Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
32.9°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
28.2°
+
Emmy Zettergren
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
88kg
+
Roger Åberg

ARM kommer koncentrera sig på 64-bit den närmaste framtiden

Rykten om 128-bitars arkitektur stämmer inte

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

64-bit mikroprocessorer är det som dominerar på marknaden idag bland stationära och bärbara datorer samt servrar. De är också på väg in i det ultramobila segmentet vilket betyder tablets och smartphones. När marknaden väl gått över till 64-bit processorer så kanske det är dags att börja tänka på 128-bit varianter men ARMs ledning tror dock att 64-bit kommer räcka ett bra tag framöver.

I en nyhet nyligen så sades det att ARM har börjat utveckla en arkitektur för 128-bitars processorer. ARM och dess partners har ju som sagt precis nu börjat introducera 64-bit varianter på marknaden och företaget dementerar nyheten om en 128-bitars arkitektur.

ARM kommer istället att koncentrera sig på att utveckla 64-bitars processorer under de kommande åren och inte introducera en helt ny 128-bitars processor eftersom det inte kommer finnas behov för det förrän om ett bra tag.

Även om många moderna mikroprocessorer, inklusive de so baseras på ARMs arkitekturer, kan innehålla 128-bitars multimediainstruktioner eller 128-bitars minnesåtkomst så kommer det inte finnas några general-purpose processorer byggda för att operera med 128-bitars integers eller adresser inom det närmsta framtiden.