Fiskare hittar simmande leguan
Sex kilometer från land! 
45.2°
+
Roger Åberg
0
Skön Gremlins-affisch
Med massvis med populärkulturreferenser 
41.9°
+
Frode Wikesjö
0
Nytt material från MGMT
Det här är Little Dark Age 
80kg
+
Bobby Green

Microsoft anklagas för illegalt monopol i Kina

Kontor har genomsökts av den kinesiska regeringen

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Microsoft har bekräftat att fyra av deras kontor i Kina har blivit genomsökta av den kinesiska regeringen efter anklagelser om monopol i regionen.

Kina är en stor marknad för många företag men Microsoft kämpar just nu för att behålla sitt fotfäste i regionen. De hade nyligen en stor vinst då de blev det första företaget som sålt spelkonsoler i 14 år i regionen men den kinesiska beslutade sig nyligen för att inte använda Windows 8.1 i nya datorer som ska köpas in.

Den lokala tidningen Shanghai China Morning Post har också bekräftat rapporter att Microsofts kinesiska avdelning är under utredning då de anklagas för illegalt monopol. Kontor i Peking, Shanghai, Guangzhou och Chengdu har genomsökts av State Administration for Industry and Commerce som en del i utredningen.

Microsoft har släppt ett uttalande som bekräftar det hela och säger att de tänker samarbeta med regeringen och deras utredning. I nuläget har dock varken Microsoft eller den kinesiska regeringen avslöjat några detaljer om det som Microsoft åtalas för.