Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

WPA2 kan knäckas

Guide för säkerhetsmaniker

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Vissa saker tål att upprepas. Trådlösa nätverk är sårbara och även nätverk som säkrats med WPA-PSK eller WPA2-PSK kan forceras om angriparen bara lägger ner lite tid och arbete. Smallnetbuilder förklarar i följande artikel hur man ska göra, men understryker samtidigt att det är rätt olagligt att göra detta på något annat nätverk än sådana du själv administrerar över eller får använda.

Svagheten är som de flesta redan vet lösenordet, så enklast skyddar du dig genom ett långt och slumpmässigt genererat lösenord. Du bör även byta ut routerns förgenererade SSID för att inte underlätta för angriparen.

RSS 9 kommentarer till artikeln
riseabove
tja... jag bara väntade på det här.
undrar hur dom tacklar min router som byter mellan två olika krypton dynamiskt....
av riseabove, torsdag 17 januari 2008 kl 10:43
furis
En annan viktig grej är att ändra lösenordet till routern, det är en barnlek att komma in på routrar via trådlösa nätverk. Oftast så kommer namnet på routern upp när man skriver 192.168.1.1 när man är uppkopplad på det, sedan behöver man bara gå in på google och leta upp default lösenordet till den. Många grannar runt mig har råkat ut för visa säkerhetscheckar.
*det ovanstående antyder inte till något och behöver inte ens ha skrivits av mig*
av furis, torsdag 17 januari 2008 kl 12:22
Copse
furis: känns som alla på planeten vet det där.

Men du har en bra poäng, eftersom så jävla många har oskyddade nät behöver man inte ens försöka knäcka någons kryptering. Locks are only for honest people. Man har ju inte lås på dörren i tron om att en tjuv inte KAN komma in om han verkligen vill. Man har det för att det ska vara tillräckligt bökigt för att tjuven ska gå vidare.
av Copse, torsdag 17 januari 2008 kl 12:26
furis
Copse: Jo, det kunde jag allt ana att fler kunde, men det finns newbies på feber med :P (som i många fall vill ha praktiska exempel på hur osäkra deras nätverk eller liknande är)
av furis, torsdag 17 januari 2008 kl 12:44
Orbulon
Alla som sitter på så hemliga saker att en hackare skulle kunna tänka sig att knäcka en WPA2 för att komma åt det räcker upp en hand.
av Orbulon, torsdag 17 januari 2008 kl 15:23
lunis
På de flesta (alla?) routrar kan man väl även ställa in att bara släppa in trådlösa kort med specificerad MAC-adress, visst blir lite mer administration när någon kommer på besök och vill använda sin egna laptop men det borde väl bli ett extra litet lager för att skydda sig.
av lunis, torsdag 17 januari 2008 kl 15:27
Press play on tape
Allt handlade ju som Anders skriver bara om att ha ett säkert lösenord och ett klurigt ssid som lösenordet saltas med.

Furis: Utan att komma igenom krypteringen och eventuell MAC-blockering så får du inte ett lokalt IP via DHCP och tillgång till websetup. Förutom om du har remote administration påslaget i routern och går in via rätt port.
av Press play on tape, torsdag 17 januari 2008 kl 15:59
furis
Press play on tape: Det vet jag allt, men normalanvändaren har nog inte MAC-blockering påslagen. Jag tänkte mer på dem utan WPA-2 osv. som bara låter den gå som en trådbunden router utan några specifika säkerhetslösningar. Jag är ingen "hacker" men jag antar att man kan göra en hel del bara man kommit in i routern (skicka vidare trafik och sånt(?) sniffa data etc.).
av furis, torsdag 17 januari 2008 kl 20:12
B-J
För de, som föredrar att läsa hela artikeln på en sida:
av B-J, torsdag 17 januari 2008 kl 21:42
Kommentera artikeln