Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
49.9°
+
Emmy Zettergren
0
Volvo V90 CC bäst i polisens årliga test
Men spöar ändå inte vanliga V90 
42.4°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Vad gör 16000 personer på Google?

Fritt fram för gissningar

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Har ni någon gång funderat på vad Google behöver sina närmare 16.000 anställda till? Hälften av dessa har dessutom anställts under det senaste året, vilket är rätt galet.

Följande artikel spekulerar bland annat om att många antagligen jobbar på den beryktade Google-telefonen. Säkerligen arbetar en och annan också med annonsförsäljning.

RSS 8 kommentarer till artikeln
blech
"Ah, fasta utgifter; anställda", säger Chefen med en djuuup suck när han redovisar resultatet för förra året. Den där naggande posten som alltid kostar så mycket pengar, men inte går att undvika. :P
av blech, tisdag 23 oktober 2007 kl 11:34
Yoji
Och några arbetar på hur de ska övervinna världen. Scary.
av Yoji, tisdag 23 oktober 2007 kl 11:35
Snuttefilt
Jag slutar använda Google IDAG!

Jobbar som Art Director och har arbetat ihop med Google för sökordsoptimering och annonsering. Allt du ser på google har någon betalat för att du ska se! Söker du på "Heroes" så kommer ologiskt nog inte amerikanska eller engelska träffar upp, utan TV4s betalda träffar. Google är ingen sökmotor, det är en poppis-motor.

Going back to altavista! (Eller finns det bättre?)
av Snuttefilt, tisdag 23 oktober 2007 kl 12:41
ReQuaker
Fast samtidigt så är det nog en del som just vill se tv4s sändningstider m.m. Sen bara nåt hack under kommer det (jag tror) att du är ute efter. NBC är väl knappast svenskt?
av ReQuaker, tisdag 23 oktober 2007 kl 13:02
Kirtap
Snuttefilt, google känner ju av att du sitter och trycker på tangentbordet i Sverige. Därav de Svenska träffarna överst. Plus, som du säger, att tv4 säkert har betalat för att ligga överst.
av Kirtap, tisdag 23 oktober 2007 kl 15:04
Netzach
Visst har Google potential att rikta vilken information som når användarna genom prioriteringar av informationen. Nästan lite läskigt ur det skulle kunna bli ifall de skulle få tuppjuck och låta sig styras/påverkas av statsmakten i USA, Kina, Tyskland eller någon annan ekonomiskt stor spelare på världsmarknaden. Eller om de själva skulle börja försöka rikta information efter hur en intern subjektiv världssyn ser ut.

Det komiska i det hela är att det är användarna själva som satt Google i den maktpositionen genom att använda dess produkter i den utsträckning de gör.
av Netzach, tisdag 23 oktober 2007 kl 15:40
Press play on tape
Vem tror du det är som hittar dina sökresultat och skickar tillbaka till dig? En maskin? ;)

Nej det är väl som i dotnetbubblan 2000 att företagen ökade antalet anställda för att manipulera sina p/e-tal, boosta sina kurser och sen casha in innan någon fattade.
av Press play on tape, tisdag 23 oktober 2007 kl 16:50
~Filip~
De var inte roligare andra gången...
av ~Filip~, tisdag 23 oktober 2007 kl 20:31
Kommentera artikeln