USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
31.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.7°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Intel köper Basis för 150 miljoner dollar

Satsar mer på wearable computing

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Intel har köpt upp företaget Basis som tillverkar wearable computing-enheter och har betalat omkring 150 miljoner dollar för det.

Det ryktas att även Google var intresserade av företaget och Basis skulle ha nöjt sig med mindre än 100 miljoner dollar, något som tyder på att det skett budgivning. Intel har flera gånger sagt att de är intresserade av allt som kan göra wearable computing bättre.

Bland det som Intel visade upp under CES 2014 fanns till exempel en smartwatch som fungerar på egen hand, ett smart headset med assistentliknande funktioner, smarta hörlurar med biometriska funktioner samt en skål som fungerar som laddare och laddar kompatibla enheter som läggs i den.

Basis säljer något som kallas för ”wristwatch health trackers” och uppskattas inneha 7 procent av marknaden. Företagets produkt säljs för 179-199 dollar i nuläget.

Det är oklart om uppköpet kommer leda till att en smart klocka kommer släppas från Basis eller om Intel endast vill ha tillgång till kunskapen inom företaget för att fortsätta utveckla en egen plattform för wearable computing.