Bang & Olufsen släpper blåtandshögtalare

Pryl / Högtalare
Igår skrev jag om att Bowers & Wilkins släppte sin första blåtandshögtalare någonsin och idag så är det dags för Bang & Olufsen att göra detsamma.

Bang & Olufsen Beoplay A2 är en liten högtalare designad extra platt för att enkelt gå ned i väskor av olika slag. Den är byggd i aluminium för en lyxig känsla, bra hållbarhet och låg vikt. Trots detta så väger den dock 1,1 kilogram.

Batteritiden ligger på 24 timmar och om man inte behöver det så har den även en USB-utgång så att man kan sno lite kraft från högtalaren till sina andra prylar. Den har förutom bluetooth 4.0 en 3,5mm-ingång om man hellre använder sladd. förstärkaren ligger på 180 watt, den har dubbla högtalarelement på tre tum samt två stycken passiva baselement.

Du kan köpa den nu i vitt, grönt eller svart från Bang & Olufsens hemsida för 3 000 kronor.
www.beoplay.com +

Bygg din egen legorobot

Pryl / 3D-skrivare
Om jag bara hade en 3D-skrivare hemma så skulle jag ladda hem instruktionerna för att skriva ut denna pryl omgående. Detta är alltså ett skelett fullt med pluppar som gör det möjligt att montera dit legobitar och på så vis designa sin egen robot. Om inte detta är häftigt så vet jag inte vad.

Skaparen av skelettet har även tagit fram en liten extrapryl för den som vill bygga ett vapen roboten kan ha i händerna.
lego.gizmodo.com +

Raspberry Pi får en pekskärm


Pryl / Mojänger
TechCrunch höll häromdagen ett event vid namn Disrupt och en av gästerna som intervjuades var Eben Upton, grundaren av Raspberry Pi. I intervjun så avslöjade Upton att de äntligen kommer att släppa ett tillbehör som det pratats om väldigt länge. De kommer nämligen inom kort att släppa en pekskärm för Raspberry Pi.

Skärmen är sju tum stor och har VGA-upplösning så det är ingen superskärm vi pratar om. Dock så bör den räcka för att styra de prylar man bygger med den lilla miniatyrdatorn.

Tyvärr så säger Upton ingenting om exakt när den släpps eller vad den kommer att kosta.
techcrunch.com +

Breaking Bad-dockor slutar säljas efter protester

Pryl / Övrigt
I USA har en våg av protester från mammor i delstaten Florida gjort så att den stora leksakskedjan Toys R Us har slutat sälja Breaking Bad-dockor.

De aktuella dockorna föreställde fyra av karaktärerna från den populära TV-serien som handlar om hur två män börjar tillverkar och sälja drogen meth. Mammorna säger i ett uttalande:
”While the show may be compelling viewing for adults, its violent content and celebration of the drug trade make this collection unsuitable to be sold alongside Barbie dolls and Disney characters.”
Runt 9.000 personer ska ha skrivit på protestlistan som gjorde att Toys R Us slutar sälja dockorna. En annan lista som lobbade för att Toys R Us skulle fortsätta sälja dockorna hade samlat in runt 3.000 underskrifter.

Vad skådespelaren Bryan Cranston, som är en av seriens två huvudrollsinnehavare, tycker om det hela kan ni se i hans tweet nedan.www.bbc.com +

Styr din Raspberry Pi med nästan vad som helst

Pryl / Mojänger
Bara för att jag nyss lade upp att företaget bakom Raspberry Pi ska släppa en pekskärm så tar vi ännu en pryl som har med Raspberry Pi att göra. Detta är ett kickstarterprojekt för en liten pryl vid namn EasyTouch som kort och gott är en kontrollenhet för den som vill göra vilken ledande yta som helst till en knapp av något slag. Förutom att den fungerar med Raspberry Pi så fungerar den även med Arduino.

Ett exempel i videon som jag inte är helt säker att det skulle fungera optimalt men som i alla fall är lite kul är att låta vardagsrumsmattan vara en knapp för att sätta igång TV:n.

Projektet har redan nått sitt mål och om du är sugen på att förbeställa en EasyTouch så går dessa på 80 dollar med frakt, ett pris jag kan tycka är lite dyrt.
www.kickstarter.com +

CNC-maskin för hemmabruk

Pryl / 3D-skrivare
3D-skrivare är ju något som är på rejäl uppgång och de blir både billigare och bättre. Det har även gjort att liknande prylar fått ett rejält uppsving och här har vi en sådan pryl. Det här är Carvey, en CNC-maskin för hemmabruk. Carvey kan gravera och skära ut saker i plast, metall samt trä.

Skaparna har en fungerande prototyp och har nu startat en kickstarterkampanj för att kunna massproducera skapelsen. För 2 150 dollar så kan du stötta projektet genom att förbeställa en maskin som förväntas skeppas i september nästa år.

Tydligen så var det inte heller bara jag som tyckte detta var coolt för de har på endast två dagar dragit in en kvarts miljon dollar trots att deras mål var låga 50 000 dollar.
www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen