Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac
Om man inte kan få nog av det 
33.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
41.6°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Tar Facebook och MySpace över världen?

Så mycket folk, så lite tid

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Community-febern som härjar för närvarande verkar inte se några gränser. Microsoft betalade precis 240 miljoner dollar för 1,6 procentandelar i Facebook. Man ska dessutom byta till 64-bitars användar-ID under november, vilket möjliggör omkring 18 triljoner användarkonton. Just det kanske inte är anledningen till bytet, men man vet aldrig.

Samtidigt meddelade konkurrenten MySpace nyligen att man kommer att lansera speltjänster så att medlemmarna i början av nästa år kan spela spel med varandra. Som om man inte redan ödslar nog med tid till att skriva i/spana på varandras gästböcker.

RSS 17 kommentarer till artikeln
S M
usch, kan inte nån hacka dem snart å radera allt ;O
av S M, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:00
Preddan
myspace och facebook...har ni inget liv, snacka om så jävla mycket onödig tid
av Preddan, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:10
borkbork
Preddan, när man kan samla stekflott att ha i håret istället, menar du? ^_^
av borkbork, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:26
Netzach
Facebook har väl en del kul funktioner, även om gränssnittet verkar vara anpassat för att på bredden få plast i 800x600, men MySpace förstår jag mig verkligen inte på, folk pratar ju inte ens med varandra, utan de samlar bara på kontakter.
av Netzach, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:28
foyamoon
Haha, så otroligt dåligt gjord bild.
av foyamoon, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:28
Henkis
Jag tycker det kan finnas fördelar att hitta och återkoppla kontakt med folk i system som facebook. Det jag inte förstår är alla värdelösa applikationer som skickar saker fram och tillbaka till ingen nytta, vad är det för något, varulvar, ninjor, kuddkrig??? Den delen är nog primärt för folk utan liv och/eller folk med arbetsbrist kombinerat med internet på jobbet.
av Henkis, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:31
nevva
Facebook är ju helt underbart. Skitkul att hålla kontakten med gamla kompisar man inte träffat på flera år. Fattar inte detta hat mot facebook.
av nevva, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:32
Andy Poker
har aldrig fattat grejen me facebook o allt sånt skit...
Det känns mer värt att slösa bort sin tid med WOW, vilket enligt mig är bland det tråkigaste o onödigaste man kan göra.
av Andy Poker, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:47
Press play on tape
Henkis: Haha mycket mognare än Lunarstorm? :)
av Press play on tape, torsdag 25 oktober 2007 kl 15:57
Fogelberg
Liiiite övervärderad eller?! Vi som var med i branchen runt millenieskiftet känner igen symptomen.
av Fogelberg, torsdag 25 oktober 2007 kl 16:00
Voj:D
Jag mår nästan illa av den typen av bilder blä. Myspace/Facebook är inget för mig. Varför skulle jag vilja lägga ut hela mitt privatliv till allmän beskådan av allt och alla bara för att en massa andra människor gör det? Det är med Myspace som med kedjebrev ie fånigt, onödigt och jag bryr mig inte (funkar även på fotboll och hockey)
av Voj:D, torsdag 25 oktober 2007 kl 16:20
suddelito
Netzach:

Att göra en sida som är anpasad för 800 X 600 borde väl ses som någonting bra? Speciellt i dessa tider av mobilsurfande. Personligen ogillar jag starkt sidor som breder ut sig över större ytor då dom blir extremt röriga och osurfbara!

Varför allt detta hat mot Facebook? Hur kan man bli upprörd över hur andra människor väljer att spendera sin tid? Går det ut över er stackare som inte har facebook eller?
av suddelito, torsdag 25 oktober 2007 kl 16:25
Netzach
suddelito: Lösningen är inte att anpassa sidorna efter liten bredd, utan att göra bredden dynamisk. Alltid kul med webinnehåll som bara använder tredjedel av med möjliga utrymmet, eller inte.

Varför skall man ens anpassa en websida med bra färger? tänk på de stackarna som sitter det svartvit skärm! ;-)
av Netzach, torsdag 25 oktober 2007 kl 16:39
Pax.
Och suddelito, facebook finns i mobiltelefonform också.

Håller med dig Netzach, sidan borde vara större.
Och dem borde satsa mer på kommunikation och förbättringar än på dessa olika applikationer. men men, det är ju mina egna åsikter. Annars är det trevligt. Fast jag läste på någon gratis tidnings framsida att Facebook tar över rättigheterna på bilderna, vilket känns dumt. Men jag har inte läst artikeln.

Och till er som skriver saker i stil med "facebook är dåligt"
Snäll sluta. Helt onödigt, vad tjänar ni på det lixom?
Visst ni får jättegärna tycka det, men det är runt fyra miljoner personer som använder sig av facebook så någonting gör det rätt.

Precis samma sak med world of warcraft, snart är det fler spelare i ett ända spel än vad det lever människor i Sverige. Ett av världens mest spelade spel någonsin.
av Pax., torsdag 25 oktober 2007 kl 19:30
suddelito
Större är inte automatiskt bättre.

Dessutom är det windows-sjukan som visar sig här. Varför måste alla fönster vara maximerade? Jag tycker det är trevligare när man får plats med två fönster brevid varandra, därför gillar jag smala sidor.

pax: precis, en mobilsida, och det är precis vad det är. Vore det inte härligt om man kunde surfa på det riktiga internet med mobilen? det tycker iallafall jag, är trött på alla tråkiga och begränsade mobilsidor...


av suddelito, torsdag 25 oktober 2007 kl 20:41
Neeb
facebook.. funkar.. men vadå.. kan kan ju ringas med.. men det är ett bra sätt att hålla kontakten :D
av Neeb, torsdag 25 oktober 2007 kl 21:33
AticAtac
Jo jo, trots alla dessa 40 miljarders miljarder som nu verkar leva i den där ansiktsboken, så formulerar jag mig som Ines... Det är bara en fluga. En äckligt ful och fet spyfluga, som kommer att vara död inom ett år, när folk insett dumheten med att publicera sina liv för kriminella pedofiler och navelluddsskådande stofiler.

När jag sitter på hemmet och har surfat klart hela internet, ja då, först då, ska jag skaffa mig ett konto och kolla vad alla ni freaks håller på med för dumheter där bakom fejset. Men tills dess, hare så jäkla kul. Om ni kan.
av AticAtac, torsdag 25 oktober 2007 kl 23:27
Kommentera artikeln