Japansk student bygger skateboardsimulator

Pryl / Virtuell verklighet

Studenten Daiki Sato vid Tokyo Institute of Technology har tagit fram en rätt häftig skateboardsimulator som med hjälp av Oculus Rift, ett löpband och en skateboardliknande planka utrustad med bashögtalare låter användare åka skateboard i virtuell verklighet.

Ovan ser ni en video där LJ Rich från BBC Click testar skateboardsimulatorn och berättar hur den fungerar.

thenextweb.com +

iFixit släpper nytt proffsigt verktygskit

Pryl / Övrigt

iFixit har nu släppt ett nytt verktygskit som gör dig automatiskt till en mästare inom lagning av diverse prylar. Typ. Kitet innehåller 64 olika bits som låter dig skruva isär praktiskt taget alla olika prylar som finns. Utöver det får du också med ett antistatisk armband, en magnetisk yta för förvaring, sugkopp för att plocka bort displayer och sedan diverse pincetter. Allt detta i ett litet paket som du lätt kan få ner i väskan.

Hela kitet kostar 64.95 dollar, drygt 570 kronor, och finns tillgängligt i iFixits webbutik som ni hittar via länken här nere till vänster. . Ovan ser ni en video där ni får se allt som följer med i lådan.

www.ifixit.com +

Guess lanserar smartklocka

Pryl / Klockor

Guess lanserar nu smartklockan Guess Connect som utseendemässigt någorlunda ser ut som deras Rigor-modell men med lite extra smart funktionalitet inbyggd.

Det handlar om en analog klocka som är försedd med en minimal skärm där användaren kan ta emot notiser från sin mobil. Det ska finnas appar till både iOS och Android med vilka man ska kunna ställa in vilka notiser som ska skickas vidare till klockan. Guess Connect är försedd med dubbla batterier, ett som tar hand om själva tidsvisningen och ett som driver skärmen, bluetooth och annat som krävs för att notiserna från mobilen ska visas på mobilen. Det betyder med andra ord att klockan fortsatt kommer att visa tiden även om batteriet till den smarta delen av klockan är slut.

Guess Connects lanseras i Sverige i slutet av den här månaden och kommer i två herrmodeller, två unisexmodeller samt en demodell. De kommer att kosta mellan 4.200 - 4.500 kronor.


guessconnect.com +

Row-bot drivs på smutsigt vatten

Pryl / Robotar

Forskare på Bristol University Robotics Laboratory har tagit fram den här lilla roboten som en dag kanske skulle kunna hjälpa till att rensa upp i förorenade vatten.

Man kallar den för Row-bot, vilket antagligen är ett passande namn på den årförsedda roboten, och den tar in smutsigt vatten som robotens bärnslecell använder för att driva roboten framåt.

Forskarna hoppas att robotar liknande Row-bot en dag kontinuerligt ska kunna åka runt i smutsiga vatten och rensa dessa från föroreningar som olja, alger och annat som Row-bot kan livnära sig på. Det framgår tyvärr inte hur långt in i framtiden detta ligger.


via Wired www.bristol.ac.uk +

WooBots är transformerande robotar av trä

Pryl / Leksaker

Gillar du Transformers samt doften av trä? Då kanske WooBots är någonting för dig. Likt Transformers kan WooBots skifta från att var diverse fordon som bilar och flygplan till coola robotar. Varje robot har knåpats samman för hand för att se till att de kan transformera ordentligt och består av mellan 15 och 20 träblock och är mellan 15 och 18 cm höga.

WooBots kör för tillfället en runda på Kickstarter för att samla ihop lite kosing. Företaget bakom trärobotarna, Bamloff, bad om 10 000 dollar och insamlingen ligger i skrivande stund på nästan 33 000 dollar, vilket förhoppningsvis betyder att Bamloff kommer kunna skeppa leksakerna i december som planerat. Länk till WooBots Kickstartersida hittar ni här nere till vänster.

via Gizmodo www.kickstarter.com +

Snart kan du svara med prat på din iOS-länkade Pebble-klocka

Pryl / Bärbarheter

Tidigare i år blev det känt att Pebble kommer få röststöd och vissa Pebble-entusiaster kan utnyttja funktionen redan nu. Mer specifikt kan Pebble Time-ägare som länkat klockan till en iPhone från den amerikanska operatören AT&T utnyttja klockans röstfunktion för att svara på sms.

För att få igång funktionen behöver du uppdatera Pebble-appen i telefonen till 3.4 och Pebble Time ska köra version 3.7. När båda enheterna kör rätt mjukvara så behöver du bara aktivera "actionable notifications" i Pebble-appens inställningar.

Som sagt verkar denna funktion endast vara tillgänglig för amerikanska AT&T-kunder, men förhoppningsvis kommer funktionen dyka upp hos användare världen över inom kort.

via The Next Web blog.getpebble.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen