Raekwon släpper högtalarryggsäck tillsammans med skiva

I mycket begränsad upplaga

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Dej gamle Wu Tang Clan-rapparen Raekwon släpper ett nytt album i morgon och i samband med det släpps även en version av skivan som levereras tillsammans med högtalarryggsäcken Subpac M2.

Det handlar dock om en extremt begränsad upplaga då det endast tillverkats 15 exemplar av den specialversion av Subpac M2 som ni kan se på bilden ovan. Det är även oklart hur fans ska göra för att komma över dessa.

Subpac M2 är en ryggsäck försedd med en subwoofer som gör så att det ska vibrera i kroppen av musiken som spelas och ge lyssnaren en förstärkt upplevelse. I videon nedan kan ni kolla in när The Verge recenserade Subpac M2 2015.

urbanvault.co.uk +

Fossil kommer lansera 300 smarta klockor i år

I samarbete med en rad olika modehus

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Det verkar som att vi kommer få se en hel del smarta klockor under årets gång. I samband med klockmässan Baselworld meddelade Fossil att de kommer lansera runt 300 nya smartklockor under årets gång. Enheterna har tagits fram med 14 olika märken som bland annat Diesel, Michael Kors och Emporio Armani. Designen på själva klockorna kommer skilja sig rätt rejält mellan enheterna som kommer från de olika modehusen.

Klockorna kommer köra Android Wear 2.0 och utrustas med AMOLED-skärm samt Snapdragon 2100.

Utöver det kommer det även släppas en drös semismarta klockor, eller hybridklockor som Fossil kallar dem. Vad hybridklockorna kommer ha för funktionalitet är för tillfället oklart, men troligtvis kommer det handla om något sorts aviseringssystem på klockorna.

Dieselklockorna kommer börja säljas under julhelgen och priset kommer ligga på runt 325 dollar. Emporio Armani kommer lansera sina klockor i september och Michael Kors kör julrelease. Utöver det kommer Fossil släppa två stycken nya Android Wear 2.0-klockor själva vid namn Q Venture och Q Explorist under hösten.

via theverge.com prnewswire.com +

Darttavlan där du träffar mitt i prick varje gång

Den ser var pilen kommer att landa

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Här är en rätt fiffig darttavla som ser till att pilkastaren alltid träffar mitt i prick på tavlan oavsett hur bra eller dålig pilkastaren faktiskt är.

Darttavlan är framtagen av den före detta NASA-ingenjören Mark Rober och den använder sig av sex stycken rörelskänsliga kameror som ser de infraröd-försedda pilarna komma. Det tar 200 millisekunder för datorn som styr systemet att beräkna pilens flygbana. Därefter tar det ytterligare cirka 200 millisekunder för motorerna som driver det hela att positionerna om darttavlan så att pilen träffar tjurögat.

Den automatiserade darttavlan har sina begränsningar då den bara kan förflytta sig inom ett visst område så om man är en riktigt usel och/eller full pilkastare finns det givetvis en risk att man missar tavlan ändå. Vill ni bara se när man testar piltavlan så kan ni hoppa direkt till 05:00 i klippet nedan.

sploid.gizmodo.com +

Rappande robotar

Rappar om vad de kan

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Här är låten Robot’s Delight som framförs av diverse japanska robotar, robotar som vi i många fall sett här på Feber de senaste åren.

I videon rappar robotarna lite om vad de har lärt sig och hur de har lärt sig detta. Videon vann förstapris på International Conference on Human Robot Interaction (HRI) i Wien för några veckor sedan.

via gizmodo.com spectrum.ieee.org +

Missing People får börja använda drönare igen

Får tummen upp av länsstyrelsen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Som känt är det inte längre tillåtet att flyga drönare utan övervakningstillstånd från länsstyrelsen. När dessa nya regler drog igång så pratades det om undantag för vissa ändamål, bland annat för sökande av personer. Missing People fyller kriterierna för det undantaget och har nu fått tillstånd att använda drönare dygnet runt i hela Sverige.

Missing People måste dock söka tillstånd från Luftfartsstyrelsen och Transportstyrelsen när drönare ska användas och innan dess ska polis och minst två anhöriga till den försvunna personen ha gett sitt godkännande.

dn.se +
Tommy Hilfiger gör kostymer med Rafael Nadal
Lätta att röra sig i 
122kg
+
Roger Åberg
Annorlunda vas för långa blommor
Smart eller bara vackert? 
158kg
+
Roger Åberg
Nu kan du köpa en Simpons-cykel
En snygg sådan! 
107kg
+
Roger Åberg