RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.3°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

Intel har tillräckligt med kapacitet för att tillverka Broadwell

Klar med övergången till 14 nm

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel sade under gårdagen att de nu har tillräckligt med 14 nm tillverkningskapacitet för att kunna släppa nästa generation av mikroprocessorer som går under kodnamnet Broadwell. Företaget har ett flertal fabriker redo för 14 nm-produktion som ska dra igång under de kommande månaderna.

Broadwell liknar Haswell men har en del förbättringar i prestanda och kommer öka batteritiden i våra enheter. Detta på grund av att det i stort sett är samma arkitektur men den krymps och använder en mindre tillverkningsprocess.

Det har tidigare rapporterats att Intel beslutat att försena installationen av utrustning i fab 42 i Chandler, Arizona. Beslutet togs av företaget eftersom man redan har tillräckligt med kapacitet för 14 nm och lämnar fabriken öppen för framtida utrustning istället.

Fabriker som kommer att tillverka Broadwell kommer vara D1D och D1X module 1 i Hillsboro, Oregon. Dessutom har fab 32 genomgått övergång 14 nm-tillverkning och fortsätter att göra det samt att Fab 24 i Irland även ska konverteras men det är nu oklart när.