m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
The Rock vill bli president i USA
Dwayne Johnson funderar på att ställa upp i presidentvalet 
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Amazon börjar sälja Apple TV och Chromecast
Börjar "konkurrera" med sig själva 
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Adidas släpper trevlig klocka med retro-design
Denna skulle jag kunna tänka mig 
80kg
+
Bobby Green

Nätverk mellan Vista och XP

Lättare sagt än gjort

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Följande artikel tittar på hur smidigt det är att sätta upp och använda ett nätverk mellan en Windows Vista-maskin och en dator med XP. Microsoft själva har pratat sig varma om Vistas styrka i nätverkssammanhang, men det verkar tydligen inte innefatta när man vill koppla ihop sig med datorer som kör det äldre operativsystemet.

RSS 9 kommentarer till artikeln
p2d
Är det så illa att Vista också använder samba? Det är ju sååå föråldrat och värdelöst.. T.o.m så illa att man måste mecka med VPN/hamachi för att kunna komma åt sin share utanför LANet..

NFS eller AFP ftw!
av p2d, torsdag 20 september 2007 kl 08:59
Gnome
Helt jävla otroligt hur man kan krångla till ett operativsystem. Ser Vista helt klart som ett steg bakåt på Windows-sidans utveckling... samtliga nya datorer på jobbet har levererats med Vista och dessa har inte givit oss något mer än trubbel och huvudbry. Användare som inte hittar knappar och funktioner de letar efter, program som inte går att installera för att de helt enkelt inte är kompatibla på något jädra sätt. Bekräftleserutor på både det ena och det andra samt små "hjälpande/varnande" texter som snarare stjälper än hjälper. Man har också varit duktig att lägga en massa skräp så som benchmarking för att se vilken "Windows Vista Experience" man har(!) Helt otroligt, en sprillans ny dator i mellan-prestanda-skicket får betyget 3,5 i Vista Experience... och nej pojkar och flickor... vi pratar inget krävande spel eller program... vi pratar ett _operativsystem_! Nej vi fick nog och våra Vista installationer åkte all världen jäkla väg och våra äldre XP lades in igen!
av Gnome, torsdag 20 september 2007 kl 09:09
Fredrik...
Man kan ta bort att vista ska varna när man installerar ett program och det andra jobbiga med vista.Det var det första man letade efter. Sen att användarna inte hittar knappar osv tycker jag inte man kan kan klaga på vista. Om det hade varit från 98 till xp så tror jag samma fenomen från användaren hade sket.
av Fredrik..., torsdag 20 september 2007 kl 10:33
Think Adrian.
Nätverkshanteringen är det jag har stört mig mest på i Windows... suck, hopapdes på något bra där...
av Think Adrian., torsdag 20 september 2007 kl 11:03
Val
Hm jag har faktiskt upplevt lite konstiga saker mellan vista och xp, men i ärlighetens namn har jag upplevt grovt mycket mer konstigheter mellan xp och xp än vista och vista.
Nu har ju min bekantskapskrets inte haft Vista så länge, men nog tycker jag det fungerat rejält bra.
av Val, torsdag 20 september 2007 kl 12:20
Gnome
Jo tack, jag är medveten om att man kan inaktivera rutor vid installation men det hjälper inte om ett program inte fungerar med Vista, programmet i detta fall är Adobe Acrobat 6.0 (och nej inte Reader utan det licensbelagda så det kostar en slant att uppgradera till en nyare version).

Sen ska man komma ihåg att vi som är intresserade av datorer kan lista ut och inaktivera både det ena och det andra men jobbar man med support för "vanliga" användare så får man numera del konstiga frågor som inte uppkommer vid XP.
av Gnome, torsdag 20 september 2007 kl 13:05
dougie
Eh - va?!
har burkar hemma med både xp home/professinal och Vista Premium och Ultimate. Fungerar smärtfritt i nätverk! Vill man dessutom kära MS guide för att få igång nätverket går det ju bara inte att få fel. Då klarar t.o.m. jänkarna av det. ;) Och det säger jag som inte är en MS fanatiker.

Att tillåta vad som händer för varenda fil man vill köra kan man lätt stänga av. Det enda jag riktigt störde mig på var någon typ av ständig indexering av hårddisken för att underlätta vid sökning. Detta medförde att hårddisken stod och tuggade nästan konstant. Windowssearch är numera en avtängs tjänst. :D

Det var mina 25 öre.
av dougie, torsdag 20 september 2007 kl 16:46
DiscoBoy
Tips för er som orkar läsa artikeln: Hitta den lilla printer-ikonen högt uppe till höger.
Vem vill flärpa igenom 5 sidor uppstyckad artikel med reklam inklämd.
av DiscoBoy, torsdag 20 september 2007 kl 18:54
Mayou
Jag har inte upplevt några som helst problem med att koppla samman datorer med XP och Vista. Har själv flera datorer i nätverket med båda Vista och XP installerat. Inga som helst problem. Går att spela spel och dela filer och allt sånt hur bra som helst.
Vad gäller kompatibiliteten för applikationer var det ju exakt samma sak från 98 till XP. De som klagar bör ju kanske tänka tillbaka några år och se hur det gick förra gången. Det tar ett par-tre år innan ett nytt operativsystem blir inarbetat.
av Mayou, torsdag 20 september 2007 kl 22:21
Kommentera artikelnThe Rock vill bli president i USA
Dwayne Johnson funderar på att ställa upp i presidentvalet 
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Amazon börjar sälja Apple TV och Chromecast
Börjar "konkurrera" med sig själva 
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Harlem Shake-skapare inte nöjd med att Ajit Pai använde hans låt
Vill stämma honom 
62.0°
+
Roger Åberg
0
Så här kommer det var att åka till rymden!
Jag vill, jag vill, jag vill! 
46.1°
+
Roger Åberg
0
Första telefonen med fingeravtrycksläsare under skärmen
Från Vivo 
47.2°
+
Roger Åberg
0
De här två röstade för nätneutraliteten
Se vad de hade att säga 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Teslas nyöppnade servicecenter brann ikväll
Fick inte vara öppet ett dygn ens 
13.7°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
33.0°
+
Roger Åberg
0