Nu kan man köpa personifierade superhjältefigurer i USA

Pryl / Övrigt
Marvel, Hasbro och företaget 3DPlusMe har gått ihop och gjort det möjligt för alla att bli en superhjälte. Nu kan amerikaner eller svenskar bosatta i USA beställa superhjältefigurer med sitt ansikte på. Eller tja...två actionfigurer finns att välja mellan, antingen Iron Man eller Captain America. På valda Walmarts kommer man, från och med imorgon, att kunna få sitt ansikte 3D-skannad och satt på en actionfigur. Det kostar 45 dollar och erbjudandet är tillgängligt till och med 28e september. Oturligt nog så finns det inga kvinnliga versioner för tjejerna som vill ha en personifierad superhjältefigur. Tråkigt.

gizmodo.com +

Bttn är en knapp kopplad till IFTTT

Pryl / Mojänger
Jag har ingen aning om vad jag skulle använda denna pryl till men av någon anledning så vill jag ha den ändå. Detta är bttn, en stor röd knapp (den går att få i andra färger men varför skulle man vilja det?) som via wifi kopplas till nätet och tjänsten IFTTT. På IFTTT kan du sedan ställa in exakt vad denna knapp ska göra och alternativen är många för IFTTT kan verkligen lite av allt.

Skaparna av knappen försöker dra in 50 000 dollar via Indiegogo just nu för att kunna tillverka knappen som du just nu kan förbeställa för 99 dollar.
www.indiegogo.com +

Google Chromecast får stöd för Twitch

Pryl / Mojänger
Google släpper nu lite nyheter för Chromecast och bland dessa en som i alla fall jag tycker är riktigt trevlig. Det är nämligen så att de nu fixat stöd för Twitch så att man kan strömma Twitch-videos från både webben samt Twitch olika appar för mobila enheter.

Andra nyheter är att de får stöd för Disney Channel och iHeartRadio.
www.geeky-gadgets.com +

Här är den 3D-printade datorn

PC / Hårdvara
Här är ett kul litet projekt för den som är lite lite intresserad av datorer, 3D-printing och MacGyver. Projektet heter Pi-Top och kommer inom kort att dyka upp på Kickstarter i hopp om att få in pengar nog för att göra det till en verklighet.

Projektet går ut på att skapa en do-it-yourself-dator där man köper ett kit och sedan får skriva ut datorchassit och själv montera in skärmen, tangentbordet med mera. Kärnan i datorn kommer att vara en Raspberry Pi och tanken är att detta ska vara ett lärorikt projekt för de som vill lära sig mer om hur datorer fungerar och hur man kan använda Raspberry Pi.

Exakt vad det hela kommer att kosta är just nu oklart.
3dprint.com +

Ett lite mjukare exoskelett

Pryl / Robotar
Exoskelett har vi sett några varianter på genom åren och här är ännu ett som är framtaget av forskare på Harvard University.

Till skillnad från många andra exoskelett så är det här, kallat "Soft Exosuit", tillverkat i mjukare material som ska gå att bära kroppsnära under användarens kläder. Projektet finansieras av amerikanska Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) och initialt tänkt att användas för militärt bruk. I en pressrelease skriver man:
"Soldiers will allegedly wear it under their regular gear and through a biologically inspired design, the suit will then mimic the action of the leg muscles and tendons when a person walks. It will provide small but carefully timed assistance at the joints of the leg without restricting the wearer’s movement."
Det finns inga exakta specifikationer på "Soft Exosuit" men ni kan kolla in lite mer om det hela i klippet ovan.
www.seas.harvard.edu +

Specialdesignade Nike-skor inspirerades av PS4

Spel / Sony
Skodesignern Jonny Barry har designat dessa unika Air Jordan skor med inspiration från Sonys PS4. Han berättar för DualShockers att han inspirerades av konsolen efter att ha köpt den på releasedagen. Förutom att de är svarta med PS4-loggan på så har de en inbyggd HDMI-port och kommer med en HDMI-kabel, det är dock bara för synes skull då varken porten eller kabeln fungerar.

Skorna är exklusiva och kommer att göras i en begränsad upplaga som är tio stycken, priset är inte officiellt satt än men Barry säger att de troligt vis kommer att kosta cirka 950 dollar, som är cirka 7100 kronor. Det är ett saftigt pris för ett par skor eller vad tycker ni?

www.dualshockers.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen