Fitbit betalade 23 miljoner för Pebble

Betydligt mindre än tidigare trott

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

I slutet av förra året blev det känt att Fitbit hade köpt upp klockmakarna Pebble. Då pratades det om att företaget köptes för någonstans mellan 30 och 40 miljoner dollar, men den egentliga prislappen var betydligt lägre än så. I den senaste kvartalsrapporten från Fitbit meddelar företaget att de betalade 23 miljoner för Pebble.

För att sätta siffran i perspektiv så fick Pebble ett erbjudande för drygt två år sen från klockmakaren Citizen som då erbjöd startup-företaget 740 miljoner dollar för deras verksamhet. Pebble tackade nej. Året efter sägs det att Citizen la ytterligare ett bud på 70 miljoner dollar. Pebble tackade åter igen nej. Med facit i hand borde Pebble-gänget kanske sålt verksamheten till Citizen.

Hur som helst. Det som hänt Pebble är rätt trist, men det ska bli intressant att se vad Fitbit kan göra med företagets expertis.

gizmodo.com +

Forskare har tagit fram vattenbaserat batteri

Som ska räcka i över tio år

Foto: Pixabay
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Alla har vi nog någon gång önskat att batterier kunde räcka längre, oavsett om de sitter i våra mobiltelefoner eller i andra enheter. Men de flesta batterisorterna har i dag relativt kort livslängd. Litiumbatterier klarar exempelvis oftast bara några år.

Det här vill forskare från Harvard ändra på. De har nämligen tagit fram ett vattenbaserat batteri som lagrar energin i vattenlösningar och som ska kunna leva i över tio år. Förutom att de nya batterierna kanske skulle minska irritationen hos användarna innebär det också en viktig utveckling för energibranschen där vi kommer att se ett allt större behov av att lagra förnybar energi i bra batterilösningar. Längre livslängd på batterierna ökar kostnadseffektiviteten. Fördelen med de vattenbaserade batterierna är även att de inte innehåller några gifter vilket gör dem bättre för miljön.

Än så länge finns det ingen tidsplan för när vi skulle kunna få se vattenbaserade batterier på marknaden. Men utvecklingen är definitivt något att hålla ögonen på.

engadget.com +

Sony visar upp snabbt minneskort

SF-G-serien skriver och läser upp till 300MB/s

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Lagring

Sony har visat upp en ny serie minneskort vid namn SF-G som kan vara rätt intressant för proffsfotografer och filmare. De nya korten har en rackarns hög läs- och skrivhastighet på upp till 300MB/s, vilket räcker gott och väl för att spela in 4K- och 360-video.

Kortet kommer finnas i storlekarna 32, 64 och 128GB. Sony har ännu inte berättat när korten dyker upp i butik eller vad de kommer kosta.

engadget.com +

Drönare rensar kraftledningar

Med eld!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Här är ett kort klipp från Kina där ett elbolag använder en eldsprutande drönare för att rensa bort skräp som fastnat på deras kraftledningar.

Skräpet i fråga ska ofta handla om plastpåsar som blåst iväg och sedan fastnat i ledningarna.

reddit.com +

MKBHD testar Beats X

Hur bra är de nya Beats-lurarna?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

Marques Brownlee har testat de nya trådlösa hörlurarna Beats X och berättar i videon ovan vad han tycker om dem. För att sammanfatta tycker MKBHD att lurarna låter rätt bra, trots att de är aningen bastunga och komforten är hög. Sedan får batteritiden på 6-8 timmar tummen upp, vilket även möjligheten att ladda lurarna med ligtning-kabel får.

Beats X går för övrigt att beställa via Apple.se och priset ligger på 1 490 kronor.

youtube.com +
The Rock ger brottslingar en andra chans
I dokumentären Rock and a Hard Place 
129kg
+
Bobby Green
Nya grilltillbehör från Johnny's
Bland annat en senap med smak av rom 
149kg
+
Bobby Green
Ricky Gervais kör show i Sverige
Biljetterna släpps i morgon 
101kg
+
Bobby Green