Coca-Cola installerar Wi-fi i sina varuautomater

Pryl / Övrigt
Cocla-Cola har planer på att installera wi-fi i sina varuautomater som de tänker placera i Sydafrika. Tanken är att kunna erbjuda fri internet till de fattigare områdena. De anser att med nätet tillgängligt så kan samhället ta del av gratis utbildningar, hälsovård och möjligheten att kommunicera lättare med andra.

Varuautomaterna ska placeras på två ställen till att börja med, blir det en succé så lovar Coca-Cola att placera ut fler automater inom kort. Man behöver inte köpa en läsk för att få tillgång till internet, det finns gratis och är till för alla.

www.digitaltrends.com +

Spruta eld med handen

Pryl / Mojänger
Jag vet inte om jag skulle känna mig helt säker med denna pryl monterad på mig men vem vill inte ha en armmonterad eldkastare?
hackaday.com +

LG G Watch R med 3G?

Pryl / Klockor
På IFA-mässan tidigare denna månad så lekte vi lite med den nyligen utannonserade LG G Watch R vilket är företagets första runda smarta klocka. Då var LG väldigt luddiga om när den faktiskt kommer att släppas och det är nog inte omöjligt att det tar tills nästa år innan den släpps ut i butik.

Trots att den inte än går att köpa så verkar LG redan hålla på med ännu en version. Det har nämligen läckt ut lite testresultat från FCC som pekar på en till version av LG G Watch R som kommer att ha inbyggd 3G-antenn och simkortsplats. Mycket mer än så vet vi dock inte förutom att måtten inte är identiska med LG G Watch R.
www.geeky-gadgets.com +

Tested pratar 3D-scanners

Pryl / 3D-skrivare
Ett längre klipp från Tested där man pratar om 3D-scannern Matter and Form som läser av objekt i tre dimensioner så man sedan kan skriva ut dem med hjälp av en 3D-skrivare.
www.tested.com +

Koncept för ritprogram till Oculus Rift

Pryl / Virtuell verklighet
Ett konceptklipp för ritprogrammet Tilt Brush som har ambitionen att bli ett ritprogram för virtuell verklighetsglasögon som Oculus Rift.

Som sagt är detta endast ett koncept just nu men det ser ju onekligen intressant ut.
www.tiltbrush.com +

DHL börjar leverera paket i Europa med drönare

Pryl / Robotar
Imorgon så är det dags för Europas första paket-levererande drönare att börja flyga. Det är DHL som valt att börja använda ett par multicoptrar för att flyga över paket till en liten tysk ö. Drönarna kommer inte att användas konstant utan kommer endast att användas när de vanliga transportmedlen inte går. Tydligen så går båtarna till ön bara en gång per dag och det räcker inte för att leverera paket tycker tydligen DHL.

När färjan ej går så kommer DHL skicka iväg en drönare med ditt paket och den kommer sedan att flyga per automatik över vattnet för att lämna ditt paket så att du får det i tid. Till en början så gäller det hela att flyga över medicin till ön och oktober måndag blir en testmånad där drönaren ska flyga varje dag. En drönare kan lyfta 1,2 kg så beställ ingenting alltför tungt om du vill få det fluget till dig.
Drönaren kommer även att undvika att flyga över några hus för att man inte ska tro att den spionerar på folk.
www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen