Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Vi ser inte Atom som ersättare till Celeron

Intels CEO talar ut om Atom

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Många inom industrin har sagt att Intels nya Atom-processor är som den heliga gralen för företaget. Intels CEO Otellini har dock lite annat att säga om företagets nya processor när han utfrågades av reportrar angående processorn skulle påverka andra processorer i budgetsegmentet.

Otellini sade att Intel inte ser Atom som en ersättare till Celeron och ser man på de netbooks som byggs omkring Atom-processorn är de budgetvarianter av bärbara datorer. Han tillade att Atom-processorn bara har en tredjedel av prestandan utav Centrino-plattformens högpresterande mobila processorer. Datorer baserade på Atom-processorn ser Intel som möjliga köp en familj kan göra när det gäller att skaffa en andra, tredje eller till och med fjärde dator till huset.

Han sade också att varje processor i Intels produktlinjer har sin egen plats på marknaden och att det gäller att erbjuda produkter inom varje prissegment.

Den mest slående kommentaren från Intels CEO Otellini angående företagets Atom-processor måste ändå vara "You're dealing with something that most of us wouldnt use."

RSS 1 kommentar till artikeln
borkbork
Atom har ju alltid varit utvecklad för låg energikonsumtion, t.ex. för ultralätta netbooks som inte är tänkta att behöva någon prestanda att tala om. So what else is new?
av borkbork, fredag 18 juli 2008 kl 14:26
Kommentera artikeln