Bunch O Balloons - fyll 100 vattenballonger på en minut

Pryl / Mojänger
Sommaren är vattenkrigens årstid och vattenballonger är givetvis det ultimata vapnet. Det är dock mindre roligt att fylla upp vattenballonger och här är en rätt smart mojäng som utger sig för att kunna fylla upp till 100 vattenballonger på en minut.

Som synes i videon ovan och nedan så handlar det om ett slags grenmunstycke till en vattenslang eller en vanlig kran och på var och ett av förgreningens delar sitter en färdigmonterad vattenballong som väntar på att fyllas upp.

Bunch O Balloons finansieras via Kickstarter och man har redan nått sitt mål med råge då man efterfrågade 10.000 dollar men med 29 dagar kvar av kampanjen har man redan fått in över 25.000 dollar.
via The Verge

www.kickstarter.com +

Är detta den kommande HTC-klockan?

Pryl / Klockor
Att HTC är på väg att släppa en smart watch är något det ryktats om länge och det känns som en ganska naturlig lansering. Nyligen så lade HTC upp en video från deras designavdelning och om man tittar noga så verkar det stå en klocka på ett skrivbord som mycket väl skulle kunna vara den kommande klockan, utseendet matchar nämligen tidigare läckta renderingar.

Här ovan kan ni se klockan och här nedan har ni videon i sin hel het.
www.geeky-gadgets.com +

Träningsarmband från Xiaomi

Pryl / Mojänger
Fitnessband och andra prylar man har på sig är ju något som är väldigt inne och det är inte bara de största tillverkarna som släpper sådana prylar. Den kinesiska tillverkaren Xiaomi presenterar nu ett eget träningsarmband vid namn Mi Band och prislappen i kina kommer att vara nästan absurt låga 90 kronor.

Armbandet ska ha lite olika sensorer som mäter puls och liknande samt att det ska fungera som en väckarklocka. Den stora grejen ska dock vara att batteritiden ligger på 30 dagar samt att armbandet är IP67-klassat.

Sen är den stora frågan hur bra armbandet kommer att fungera och när det släpps i butik för det har Xiaomi inte sagt något om ännu.
thenextweb.com +

Gör om dina bilder till Lego-tavlor

Foto / Mjukvara
Om man gillar att att se sina fotografier på någon form av fysiskt material som papper, canvas eller liknande så kanske man någon gång funderar på att ta det ett steg längre till pärlplattor, mosaik eller varför inte Lego?

Kanske har dock tankarna slutat där då man inte vill köpa stora lådor av olika legobitar i massor av olika färger så denna kickstarteridé kanske inte är så tokig. Här har vi ett projekt som vill hjälpa folk att omvandla foton, teckningar och annat till legoskapelser. Brick-A-Pic ska fungera så att man laddar upp en bild på deras sida, sajtens programvara gör om den till en legoskiss och om man beställer så skickar Brick-A-Pic ut en kartong med exakt de bitar man behöver plus en ritning för att bygga ihop det hela.

Det hela dras igång via Kickstarter och med 22 dagar kvar så har de dragit ihop 9 000 dollar av de 50 000 dollar de behöver för att köpa in alla bitar. Tyvärr skeppar de ej till Sverige men annars skulle en 32x32-platta gå på 150 dollar.
www.kickstarter.com +

Fight Club 2 på gång

Pryl / Serietidningar
Chuck Palahniuk håller på att skriva en uppföljare till sin bok Fight Club som blev väldigt uppmärksammad speciellt efter Davif Finchers filmatisering. Dark Horse kommer ge ut denna seriebok som kommer vara uppdelad i tio delar och illustreras av Cameron Stewart.

Fight Club 2 tar vid ungefär ett årtionde efter den första boken slutade där bokens huvudkaraktär har gift sig med Marla Singer och tillsammans har de en son på nio år. Händelserna kommer växla mellan att utspela sig i framtid samt i det förflutna.

Många av karaktärerna från första filmen kommer komma tillbaka likaså organisationen Project Mayhem.
www.darkhorse.com +

Manick som kollar om drinken är drogad

Pryl / Mojänger
Här är en liten manick som man kan skaffa sig om man är orolig för att ens drinkar är drogade. Denna lilla grej, som heter pd.id, doppar man helt enkelt ner i sin drink och så säger den till om det finns några substanser i drinken som inte borde vara där. Manicken kan användas flera gånger vilket ju är bra då den kostar 75 dollar.
www.indiegogo.com +
bloggportalen