m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Bitcoin har nu spridit sig till modebranschen

Köp en julig bitcoin-tröja

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Övrigt

Om du funderar på vad du ska köpa för alla de pengar du tjänat på din handel med kryptovalutor finns nu de här jultröjorna till salu som följer den gamla goda traditionen att jultröjor ska vara någorlunda ugly as hell.

Tröjorna finns i tre olika modeller som representerar de tre kryptovalutorna bitcoin, ethereum och litecoin. Bitcoin och ethereum är världens idag två största kryptovalutor medan litecoin placerar sig på en femteplats efter bitcoin cash och ripple.

Skulle du vara suggen på kryptovaluta-tröja kostar de 60 dollar eller, i skrivande stund, 0,003546 bitcoin, 0,08 ethereums eller 0,2 litecoin. Det verkar dock inte som om webbshoppen där tröjorna säljs accepterar kryptovalutor som betalning.

Snart kan man få maten levererad direkt till kylen

Matföretag och låsföretag börjar samarbeta

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

DI Digital rapporterar att matföretaget Mathem och den smarta lås-tillverkaren Glue som vi har skrivit om lite tidigare har inlett ett samarbete.

Genom att samarbeta siktar de både företagen att erbjuda Mathems kunder en tjänst där de kan få sina matvaror levererade direkt till kylen. Tanken är alltså att Mathems kunder ska installera ett smart lås från Glue och dela ut behörighet för att öppna detta till Mathems leveranspersonal. Johan Grandinson som är VD på Glue säger till DI Digital:
"Tanken är att man inte ska behöva anpassa sig till en tid utan att budet kan komma någon gång 9-17. Men först testar leveranspersonen alltid att ringa på först"
Man kan väl säga att den här tjänsten en svensk variant av nyligen lanserade Amazon Key och även ICA testade en liknande tjänst förra året då man samarbetade med Postnord och Glue. Mathems svenska konkurrent Mat.se har även en liknande tjänst där man i samarbete med Volvo och Postnord kan få sina varor levererade direkt till sin Volvo-bil.

Mathem och Glue kommer nu att testa tjänsten på Södermalm i Stockholm och skulle det fungera fint så planerar man att lansera tjänsten även på andra ställen.

BrickerBot lägger ner verksamheten

Efter att ha brickat 10 miljoner IoT-prylar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Skaparen av malwaret BrickerBot har meddelat BleepingComputer att h*n lägger ner verksamheten nu efter det att BrickerBot, enligt skaparen själv, ska ha förstört ("brickat") cirka 10 miljoner smarta hemmet/IoT-prylar.

Skaparen av BricketBot kallar sig själv "Janit0r" på nätet och BrickerBot upptäcktes för första gången i april i år. Till en början var det oklart varför BricketBot förstörde IoT-prylar. Senare meddelade Janit0r att BrickerBot konstruerats för att leta upp osäkra IoT-prylar och förstöra dessa så att de inte kunde användas i så kallade botnät som används för bland annat överbelastningsattacker (DDoS) mot webbsajter och annat.

Tanken bakom BricketBot verkar med andra ord vara god men Janit0rs malware betraktas fortfarande som olagligt och det verkar vara därför Janit0r nu lägger ner verksamheten. I ett mail till Bleeping Computer skriver Janit0r bland annat:
"There's also only so long that I can keep doing something like this before the government types are able to correlate my likely network routes (I have already been active for far too long to remain safe). For a while now my worst-case scenario hasn't been going to jail, but simply vanishing in the middle of the night as soon as some unpleasant government figures out who I am."
Janit0r har lagt upp källkoden till BricketBot på nätet vilket tyvärr innebär att programmet skulle kunna skrivas om för att till exempel hacka IoT-prylar som kan användas i botnät liknande det malwaret Mirai gjorde.

Hur står sig Sonys minikamera RX0 mot GoPro Hero 6?

Kai W undersöker

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Videokameror

Föredetta DigitalRev-TV-medlemmen Kai W har släppt en ny video där han jämfört actionkameran GoPro Hero 6 med Sonys nya minikamera RX0 som företaget presenterade på IFA tidigare i år.

Google öppnar AI-center i Kina

Söker sig dit kompetensen finns

Foto: Google
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Google räknas som en av världsledarna inom utvecklingen av artificiell intelligens och nu har företaget meddelat att man kommer att öppna upp ett dedikerat AI-center i Kinas huvudstad Beijing.

Kinesiska forskare är långt framme inom artificiell intelligens och 2015 kom 43 procent av allt innehåll i hundra olika publikationer inom AI från kinesiska forskare skriver Google i ett blogginlägg. Även de tre kinesiska jätteföretagen Baidu, Tencent och Alibaba anses ligga långt fram på AI-området.

Enligt Google kommer deras kinesiska AI-center bli det första centret av den här typen i Asien. Det är oklart hur många Google tänker att anställa till sin kinesiska AI-avdelning men det pratas om en mindre arbetsstyrka vad nu det innebär i Google-mått.

Ned Flanders varma choklad
Gör den själv vettja! 
108kg
+
Bobby Green
Dokumentär om David Bowies sista år
Kommer 2018 
117kg
+
Bobby Green
Gräddlikör med smak av Cognac
Den första på svenska marknaden 
112kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.0°
+
Roger Åberg
0