Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Radeon R9 290X kan hamna lägre än 699 dollar

Oklart vad det slutgiltiga priset blir

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Efter att AMD höll sitt pressevenemang i Hawaii så har det sagt att det nya flaggskeppet kommer kosta 699 dollar när det ska släppas. Detta är dock endast ett rykte och det verkliga priset på marknaden kan bli något helt annat. Flera källor säger att 699 dollar kommer vara lanseringspriset men det kan som sagt ändra på sig.

Prisnivån för Radeon R9 290X är en information som AMD håller väldigt hemligt och vi kommer inte veta exakt var det hamnar innan kortet släpps. Viss information från försäljare indikerar 699-729 dollar för förbeställningar men priset kan sjunka så lågt som 599 dollar.

Om 699 dollar känns lite högt så finns det hopp då vissa online-butiker i Nordamerika har Sapphires referensmodell till priser av 555-616 dollar. Det verkar ännu inte finnas någon butik i Europa som har lagt upp någon information.

Nu återstår det också att se hur Radeon R9 290X står sig mot Nvidias värsting, GeForce GTX Titan. Nvidias flaggskepp säljs för 999 dollar och det gör Radeon R9 290X ganska attraktiv om den tidiga benchmark-informationen som läckt ut stämmer.