USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Multitasking gör dig dummare

Och definitivt mer okoncentrerad

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

En forskarstudie har visat att multitasking, det vill säga att göra flera uppgifter samtidigt, gör dig dummare. Tydligen rubbas den mentala balansen av hastigt växlande mellan olika typer av hjärnaktiviteter, vilket gör att vi fokuserar mer på att faktiskt fokusera än på den uppgift vi för närvarande ska fokusera på.

På kort sikt blir vi i alla fall mest utmattade och förvirrade, men i långa loppet kan koncentrationsförmågan faktiskt försämras permanent. Där ser man. Hela artikeln finns som vanligt efter länken här under, för den som vill gräva ner sig i hur hjärnan arbetar.

Någon där ute som börjar uppvisa symptom? Ett tips: låt datorerna sköta multitaskandet - de är betydligt enklare att fixa när delarna börjar slitas ut.

RSS 8 kommentarer till artikeln
Cure
Tokion: Zing!
av Cure, onsdag 30 januari 2008 kl 12:04
Killen
Jag känner helt klart igen det där. Istället för att koncentrera mig på en sak som skall bli klar, så växlar jag mellan email, Aftonbladet (sigh) och något avsnitt av en tv-serie. Har inte ens tålamod att se klart en film utan måste avbryta med jämna mellanrum för att surfa lite.
av Killen, onsdag 30 januari 2008 kl 13:38
ReQuaker
Jag känner igen hur folk brukar förstöra när de skriver på msn när jag är i Photoshop eller dylikt! Blir det som Killen sa, surfar lite ...

"Logga ut då" - It's not that simple.
av ReQuaker, onsdag 30 januari 2008 kl 13:50
Bearwolf
det är svårt att sätta sig och öva på gitarren utan att ha koll på datorn, men när jag slårt igång startrek då måste jag sitta i soffan och bara njuta i 45 minuter
^^
av Bearwolf, onsdag 30 januari 2008 kl 13:55
sjohan
Den artikeln va ju inte lite vinklad. Finns ju aven studier som visar det totalt motsatta.

Fortsatt multitaska och bli smartare!
av sjohan, onsdag 30 januari 2008 kl 14:37
Feark
Sitter nu t ex och skriver på en seminarieuppgift med djupa tankar medan man zappar över till nöjessurfning och streamar techno-musik från digitally imported-radio... Är nog inte så bra kombination.
av Feark, onsdag 30 januari 2008 kl 18:23
henka
Jag har noll fokus så det där känns igen. Men samtidigt är det väl känt sedan länge inom barnpsykologi? Det här att om man ger ungar för många leksaker så kommer de senare få koncentrationsproblem.
av henka, torsdag 31 januari 2008 kl 10:48
Netzach
"och streamar techno-musik från..."

Jasså du är kvar på 90-talet du? ;-)
av Netzach, torsdag 31 januari 2008 kl 11:21
Kommentera artikeln