Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.1°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
82kg
+
Roger Åberg

AMD är säkra på Beema och Mullins

Ska vara bättre än Intels Bay Trail

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

AMD pratar inte så mycket om nästa generation av APU:er för lågströmsenheter som ska släppas på marknaden men de verkar ganska självsäkra på att de nya chipen kommer kunna konkurrera bra med Intels Bay Trail Atom SoCs.

Under året så kommer AMD introducera två nya APU:er som går under kodnamnet Beema och Mullins. Beema ligger på omkring 2W SDP och Mullins på 10-25 W SDP och riktar sig mot en hel del olika typer av enheter som ultratunna bärbara datorer, convertibles och tablets.

Båda familjerna av APU:er kommer att erbjuda antingen dualcore eller quadcore-varianter med integrerad Radeon-grafik baserad på GCN-arkitekturen och de tillverkas med AMDs 28 nm-processteknologi. De ska också ha stöd för Microsofts InstantGo för att starta snabbare. De integrerar också en ARM Cortex-A5 kärna som driver ARM TrustZone-teknologi för ökad säkerhet.

AMD tror att med sin nya arkitektur som bland annat används i PlayStation 4 så kommer de nya APU:erna att kunna konkurrera och prestera bättre än Intels Silvermont-baserade produkter. AMDs APU:er har dock endast stöd för Microsofts operativsystem i nuläget medan Intels Bay Trail SoCs även kan köra Googles Android. Detta kan ju i och för sig komma att ändra på sig när AMD väl släpper sina nya APU:er men det återstår att se

Det är sagt att Beema och Mullins ska lanseras under första halvan av det här året men någon exakt tidsram finns ännu inte.