Häng den här lampan på din iMac
Geni eller idioti? 
33.0°
+
Roger Åberg
0
Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
28.1°
+
Emmy Zettergren
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
87kg
+
Roger Åberg

Rapport från Taipei: del 2

Computer Applications show 2008

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Här kommer en uppdatering från Taipei. Tidigare under månaden kördes ännu en datormässa här i Taipei. Det verkade mest vara en mindre variant utav computex men kallades Computer Applications show 2008. Vad som nu skulle vara så speciellt med Applications till den här mässan förstår jag inte riktigt då alla båsen såg precis likadana ut som alltid annars.

Som väntat så fanns alla de stora där bland annat MSI, Asus, AMD och Intel. De två sista producenterna låg snyggt placerade mitt emot varandra. Var och en utav dem försökte köra promotion för nya produkter och vad de hävdar är bra pris. För er som läste mitt förra inlägg om datormarknaden Guang Hua så är det ett ställe jag skulle gå till istället då de flesta produkter är billigare där.

Hos Asus fanns många utav Eee PC-datorerna uppradade med prislappar. Konstigt nog kunde de inte läsa sina egna lappar då de hade satt "vit" på den svarta och tvärtom.

En sak jag lagt märke till på mässor är att man hittar mycket intressanta saker längs kanterna i och hörnen. På den här mässan hittade jag bland annat en netbook-liknande dator av märket Kohjinsha, ett märke jag inte sett förut.