Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
48.5°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
92kg
+
Bobby Green

CES drar igång i Asien nästa år

Ny mässa startar upp i maj

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

CEA, gruppen bakom den årliga teknikmässan i Las Vegas CES, har nu tillkännagett att de kommer dra igång en asiatisk variant av mässan nästa år och den kommer hållas 25-27:e maj i Shanghai. Evenemanget dras igång i ett partnerskap mellan CEA och Intex Shanghai.

Experter inom industrin ser inte den nya mässan som ett försök att konkurrera med Computex, en årlig mässa som hålls i Taipei i början av juni. CES betyder mycket mer än bara PC-datorer och drar till sig väldigt många tillverkare av elektroniska konsumentprodukter. CES Asia kan även bli en lanseringsplattform för nya märken som kommer från Kina och som söker global status.

Den nya mässan i maj kommer antagligen bli ett tillägg för att täcka fler marknader där tillverkare kan visa upp sina senaste produkter. Den kommer också skilja sig från Computex vars största fokus är att få investerare och distributörer intresserade i större tillverkare och OEM:er i Taiwan.

CES Asia kan bli väldigt stort när det gäller smartphones och tablets då fler och fler populära modeller kommer från Kina.