RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
53.0°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
49.9°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
97kg
+
Roger Åberg

IEC arbetar på laddarstandard för bärbara datorer

En laddare precis som för mobiltelefoner

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Nu när de flesta telefoner gått över till en gemensam standard så är det väl ändå på tiden att bärbara datorer också gör det. Det har i alla fall International Electrotechnical Commission som mål och har utvecklat en standard för laddare till bärbara datorer.

Pressmeddelandet som detaljerar specifikationerna för laddaren innehåller inte så många tekniska detaljer så det är svårt att veta vad man kan förvänta sig. Om standarden ska fungera med kommande produkter så måste kontakten vara smal nog då bärbara datorer blir allt tunnare med åren.

Det sägs dock att IEC arbetar på att ta fram en laddare som ska kunna ladda flera olika typer av enheter. Man skulle alltså kanske till exempel kunna ladda sin dator och sin smartphone samtidigt med samma adapter. IEC säger dock att det fortfarande finns vissa hinder och att en sådan laddare inte kommer komma på ett tag.

Pressmeddelandet talar ganska mycket om att en universalladdare kan hjälpa till att reducera e-waste men det skulle även göra livet mycket lättare för många av oss då man kan ladda sin dator med någon annans laddare om man råkat tappa bort den eller glömt den hemma.