RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
53.1°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
49.9°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
97kg
+
Roger Åberg

AMD och Nvidia börjar käfta igen

Bråkar om vem som egentligen bryr sig om datorspelare mest

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Tittar vi tillbaks i tiden så har det varit ganska mycket strider mellan AMD och Nvidia men de senaste två åren så har det ändå känts ganska lugnt jämfört med tidigare. Nu sägs det dock att de två företagen börjar gå tillbaks till den gamla goda tiden med vassa kommentarer om konkurrenten.

Nvidia sade nyligen att om AMD skulle lägga ner lika mycket tid på sina drivrutiner och faktiskt göra investeringar i spelbranschen som de gör på att tala om Nvidia så kanske konsumenter inte skulle sitta fast med en ganska dålig prestanda i dagens nyaste spel.

AMD har släppt en lista över spel som de hävdar att de ingått partnerskap i utvecklingen med vilket inkluderar Battlefield: Hardline, Dragon Age: Inquisition, Civilization: Beyond Earth och Star Citizen. Nvidia säger dock att de omöjligt kan släppa en liknande lista eftersom de spel som ingår i GameWorks-programmet är så många.

Robert Hallock från AMD sade under förra månaden att GameWorks är ett hot för datorspelare då det medvetet sänker prestandan i system med AMDs produkter för att ge Nvidia fördelar. Richard Huddy sade samma sak nyligen i en podcast från MaximumPC.