Apple stänger av e-handlare som säljer nazi-prylar
Får inte längre ta betalt genom Apple Pay 
42.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Isbit Games släpper Zlatan Legends
Mobilspelet där du är Zlatan i rymden 
32.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Köp DAMN. på röd vinyl
Kendrick Lamar-plattan 
80kg
+
Roger Åberg

Forskare gör SSDs snabbare med upp till 300 procent

Fel i designen åtgärdas

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

Forskare vid Chuo University i Japan ska tydligen ha fixat ett problem med designen av SSDs som kan leda till att hastigheterna kan ökas med mer än 300 procent.

Det var under 2014 IEEE International Memory Workshop i Taipei som forskarna avslöjade ett nytt middleware för enheterna som kontrollerar hur data skrivs och lagras på SSDs. De använder en "logical block address scrambler" som förhindrar att data skrivs på en ny "sida" om det inte verkligen behövs.

Det placeras istället i ett block som ska raderas och slås ihop vid ett senare tillfälle vilket betyder att filkopiering "bakom scenen" minskas drastiskt och ökar prestandan. Det förlänger också livslängden av SSDs som har ett ändligt antal skrivningar möjliga.

Enheterna skriver data 55 procent färre gånger än SSDs utan den nya tekniken och hastigheten kan ökas med upp till 300 procent. Det kan göra att dagens enheter som ligger på omkring 500 MB/s kan nå hastigheter av upp till 1,5 GB/s. De använder dessutom 60 procent mindre ström.

Har vi tur så kan det till och med vara så att den nya tekniken fungerar me existerande enheter och de kan uppgraderas med en enkel uppdatering av firmware inom en snar framtid.