Dolby kastar sig in i VR-kriget med Jaunt

Pryl / Virtuell verklighet

Dolby kommer i framtiden hjälpa Jaunt med surroundljud i produktionsbolagets kommande videor. Enligt Jaunt-chefen Jens Christensen är ljudet en av de viktigaste delarna när man producerar VR-upplevelser och att Dolbys Atmos-teknik kommer vara kalasbra för upplevelsen.

Tidigare har Jaunt gjort 360-gradersvideor från en Paul McCartney-konsert och Kaiju Fury, som ni för övrigt hittar här: Kaiju Fury. Dessa går att uppleva med Oculus Rift eller Google Cardboard.

Samarbetet mellan Dolby och Jaunt lär väl börja ganska omgående, så inom kort borde nästa upplevelse dyka upp på Jaunts hemsida, som ni för övrigt hittar här: Jaunt.

www.theverge.com +

Pornhub släpper onaniladdaren Wank Band

Pryl / Bärbarheter

Porrsajten Pornhub äntrar teknikvärlden genom att lansera ett armband som låter dig ladda mobila enheter genom att snabbt röra handen upp och ner. Något som i folkmun kallas att onanera. I armbandet sitter det en kula som färdas upp och ner och genererar energi som du i sin tur kan föra över till din telefon, surfplatta eller dator med en laddsladd.

Hur mycket ström som genereras med varje rörelse vet vi inte, men troligtvis måste du röra på bandet rätt mycket för att ladda upp ett helt batteri.

Vill du vara en av de första i världen som får testa Pornhubs snuskladdare så kan du klicka dig till Pornhubs Wank Band-sida och registrera dig som betatestare. Själva länken är jobbsäker, men det kanske är bäst att använda telefonen för att besöka sidan då det fortfarande är Pornhubs domän.

www.pornhub.com +

Öppna dörren med det smarta låset Sesame

Pryl / Övrigt

Sesame är nytt smart lås som gör att man kan lämna nycklarna hemma och istället låsa och låsa upp sin dörr med hjälp av en app som ni kan se i videon ovan.

Det går även att låsa upp dörren genom att knacka på mobilen när den ligger i fickan och man kan även använda en "hemlig" knackning direkt på dörren för att öppna dörren. Det går att ge vänner rätt att öppna dörren och det går även att tidsstyra detta. Alla låsets aktiviter registreras och ägaren ser när och vem som försöker öppna låset.

Det finns en variant av Sesame som enbart har stöd för Bluetooth och den kommer att kostar cirka 100 dollar men vill man ha en Sesame med Wifi-stöd, något som krävs för att loggfunktionen ska fungera, så kostar den cirka 150 dollar.

via Engadget www.kickstarter.com +

Apple ska ha event 9 mars

Pryl / Klockor

Det börjar närma sig lansering för Apple Watch och nu har det dykt upp en inbjudan till ett event 9 mars från Apple. Ämnet är "spring forward" vilket är en klar klockreferens, så att ämnet skulle vara något annat än Apple Watch känns inte så troligt.

Vi kommer så klart att bevaka eventet som inträffar på en måndag.

  tack Samuel www.facebook.com +

LG lanserar smart klocka i Sydkorea

Pryl / Bärbarheter

LG börjar lansera smarta klockor på löpande band känns det som. LG Watch Urbane kommer att visas upp nästa vecka, men redan nu har företaget släppt Urbane LTE i hemlandet Sydkorea. Det som är speciellt med den här rackaren är att den kan användas fristående. Det går alltså att ringa med klockan utan att den behöver vara kopplad till en mobiltelefon.

Urbane LTE kör samma hårdvara som vanliga Urbane. Alltså Snapdragon 400, 1,3 tum P-Oled-display, 1 GB ram och ett batteri på 700 mAh. Sedan har klockan nfc som du kan använda i butiker samt pulsmätare och andra sensorer som gör livet lättare för sportare.

För att kunna fungera fristående kör inte Urbane LTE Android Wear, utan ett annat operativsystem som LG inte vill berätta vilket det är. LG har berättat för The Verge att det i alla fall inte är WebOS klockan drivs av utan någonting annat.

Klockan släpps till en början endast i Sydkorea, men vi får se om LG börjar sälja klockan även här i Europa. Om LG inte gör det så får vi nöja oss med vanliga Urbane som visas upp nästa vecka.

translate.google.com +

Diageo och Thinfilm tar fram NFC-berikad whisky

Pryl / Mobilt

Dryckesjätten Diageo och norska elektronikföretaget Thinfilm har tagit fram en prototyp av Johnny Walker Blue Label whisky med Smart Bottle-teknik. I etiketten sitter det en nfc-tagg med Thinfilms nya Opensense-teknik och sveper du telefonen över nfc-taggen under etiketten kan du få upp olika saker på telefonen, som till exempel rabatter, drinkrecept eller annat exklusivt innehåll.

Enligt Thinfilm kan denna Opensense-tagg också känna av om flaskan är oöppnad eller inte, sedan kan taggen användas för att se om flaskan är en autentisk Johnny Walker-flaska.

Diageo och Thinfilms teknikberikade vuxenläsk kommer att visas upp under MWC nästa vecka.

via Gigaom www.diageo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen