Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
31.5°
+
André Stray
0
Rykte Northvolts batterifabrik etableras i både Skellefteå och Västerås
Tillverkning i Skellefteå och utveckling i Västerås 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Två Omega Speedmaster 2915-1 på auktion
Den ena hittades på en vind! 
84kg
+
Roger Åberg

Priset på Windows-licenser för tillverkare ska sänkas

Kan få rabatt på upp till 70 %

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

I och med Microsofts tillkännagivande så vet vi nu att Windows 8.1 kommer komma till billigare enheter och nu rapporterar Bloomberg att priset för de licenserna kan komma att sänkas med upp till 70 %.

Informationen kommer från anonyma källor bekanta med läget som sagt till Bloomberg att Microsoft i nuläget tar 50 dollar för en licens från tillverkare. Det priset kommer dock att sjunka till 15 dollar för enheter som inte ska kosta mer än 250 dollar totalt.

Det är endast priset på enheten som sätter gränsen för prissänkningen och den kan alltså ha vilken storlek eller formfaktor som helst. Microsoft har inte bekräftat informationen men har dock talat om att en rabatt ska komma för Windows-licenser.

Bloomberg påpekar också att en lägre prislapp skulle kunna göra Windows-baserade tablets mer attraktiva när de jämförs med Android-baserade produkter. Det kan hjälpa Microsoft att vinna delar av marknaden i tablet-segmentet och ett lägre pris hjälper också till att bekämpa det ökande hotet från Chromebooks.