Discopingisbord

Pryl / Hifi
Det här pingisbordet från Stiga kan man inte bara kan spela pingis på utan även kan spela hög musik med. Bordet har nämligen ett ljudsystem på 2,800W med åtta 6x9-högtalare, subwoofers, en förstärkare och stöd för blåtand. Den har även LED-lampor samt ett ett uttag för mikrofon vilket ju gör att man kan ha discopingis varje kväll.

Detta handgjorda bord väger 317 kilo men det skeppas och installeras helt gratis om man nu väljer att betala de dryga 100 000 kronorna som bordet kostar. Vad jag förstår kan man endast köpa det om man bor i USA.
www.engadget.com +

Här är LG R Watch

Pryl / Klockor
I helgen avslöjades det att LG skulle visa upp en efterföljare till Android Wear-klocka LG G Watch och här är lite bilder och mer information om den.

Det handlar alltså om en rund smartklocka och jag antar att R:et i LG R Watch ska beteckna just det. Klockan har en OLED-skärm på 1,3 tum, en snapdragon-processor på 1,2Ghz, 512MB RAM och 4GB internt lagringsminne. Vidare har den en pulsmätare och den går även att använda i upp till en meter vatten i upp till en halvtimmas tid (IP67).

Vi lär antagligen kolla in den här godbiten lite närmare på nästa veckas IFA-mässa. LG R Watch släpps under kvartal fyra i år till ett än så länge okänt pris.
www.lgnewsroom.com +

Luktgaffa

Pryl / Övrigt
Om man inte vill att ens McGuyver-lagning skall dofta gaffatejp eller vara silverfärgad så kan man nu köpa en rad olika tejprullar i olika dofter och färger. Det är märket Duck Brand som nu introducerar tejprullar som doftar som druvor, citron, mint eller tuggummi.

6,50 dollar kostar en rulle och, vad jag kan se, kan man endast köpa dem i Nordamerika för tillfället.
www.duckbrand.com +

LEGO-figurer spelar Depeche Mode

Pryl / Övrigt
Italienaren Giuseppe Acito lyckas här rigga en massa LEGO-figurer så de spelar Depeche Mode-låten Everything Counts.
www.youtube.com +

Samsung presenterar Gear S

Pryl / Klockor
Samsung presenterade nyligen sin nya revision av Gear S. Denna nya smarta klocka har en böjd Super AMOLED-skärm på två tum inte helt olik den man kan hitta på Gear Fit. Istället för Android Wear har man valt att använda Tizen med ett lager av Samsungs egna mjukvara som operativsystem. Klockan har även en egen 3G-koppling vilket innebär att man inte längre behöver ha sin telefon i närheten för att vara uppkopplad.

Klockan kommer med en rad olika träningsappar och den förlitar sig på Nokias Here-kartor för navigering. Den har även en del olika sensorer som barometer, gyroskop, kompass samt hjärtfrekvensmätare och allt det i ett damm- samt vattentåligt skal. Batteriet ligger på 300mAh och påstås hålla i ungefär två dagar. Ett par tillhörande blåtandshörlurar (Samsung Gear Circle) kommer säljas i samband med klockan när den väl börjar säljas under oktober månad.
www.theverge.com +

Ny robotdammsugare från Toshiba

Pryl / Robotar
Toshiba visade i dag upp sin nya robotdammsugare VC-RCX1 som har hela 27 olika sensorer som skall se till att roboten städar så effektivt som möjligt. Det gör att den även kan känna av föremål av glas och inte skrapa väggen när den städer i kanterna. Precis som många andra moderna städande robotar så har den även extra långa borstar som gör att den kommer åt bättre längs hörn och i kanterna.

En tuff grej är att laddningsstation inte bara laddar batterierna utan även tömmer roboten på smuts och eftersom basen har en mycket större behållare behöver man inte tömma den lika ofta. Den kan även styras via en app på telefon och då den har en kamera på framsidan kan man även se vad den håller på med.

Någon gång nästa månad kommer Toshiba börja sälja dem borta i Japan. Prislappen för VC-RCX1 ligger på runt 8 000 kronor ligger och om denna modell kommer säljas i Sverige återstår att se.
www.toshiba.co.jp +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen