Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
59.5°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
41.7°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Microsoft stänger ner security notification email service

Hänvisar nu istället till RSS

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Microsoft har tillkännagett att de tänker stänga ned sin security notification email service nästan omedelbart på grund av ändringar i den kanadensiska lagen.

Tjänsten har varit igång länge och håller användare uppdaterade om släpp av kommande säkerhetspatchar och ger en kort beskrivning av innehåller i patcharna, varningar och annan viktig säkerhetsinformation. Det ger också information om när felaktiga patchar dras tillbaks eller om fler program behöver uppdateras när man upptäckt att problemet är större än först väntat.

Microsoft hävdar att anledningen till att man stänger ner tjänsten är på grund av "changing governmental policies concerning the issuance of automated electronic messaging", en ändring som gjorts i den kanadensiska anti-spam lagen.

Systemadministratörer, säkerhetsforskare och andra som vill hålla sig uppdaterade om hoten mot Microsofts produkter hänvisas nu istället till en RSS feed som finns tillgänglig genom den officiella webbsidan istället för email-listan.

Mailing-listan etablerades under 2002 och började användas mer och mer under 2003 då Microsoft ändrade släppet av patchar till "Patch Tuesday". Under en cykel så fick användare uppdateringar åtminstone en vecka innan nästa patch tuesday skulle komma där det stod exakt vilka patchar som skulle komma och hur allvarliga felen var så att man kunde förbereda sig på släppet.