m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
TV-team hittade Porsche 911 nummer 57
Har nu renoverats till toppskick 
43.0°
+
Roger Åberg
0
Kina bygger upp enorm DNA-databas
Ska registrera alla i en hel region 
30.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vladimir Cauchemar rockar loss med flöjten
Det svänger ju 
82kg
+
Bobby Green

Lite bra och lite dåligt från Microsoft

Surface och Photosynth

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Rätt ofta blir jag förvånad över Microsoft, ibland positivt och ibland negativt. Och ständigt blir jag förvånad över att ett och samma företag kan spreta så mycket och lite glad i själen att även saker som är usla faktiskt får genomföras.

Först den negativa nyheten: Microsoft fortsätter utveckla sitt surfbord som de kallar Surface. Det må vara en rätt cool teknik men när det väl kommer till kritan så är användbarheten nära noll. Nu har man släppt filmer på tre nya applikationer som alla är lika värdelösa. Det ena är en trummaskin (en väldigt dyr sådan), det andra är en musikmaskin (en väldigt dyr sådan) och det sista är början på en konfigurator för BMW. Och jag menar verkligen början, man kan välja en modell, välja mellan fem färger och snurra på bilen. Lägg ner är mitt tips. Fler filmer på länken.
www.techcrunch.com

Den positiva nyheten är att man har släppt Photosynth till allmänheten. Det handlar om att man tar en plats i världen och med hjälp av foton från turister och andra glada bygger man rätt verkliga 3D-världar. Fungerar tyvärr inte på min Mac ännu men jag fick i alla fall ett sympatiskt meddelande...
"Unfortunately, we're not cool enough to run on your OS yet."
photosynth.net

RSS 11 kommentarer till artikeln
amain0
Oj att man kan ha så olika åsikter. Jag tycker surface är det bästa som MS har producerat någonsin. Det är lite före sin tid men jag i alla fall ser fram emot när vi slutar referera till skärmen och burken vid skrivbordet när vi pratar om datorer.

Problemet med Surface för tillfället är att den är för dyr. Tänk när man har lite folk hemma och vill spela ett brädspel. Man klickar på sitt bord väljer ett spel bland den mängd man har som inte tar någon plats alls, tar fram spelpjäserna och sätter igång. Surface bordet tar han om alla regler och uträckningar och detta är bara en av användningarna.
av amain0, fredag 22 augusti 2008 kl 10:51
Cure
Va? Roger Åberg kritisk mot MS? Näää?

Jag får nog ringa klubben-för-oväntade-händelser och rapportera in.
av Cure, fredag 22 augusti 2008 kl 11:17
Netzach
Problemet med surface är att den är stor och klumpig, i förhållande till vad den skulle kunna vara, då den använder sig av bakprojektion istället för en kontaktkänslig yta som tex finns på mobiler; mest känt med multi touch är ju iPhone.
av Netzach, fredag 22 augusti 2008 kl 11:28
tva
Småkäckt att photosynt verkar vara på G till Mac (även om jag inte är så hipp så jag begriper vad jag ska med det till :-) men hipp nog för att begripa att surfaces suger är jag... ...påminner om hajtekversion på gamla arkadspelsbord... ...och dom sög redan då... ...pacman på en flottig yta där colaburken stor ivägen när man behövde se... ...sux... nä, SUX...)
av tva, fredag 22 augusti 2008 kl 12:28
Press play on tape
Netzach - men iphone mår inte bra av att trummas på och klarar inte av att känna igen markörer som läggs på.
av Press play on tape, fredag 22 augusti 2008 kl 15:19
lostfable
äsch orka klaga på surface, det kanske inte är världens bästa produkt men det är världens bästa steg i rätt riktning och det är bra att nån tar steget. Lets face it, dator som skrivbord + skärm + datorlåda på golvet och mus och tangentbord kommer inte finnas mycket längre till så som det ser ut idag. Funderar själv på att köpa en touchfunktion för det är så smidigt när man sitter och vill bara kolla film eller whatnot. det är ju mer logiskt att peka där man vill än att leta runt skärmen med en mus, även om musen varit ett fantastiskt redskap så kommer våra händer alltid vara bättre.
av lostfable, fredag 22 augusti 2008 kl 17:18
Horst
Jag vill se namn i rss-feeden!
av Horst, fredag 22 augusti 2008 kl 18:11
Anuga
Ger nita skärmen ett helt nytt begrepp.
av Anuga, fredag 22 augusti 2008 kl 20:59
Nepsir
@Netzach
Jag kan ha fel men är det inte så att surface använder sig av en lasergrid för att känna av kontakt mot dess yta (typ som neonode). Att den använder bakprojektion för att visa bilden har jag för mig beror på att lcd inte är lika stöttåligt, och har alltså inte att göra med hur den tar emot touchkommandon..
av Nepsir, lördag 23 augusti 2008 kl 12:02
Joachim Bengtsson
Microsoft Surface is a fscking fail, åtminstone hårdvaran. FEM kameror för att tracka hitpoints. Jeff Hans multitouch-grejer (www.perceptivepixel.com (som kom före Surface, mind you) är fett mycket häftigare, och använder bara en kamera och lite IR-dioder.

@Nespir: Det är Jeff Han som använder "lasergrid"; Surface trackar bara med de fem kamerornas skillnad i stereofält

Att multitouch och stora surfaces är framtiden är det väl ingen tvekan om, väldigt najs att Microsoft har fattat det iaf, speciellt med multitouchintegrationen i Windows 7. Sen att de lär botcha det lika mycket som Vista är en annan femma...

Och me hates them microsofts forever för att de köpte upp Seadragon-teknologin och gjorde nåt jäkla meningslöst fotonavigationssystem med det istället för så många andra häftiga grejer man kan göra med den teknologin :( Seadragon: www.ted.com
av Joachim Bengtsson, söndag 24 augusti 2008 kl 23:47
Desmo
Så när MS släpper experimentella prylar utan ett självklart användningsområde så är de puckade men när Apple gör samma sak är det innovativt och framåtblickande?

Skönt att Roger finns och kan förklara det för mig.
av Desmo, tisdag 26 augusti 2008 kl 13:49
Kommentera artikelnTV-team hittade Porsche 911 nummer 57
Har nu renoverats till toppskick 
42.9°
+
Roger Åberg
0
Kina bygger upp enorm DNA-databas
Ska registrera alla i en hel region 
30.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sverige en av lanseringsmarknaderna för Polestar 1
Showroom öppnar 2019 
46.1°
+
Bobby Green
0
Norge avkriminaliserar narkotikabruk
Ska satsa på vård istället 
73.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Spotify tycker att Apple missbrukar sin ställning med App Store
Tar för mycket pengar 
62.0°
+
Roger Åberg
0
Nu får vi jobba längre innan pensionen
66 är det nya 65 tydligen 
24.5°
+
Roger Åberg
0
Det är inte alltid lätt att komma in på PSN
Den ultimata utmaningen? 
44.3°
+
Roger Åberg
0
16-åring kommer in på Harvard
Blir tokigt glad! 
48.7°
+
Roger Åberg
0
Ajit Pai försöker lugna oss med bisarr video
Ok? 
1.7°
+
Roger Åberg
0
Woody Harrelson kan hoppa på Venom-filmen
Börjar bli rätt stjärnspäckat 
45.5°
+
André Stray
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.0°
+
Roger Åberg
0