IKEA startar taxitjänsten IKEA Chaufför

Bilden är ett montage
Pryl / Övrigt

IKEA startar nu en slags taxitjänst med vilken IKEA:s kunder ska kunna ta sig från hemmet till IKEA:s varuhus vilket kanske kan vara skönt för dem som inte har tillgång till bil men ändå vill få med sig lite mer grejer med sig hem än vad man kan ta med sig i kollektivtrafiken.

IKEA Chaufför är ett samarbete med den Uber-liknande tjänsten SnapCar och från IKEA:s håll tror man framför allt att tjänsten företrädesvis kommer att användas av kvinnor.

Initialt kommer IKEA Chaufför bara finnas tillgängligt i Parisregionen där man kommer att köra IKEA-kunder till något av de tre IKEA-varuhusen som finns där. Huruvida vi får se IKEA Chaufför på andra platser i världen framgår inte för tillfället.

www.di.se +

Samsung lägger ner tillverkning av motorer till hårddiskar

Pryl / Business

Samsung har meddelat att man nu lägger ner tillverkningen av traditionella hårddiskmotorer, det vill säga motorer till så kallade HDD:s (Hard Drive Disc) då dessa allt mer börjar fasas ut från marknaden.

Det som gäller nu för tiden är flashminnesdiskar, så kallades SSD:s (Solid State Disc) vilka används allt oftare i våra datorer. I mobiler och tablets är det bara SSD:s som gäller nu för tiden då en roterande skiva antagligen inte hade passat så bra i dessa produkter.

Samsung säger att man eventuellt kommer att sälja vidare sina nuvarande HDD-tillgångar till andra intresserade företag.

www.reuters.com +

Bounce Imaging tar fram stöttålig bollkamera till polisen

Pryl / Videokameror

Bostonbaserade Bounce Imaging har i ett par år jobbat med en stöttålig bollkamera som ska kunna användas av polis och brandmän under diverse utryckningar. Explorer heter den och den kan skicka 360-gradersvideo till användaren via wifi så att användaren kan se vad som händer i ett rum utan att själv gå in i rummet och potentiellt utsätta sig själv för fara.

Explorer har ett 6 linser och är omringad av LED-lampor för att lysa upp i mörka områden. 360-gradersvideon klipps samman med mjukvara som Bounce Imaging har tagit fram och användaren ska enkelt kunna använda en pekplatta, eller liknande, för att navigera i videon.

100 enheter har nu skeppats till polisen i USA och Bounce Imaging verkar vilja uppgradera bollen med sensorer som kan mäta strålning, kolmonoxid och temperatur.

Ovan ser ni en video där Explorer demonstreras.

gizmodo.com +

Hyde är en labyrint

Pryl / Övrigt

Hyde är en labyrint som består av en massa rum som alla har enskilda utmaningar kopplade till sig. Labyrinten har ett system som håller koll på deltagarna via sensorer som bland annat läser av deltagarnas hjärt- och andningsfrekvens. På så vis kan labyrinten anpassa sig efter deltagarna eller hålla utgångar låsta tills man lugnat ner sig själv.

Tanken är att Hyde skall öppna sin första labyrint i London om de lyckas hitta finanserna via en pågående Kickstarter-kampanj.

www.kickstarter.com +

Microsoft OneDrive kan nu skicka material till Chromecast

Pryl / Chromecast

Sen Chromecast släpptes för drygt två år sedan har streamingstickan gått från att vara något som bara tar upp en HDMI-port på TV:n till en riktig måste-ha-pryl. Nu har Microsoft hoppat på tåget för att göra Chromecast lite mer värd genom att fixa Chromecast-stöd i sin molntjänst OneDrive.

Så alla bilder och videor du har uppe på Microsofts molntjänst kan du nu visa upp på en TV eller skärm via Chromecast genom att leta upp materialet på telefonen och sedan skicka det till Google-stickan.

Androidenheter med Microsoft OneDrive kan göra detta nu, eller i alla fall inom kort med den senaste uppdateringen av OneDrive, och iOS-användare kommer troligtvis få tillgång till funktionen i och med nästa uppdatering.

OneDrive till Android hittar ni här: Microsoft OneDrive på Play Store. Och iOS-versionen här: OneDrive på App Store.

www.engadget.com +

Nästa år kan du köpa en alldeles egen jetpack

Pryl / Mojänger

Att få glida omkring i luften med en jetpack har varit en dröm för många sedan typ Rocketeer gick på bio. Med Martin Aircrafts Jetpack har drömmen kommit lite närmare verklighet och nästa år kommer vi kunna köpa raketryggsäcken och börja flyga omkring på eget bevåg.

Martin Jetpack har en V4-motor med 200 hästkrafter som driver två fläktar som ger dig upp till 30 minuters flygtid med maxhastigheten 72 km/h.

Detta är ingenting för oss vanliga dödliga då enheten kostar 150 000 dollar, eller 1,2 miljoner kronor. Men sitter man på den pengen så är Martin Jetpack ett måste när den släpps någon gång under andra halvåret nästa år.

www.martinjetpack.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen