Pebble får stöd för Android Wear-meddelanden

Pryl / Klockor

Pebble har tagit fram en ny app till sin smarta klocka som gör att man kommer att kunna ta emot meddelande från Android-telefoner precis som vanliga Android Wear-klockor.

Det betyder att man kan till exempel kan läsa och arkivera mail, läsa och retweeta tweets och liknande. Trots att Pebble varken har pekskärm eller röststyrning så har man fixat detta genom att använda klockans knappar för att navigera sig fram bland de olika valmöjligheterna som ni kan se i videon ovan.

Vill man testa den nya appen som fortfarande är i betastadiet så går det att ansöka om att få göra det på länken nedan men troligtvis kommer appen att släppas i skarp version inom kort.

  tack Jonathan blog.getpebble.com +

Hund kan springa igen tack vare 3D-printad protes

Pryl / 3D-skrivare

Här är ett kort inslag om hunden Derby som tack vare en 3D-printad protes för första gången i sitt liv kan ge sig ut och springa.

Derby föddes med deformerade framben och hade turen att att bli adopterad av Tara som jobbar på ett 3D-företag och tack vare sina kontakter kunde ta fram en anpassad protes som passade Derby perfekt.

techcrunch.com +

Robotarm i miniatyrformat

Pryl / Robotar

Är du sugen på att ha en liten robotarm på ditt skrivbord som där kan göra alla möjliga dumma uppgifter? I så fall är det troligen en MeArm då borde köpa. Tyvärr så kräver den att du har lite kunskap vad gäller Arduino-plattformen för det är vad som krävs för att programmera armen.

Detta tills nu det vill säga. Nu har nämligen skaparen tagit fram en kontrollenhet som inte kräver någonting av användaren och han kallar den MeBrain. Nu söker han 5 000 pund för att kunna producera denna kontrollenhet och om du stöttar projektet med 59 dollar så kommer du att få både en arm och en kontrollenhet runt maj nästa år.

www.kickstarter.com +

Amerikanska armén utvecklar en robot-tonfisk

Pryl / Robotar

Den amerikanska armén håller för tillfället på med att ta fram lite nya drönare för att kunna spionera och samla in information på sätt som inte gjorts tidigare. De nya drönarna är undervattensdrönare och även om det har funnits tidigare så är det nya med dessa att de kommer att vara utformade som 1,5 meter långa tonfiskar.

Tanken är att de kommer att simma som tonfiskar och med nästan all sensorutrustning som finns idag så kommer de att se ut som tonfiskar trots att de alltså i själva verket är robotspioner. Varför man har valt just en tonfisk som modell beror på att tonfisken till skillnad från andra fiskar endast rör på halva kroppen för att taskig framåt, något som är enklare att efterlikna på artificiell väg.

Hittills så har projektet kostat en miljon dollar och kanske kommer de ha en färdig produkt redan nästa år.

mashable.com +

Athena blev första roboten som flög som betalande passagerare

Athena
Pryl / Robotar

Den humanoida roboten Athena ska enligt The Verge vara den första roboten någonsin som flugit som betalande passagerare i en reguljär flygstol.

Det hela ska ha skett med ett Lufthansa-plan på väg från Los Angeles till Tyskland och roboten ska haft med sig två tekniker som sällskap. Athena gick dock inte ombord planet för egen maskin, trots att den är försedd med ben, utan blev inrullad i en rullstol av en av teknikerna.

Vad Athena ska göra i Tyskland framgår inte av artikeln.

www.theverge.com +

LG släpper TV-apparater med kvantpunkts-teknik

Pryl / TV

I januari så är det åter igen dags för CES-mässan i Las Vegas vilket är den viktigaste prylmässan i världen där alla stora tillverkare visar upp nya häftiga prylar. LG har nu meddelat att de bland annat kommer att visa upp en ny serie TV-apparater som kommer att använda sig av kvantpunkts-teknik (quantum dot).

Detta är en teknik som Samsung har sagt att de kommer att satsa på just nu istället för OLED men nu verkar det alltså vara så att även LG kommer att släppa apparater med tekniken. Exakt hur bra denna teknik är vet vi inte riktigt men den ska vara ett stort steg up från vanliga LCD-apparater.

www.geeky-gadgets.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen