig då Microsoft redan börjat skicka ut inbjudningar till ett pressevenemang den 23:e september där den nya generationen av företagets tablets väntas lanseras.

Microsoft kommer hålla sitt pressevenemang i New York för att få maximal uppmärksamhet. Det som nu återstår att se är när företaget faktiskt kommer att börja sälja de nya produkterna och det kan mycket väl ske samma dag som de släpper uppdateringen till Windows 8, men det kan även bli senare.

Det ska dock sägas att i nuläget är det helt oklart vad Microsoft kommer visa upp under sitt pressevenemang senare den här månaden och det enda som är uppenbart är att produkterna som kommer visas ska köra Windows 8.1 och Windows RT 8.1.

Tidigare rykten har sagt att Microsoft överväger en mindre formfaktor än 10,1" för Surface och vi kan komma att få se en 7" eller 8"-modell med Windows RT. Företaget har dock inte uppvisat något tecken att lägga ner en 10,1"-modell driven av Windows RT.

Vi kan dock dra slutsatsen att vi kan komma att få se tre stycken nya Surface-produkter om ungefär en vecka, en mindre och en större Surface som drivs av Windows RT samt en Haswell-baserad Surface Pro med Windows 8.1.