Porrtjänst använder AI för att katalogisera porrfilmer

Artificiell intelligens tar steget in i porrindustrin

Foto: Pornhub
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Porrindustrin har ofta legat långt framme när det gäller den tekniska utvecklingen. I ljuset av detta är det antagligen inte särskilt konstigt att världens störta porrtjänst Pornhub nu har börjat använda sig av artificiell intelligens för att enklare kunna kategorisera de filmer som laddas upp till tjänsten.

Systemet använder sig av datorsyn för att identifiera personerna som medverkar i filmerna och den kan även identifiera andra egenskaper i filmen och se till att filmerna därefter hamnar i rätt kategorier. AI:n har matats med bilder på tusentals porrskådespelare för att den ska kunna se vilka som är med i filmerna den tittar på. Pornhub uppger att man bara matat AI:n med bilder på professionella porrskådespelare och amatörskådespelare ska därför inte riskera att bli katalogiserade av AI:n.

Än så länge uppger Pornhub att man har katalogiserat cirka 500.000 porrklipp med AI:n och man hoppas att AI:n ska ha gått igenom hela deras enorma bibliotek till slutet av året. Tanken med katalogiseringen av AI:n är att det ska bli enklare att hitta det besökarna letar efter i framtiden. Pornhub säger att man även hoppas att deras användare ska hjälpa till att göra deras AI ännu bättre i framtiden.

Alexa får stöd för flera röster

Nu vet Alexa vem det är som pratar med henne

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Amazon gör nu precis som Google tidigare gjort med sin smarta assistent Google Home och implementerar stöd för flera röstprofiler i sin smarta assistent Alexa.

Det innebär att Alexa vet vem i familjen som pratar med den och kan ge olika resultat på samma röstkommandon baserat på vem det är som uttalar kommandot. Till exempel så kan man shoppa på Amazon utan att ange en bekräftelsekod då Alexa vet vem i familjen det är som köper varan och debiterar den aktuella personens konto. Vidare kan Alexa läsa upp olika nyhetsinslag baserat på vem det är som frågar efter dem, läsa upp meddelanden som skickats till den personen som talar med Alexa samt få personliga musikrekommendationer för de som har streamingtjänsten Amazon Music Unlimited Family Plan.

Stöd för flera röstprofiler börjar rulla ut till Alexa idag och i videon som hittas på länken nedan kan ni kolla in hur man ställer in det om ni har en maskin som kör Alexa.

Amazon får patent på drönare som laddar elbilar

Laddar bilen samtidigt som den kör

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Amazon har tagit patent på ett system som kanske kan komma att användas för att smidigare ladda våra bilar i framtiden rapporterar flera källor.

Det handlar om ett system där man låter en drönare flyga ner och fästa sig på bilens tak för att därefter börja ladda bilens batteri. Tanken är att den här processen ska kunna ske samtidigt som bilen körs vilket gör att man sparar tid och även slipper oroa sig för var närmaste laddstation kan tänkas vara.

Systemet ska skötas från en central som håller koll på fordonens elförbrukning och när systemet känner av att en bils batteri börjar ta slut så skickas en batteriladdar-drönare ut automatiskt till bilen som drönaren hittar via bilens positioneringssystem.

Razer hintar om mobil enhet

Ska presenteras 1 november

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

sin hemsida har Razer lagt upp en bild med en man som håller i en mobil enhet. Mer information ska komma 1 november och de kallar det själva för deras största avslöjande någonsin.

Så nu spekuleras det hej vilt kring vad det kan handla om. Många tror att det handlar om en ny mobiltelefon för gamers. Redan under sommaren rapporterade nämligen Bloomberg om att Razer förmodligen ska släppa en egen mobiltelefon. Ett uppköp av mobilföretaget Nextbit har också stärkt de misstankarna.

Oculus snackar lite mer om Santa Cruz

Den trådlösa versionen av Rift

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Oculus presenterade ett nytt fristående headset vid namn Oculus Go, men det är praktiskt taget ett VR-headset med en inbyggd mobiltelefon. Nästa år kommer Oculus leverera ett nytt headset till utvecklare som går under namnet Santa Cruz. Headsetet kommer vara helt fristående och leverera room scale VR utan behov av externa sensorer. Enheten har sensorer och kameror på headsetet som låter dig röra dig fritt både i VR-världen och den verkliga världen.

Den stora nyheten som presenterades, utöver att Santa Cruz kommer till utvecklare nästa år, är de nya kontrollerna. Santa Cruz-kontrollerna påminner om Oculus Touch med greppknappar och touchpad, men är lite mer kompakta och är utrustade med fyra infraröda lampor som tillåter stabil tracking.

De två största hälsobluffarna just nu
Matgeek snackar om Holistic och Beauty Drop 
212kg
+
Bobby Green
Fleetwood Mac - Go Your Own Way
Fredagsklassikern 
124kg
+
Bobby Green
Viktiga prylar att ha i ett kök
Binging with Babish listar ett par saker 
100kg
+
Bobby Green