Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Målen mot Nvidia och AMD om prissättning får snart ett slut

Inga bevis på samarbete

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Trots det email som dök upp i målet mot Nvidia och ATI för inte så länge sedan verkar stämningen som lämnats in mot de två företagen under 2007 sluta fördelaktigt för Nvidia och ATI. I mailet, som skickades från Nvidias föredetta PR-chef Dan Vivoli till ATIs dåvarande COO Dave Orton, beskrev något som verkade vara början till ett samarbete inom prissättning av grafikkort mellan de två företagen. Dan Vivoli tyckte inte att de två företagen inte fick tillräckligt med respekt på marknaden och hänvisade till det då låga priset per aktie.

Domstolen tyckte dock inte att det räckte som bevis tillsammans med resten av bevisunderlaget mot de två grafikjättarna. Målet har nu istället reducerats till att bara omfatta grafikkort som sålts från båda företagen direkt till konsumenten. Eftersom Nvidia aldrig sålt några grafikkort direkt till konsument så lämnar det bara ATI kvar i målet.

Om bara ATI är kvar i målet så blir det lite svårt att bevisa en konspiration om priser på grafikkort om de bara kunnat konspirera med sig själva. Det här målet borde vara över ganska snabbt utan några effekter på varken Nvidia eller ATI.