En pekskärm där du kan känna vad som syns på skärmen

Pryl / Mojänger
Här är en rätt mysko "pekskärm" där användaren kan känna vad som visas på skärmen.

Den kallar för HaptoMime och är i själva verket ett slags hologram. När användaren rör något på skärmen så känner en infraröd sökare av det och då skickas ultraljudssignaler till den delen av skärmen som då gör att användaren känner vibrationer på det området den pekar på, liknande den känslan man får om till exempel trycker på en tangent på ett fysiskt tangentbord.

Man säger att den här tekniken skulle kunna användas om man vill använda ett tangentbord när man har smutsiga eller våta fingrar, att man kan använda den i offentliga miljöer som till exempel sjukhus om man vill förhindra att bakterier sprids som de gör via fysiska tangentbord samt för att skapa säkra knappsatser på till exempel bankomater då man inte inte i efterhand kan läsa av vilken kod användaren slagit in.
www.newscientist.com +

Även LG slutar med plasma

Pryl / TV
Förra året så valde Panasonic att sluta tillverka tv-apparater med plasma och tidigare i år så meddelade Samsung att även de kommer lägga ner produktionen av sina plasmaapparater. Nu har en tredje teknikjätte hoppat på tåget, nämligen LG.

Mot slutet av nästa månad kommer man sluta producera plasma-apparater så om man vill ha en plasma-tv från LG får man passa på att köpa en sådan innan de försvinner från butikshyllorna.
www.reuters.com +

Virtual Pong är pingissquash utan boll

Pryl / Mojänger
Virtual Pong är ett spel för två spelare som verkar fungera som en slags virtuell kombination av pingis och squash.

Spelarna har var sin racketpinne och med denna ska man slå en virtuell boll av ljus som studsar på väggar och tak mellan varandra. Faller bollen till golvet så förlorar man den poängen. Det ser rätt roligt ut men jag är tveksam om det faktiskt fungerar så bra som det ser ut att göra.

60 dollar får man ge för Virtual Pong och då inkluderas basstationen med den inbyggda projektorn samt de två trådlösa racketpinnarna.
via Gizmodo

www.sharperimage.com +

Fitbit presenterar tre nya träningsarmband

Pryl / Klockor
Fitbit har presenterat tre kommande träningsarmband som även har en del funktionalitet som vi kan hitta hos dagens smarta klockor.

Den enklaste är Fitbit Charge som förutom att hålla koll på diverse träningsrelaterad information även kan visa tid och vem som ringer om man kopplar ihop den med en smartphone. Den kommer att kosta 130 dollar och släpps lagom till julhandeln.

Fitbit Charge HR kan allt som Charge kan men har även en inbyggd pulsmätare. 150 dollar får man ge för den och den släpps i början av 2015.

Den mest avancerade av FitBits nya lineup är Surge som mer liknar en traditionell smartwatch och även den har pulsmätare men även en inbyggd GPS. Ni kan kolla in Surge lite närmare i klippet nedan. Fitbit Surge släpps på marknaden i början av 2015 och kommer då att kosta 250 dollar.
techcrunch.com +

Elon Musk varnar för artificiell intelligens

PC / Övrigt
Elon Musk, VD för Tesla Motors och grundare av SpaceX, har nyligen uttalat sig om artificiell intelligens och ser det som det största hotet mot oss människor, till och med större än kärnvapen.

"I think we should be very careful about artificial intelligence. If I had to guess at what our biggest existential threat is, it's probably that. So we need to be very careful with artificial intelligence".

Musk tycker att det borde finnas någon sorts kontrollerande organ för artificiell intelligens, kanske till och med på internationell nivå, som försäkrar oss om att vi inte gör något dumdristigt. Hans liknelse vid att frammana en demon är ganska intressant:

"With artificial intelligence we're summoning the demon. You know those stories where there's the guy with the pentagram, and the holy water, and he's like — Yeah, he's sure he can control the demon? Doesn't work out".
mashable.com +

Amazon släpper Fire TV Stick

Pryl / Hemmabio
Nu släpper även Amazon en hdmisticka med vilken det blir möjligt att streama videomaterial från dator, tablet eller mobiltelefon till sin TV.

Sedan tidigare har Google släppt sin Chromecast och ganska nyligen släppte även Microsoft sin Wireless Display Adapter. Amazon har sedan tidigare släppt den lite mer Apple TV-liknande boxen Fire TV och detta är antagligen en lite billigare variant av den, oklart om det finns några egentliga skillnader. Fire TV Stick levereras med en fjärrkontroll, något som både Chromecast och Wireless Display Adapter saknar. Fjärrkontrollen använder man för att komma åt diverse TV-tjänster som man via appar kommer åt med Fire TV Stick. Det kommer även att finnas appar för mobil och tablet med vilka man ska kunna göra röstsökningar i tablån.

39 dollar vill Amazon har för Fire TV Stick vilket kan jämföras med Chromecasts 35 dollar och Wireless Display Adapters 60 dollar.www.amazon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen