USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

AMD kritiserar netbooks och nettops

För dålig prestanda till ett högt pris

Visa inte PC-artiklar
PC / Övrigt

Pajkastning är något vi ser i många sammanhang och AMD har nu passat på att slänga ett par pajer på en del av marknaden som de inte gett sig in i ännu, nämligen netbooks och nettops.

Pat Moorhead, vice president av advanced marketing vid AMD säger att man skulle kunna förvänta sig 8-9 timmars batteritid ur en netbook eftersom den är liten. Han säger att av de han testat så ligger nog den hetaste omkring 1h 45m, inte precis någonting man tar med sig på en resa.

Förutom den korta batteritiden tycker han också att prestandan är för dålig och dessutom hade grafiken problem i MSIs Wind som gjorde att han inte kunde titta på film i en hög upplösning eller titta på vissa webbsidor på grund av upplösningen.

Moorhead understryker också att ett segment som började på ett prisläge omkring 299 dollar eller lägre ligger redan på 500 dollar eller mer, vilket inte direkt är vad man kan anse ett "lågt" pris. För samma pris skulle man i dagens läge kunna få en laptop med normal skärmstorlek, fast med bättre prestanda under huven.

RSS 2 kommentarer till artikeln
borkbork
Så sant. En netbook ska kosta 2-3 tusen. Inte mer.
av borkbork, fredag 19 september 2008 kl 15:34
Press play on tape
Mindre burkar får plats med mindre batterier så litenheten har inte med batteriprestandan att göra. Den ligger på komponentnivå.
av Press play on tape, lördag 20 september 2008 kl 20:33
Kommentera artikeln