tvOS 11 är släppt!

Här är de små men trevliga uppdateringarna

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mediaspelare

tvOS 11, alltså det operativsystem som Apple TV använder, har också uppdaterats. Men förvänta er inga stordåd, förändringarna är små.

Ett nytt mörkt läge finns vilket är väldigt trevligt. Antingen kan du ha på automatiskt läge så att du får ljust gränssnitt på dagen och mörkt på natten eller så väljer du själv.

Använder du AirPods kommer dessa nu att fungera automatiskt med tvOS. Förut var man tvungen att synka dem som vanliga blåtandslurar.

Har du flera AppleTVs kan du slå på synkronisering av hemskärmen. Gör du en förändring på en av dina enheter kommer denna att synas på alla dina enheter. Detta gäller alltså hemskärmen, vilka appar som är nedladdade och hur de ligger.

Fjärrstyrning från telefonen har blivit bättre. I kontrollcentret på iOS 11 finns numera en AppleTV-ikon (måste slås på) och trycker man på den får man snabbt upp en fjärr. Detta är oerhört smidigt och jag använder numera telefonen i 9 fall av 10.

via Youtube

Snart kan man kolla in PGA-touren i VR

Intel fixar golf-tv i virtual reality

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Intel ska nu se till så att ytterligare en sport kommer igång med VR-sändningar och den här gången handlar det om golf och den amerikanska PGA-touren.

Intel och organisationen bakom PGA kommer under sex stycken kommande PGA-tävlingar spela in och sända VR-klipp och 360-klipp live. Rick Anderson från PGA säger:
"From the Tour's perspective, our goal with VR is to create an experience that is completely different than what you can get as a fan at our events or by viewers of our traditional media platforms."
För att ta del av VR-sändningarna från PGA-touren krävs Samsungs VR-headset Gear VR samt appen "PGA Tour VR Live app" som hittas i Oculus Store.

Logga din tid med Tiller

När du vill ha stenkoll på vad du pysslar med framför datorn

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Från det australiensiska designföretaget Joan kommer den här lilla mojängen som kallas för Tiller och är tänkt att användas för att logga hur du använder din tid framför datorn.

Tanken är att man ska koppla in Tiller till sin dator och varje gång man påbörjar en ny uppgift vid datorn så klickar man en gång på Tiller. Då drar en timer igång som räknar upp tid ända tills det man klickar nästa gång på Tiller och timern avslutas. Därefter kan man få upp ett gränssnitt på datorn där man kan tilldela den förlupna tiden till uppgifter som till exempel "hantera epost", "programmera", "facebooka" eller någon annan lämplig uppgift.

Tiller är primärt framtagen till de som känner att de kanske behöver registrera sin tid framför datorn lite noggrannare. Man nämner till exempel frilansare som arbetar med flera olika kunder varje dag och behöver kunna debitera respektive kund för denna tid.

Tiller försöker dra in finansiering på crowdfunding-tjänsten Kickstarter just nu och lyckas man med det så hoppas man kunna börja sälja den för cirka 130 dollar nästa vår.

Parrot presenterar Bebop 2 Power

Bebop 2 med FPV-brillor

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Parrot har presenterat ytterligare en ny drönare. Den här gången handlar det om Bebop 2 Power som kommer med en rad trevliga nyheter. För det första har batteritiden förbättrats och med ett batteri kan du flyga i upp till 30 minuter. Parrot skeppar med två stycken batterier, vilket gör det möjligt att du kommer kunna flyga upp till 60 minuter under en session.

Den andra nyheten är den förbättrade mjukvaran som enligt Parrot ska leverera bättre kvalitet i videor och bilder då tar med drönaren.

Utöver Bebop 2 Power följer det även med en Skycontroller 2, FPV-brillorna Cockpitglasses 2, två batterier och ett gäng andra nödvändiga tillbehör.

Priset ligger på 599 dollar i USA, vilket borde översättas till runt 6000 kronor när drönaren dyker upp i svenska butiker.

iZettle lånar pengar för att utveckla artificiell intelligens

Ska bygga tjänster till små- och medelstora företag

Bilden är ett montage
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Den svenska betalningstjänsten iZettle kommer att låna 30 miljoner euro från den Europeiska Investeringsbanken EIB som man bland annat kommer att använda för att utveckla tjänster för artificiell intelligens skriver DI Digital.

Förutom det så ska de cirka 286 miljoner kronorna användas för att utveckla nästa generations betalningsinfrastruktur och handelsprocesser för små- och medelstora företag. Jacob de Geer, iZettles grundare. säger:
"Vi är stolta över att få den här stämpeln av godkännande av EIB. Det är ett erbjudande som vi inte kan tacka nej till. Det kommer att tillåta oss att accelerera vår tillväxt och fortsätta att minska underläget för små bolag, och ge dem tillgång till verktyg för att tävla med de stora bolagen."
iZettle grundades 2010 och har än så länge tagit in cirka två miljarder kronor i riskkapital. Förra året omsatte företaget 643 miljoner kronor och gjorde en förlust på 228 miljoner kronor skriver DI Digital.

Snowboardboots med hiking-känsla
Burton och Danner samarbetar 
116kg
+
Bobby Green
The Prodigy har signat med skivbolaget BMG
Nytt album kommer nästa år 
149kg
+
Bobby Green
Så spelar Flea i Red Hot Chili Peppers bas
Det svänger ju 
132kg
+
Bobby Green