RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
61.2°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt från Tyler, The Creator och Converse
Kläder och skor 
81kg
+
Bobby Green

Mediatek ändrar fokus inför nästa år

Satsar mer på tablets

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Den taiwanesiska tillverkaren Mediatek planerar att lägga om fokus från enkla SoCs för smartphones till tablets och chipsets med LTE för smartphones.

I en intervju säger Mediateks general manager of international sales and marketing, Finbarr Moynihan, att företaget vill "demokratisera" smartphones och få in dem i en ny marknad. Han tillade att fem till sex miljarder människor i Indien, Kina, Asien och Africa nu kommer upp i medelklassen och det genererar en efterfrågan för billigare smarta enheter.

Mediatek planerar redan att fördubbla leveranser av SoCs till tablets under nästa år men det är lite överraskande att de även tänker sikta in sig på det höpresterande segmentet. Företaget har redan tillkännagett sin första A15 big.LITTLE processor och det verkar som att det kommer användas i flera högpresterande enheter under nästa år.

Mediatek kommer att lansera 6 till 8 nya tablet-inriktade processorer nästa år, tillsammans med en hel del midrange-chip för telefoner och kanske en eller två högpresterande produkter. De kommer då att konkurrera med bland annat Qualcomm och Nvidia i det högpresterande segmentet, vilket inte kommer bli lätt men Mediatek har ändå en chans att lyckas bra.