Microsoft berättar hur 3D-modeller läggs in i Hololens-program

Pryl / Virtuell verklighet

Microsoft Hololens är en av årets mest intressanta produkter. Vi har sett Hololensanvändare spela Minecraft och fått reda på hur astronauter och läkare kan använda glasögonen. Nu berättar Microsoft hur olika 3D-modeller byggs upp för Hololens för att minska kravet på bandbredd hos användaren. I videon ovan får vi se hur 3d-modeller skapas av två stycken dansande Maori-krigare.

via Engadget www.roadtovr.com +

Priserna på Sonoshögtalare kommer höjas inom kort

Pryl / Högtalare

Har du funderat på att köpa en Sonos-högtalare så är det kanske läge att göra det rätt omgående. Sonos planerar nämligen att höja priset på samtliga högtalare de säljer i Europa på grund av att relationen mellan euron och dollarn.

Här under ser ni de nya priserna och som ni ser så kommer Play:1 kosta 229 euro i stället för 199 euro och priset för Playbar kommer öka med 100 euro.

Sonos onlinebutik kommer stängas ner klockan 15.00 under morgondagen och när den går live igen på fredag klockan 10.00 så är det de nya priserna som gäller.

blog.sonos.com +

Spela in ljud med trådlösa micen Mikme

Pryl / Mobilt

Spelar du ofta in podcasts eller spontana jam-sessioner med endast din telefon i brist på annat? Eller drar du alltid med dig en stor mikrofon och ett gäng kablar för att fånga upp ljud? I så fall är Mikme kanske någonting för dig. Den trådlösa mikrofonen kopplas till din telefon via bluetooth och låter dig spela in ljud med hög kvalitet var du än befinner dig.

Mikme hade precis en rätt lyckad omgång på Indiegogo där insamlingen slutade på över 300 000 dollar. Vill du lägga vantarna på Mikme illa kvickt så kan du hoppa över till insamlingssajten och förboka ett exemplar för 199 dollar. Leverans kommer att ske i november i år.

www.indiegogo.com +

Intel börjar producera snabb 3d-lagring

Pryl / Pryl

I mars visade Intel upp en ny lagringsteknik som gjorde att de kunde stapla minne på varandra, vilket gjorde att det möjligt att få väldigt mycket lagringsutrymme på en extremt liten yta. Nu har Intel börjat samarbeta med Micron för att börja massproducera denna typ av 3d-lagring som gänget valt att kalla för 3D XPoint Technology.

Utöver att ha väldigt mycket lagring på väldigt liten yta ska 3D XPoint vara ungefär 1 000 gånger snabbare än NAND-minne.

Mark Adams, ordförande på Micron har detta att säga om nya 3D XPoint-lagringen:
One of the most significant hurdles in modern computing is the time it takes the processor to reach data on long-term storage. This new class of non-volatile memory is a revolutionary technology that allows for quick access to enormous data sets and enables entirely new applications.

Intel har nu börjat producera 3D XPoint-enheter, men det lär dröja ett bra tag innan nya hårddiskar med den lagringstekniken dyker upp på marknaden.

via The Next Web newsroom.intel.com +

Drönarvideo från Pripjat i 4K

Pryl / Drönare

Ashley Shepard var på besök i Pripjat bredvid Tjernobyl med sin drönare för att ta en titt på hur staden ser ut för tillfället. Ovan har ni resultatet av besöket i 4K-upplösning.

youtube.com +

Lexus Hover visas upp 5 augusti

Pryl / Mojänger

Lexus har teasat om sin svävarbräda Hover i ett par veckor och om ganska exakt en vecka, 5 augusti, kommer Hover att visas upp i sin helhet. Då får vi reda på om det bara är en gimmick, eller om Tillbaka till Framtiden lyckades spå framtiden.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen