Läckta bilder visar Fitbit Charge 2 och Flex 2

Flex 2 verkar bli ordentligt vattentät

Det verkar som att Fitbit har ett par nya aktivitetsband på ingång. Enheterna heter Charge 2 och Flex 2 och verkar vara ordentliga uppföljare som kommer med en rad trevliga nyheter.

Enligt bilderna som Techno Buffalo lagt vantarna på kommer Charge 2 vara utrustad med samma funktioner som föregångaren men har uppgraderats med en pulsmätare, vilket tidigare endast var tillgängligt i den mer avancerade versionen Charge HR. Skärmen på armbandet kommer inte bara leverera information om hur mycket du rör på dig, utan ska även ge dig aviseringar.

Flex 2 kommer köra samma funktioner som de tidigare Flex-modellerna, det vill säga bland annat steg- och sömngranskning, men kommer med den rätt trevliga uppgraderingen att den kommer vara vattentät, vilket betyder att du kommer kunna simma med armbandet.

När dessa enheter visas upp officiellt är för tillfället okänt. Det kan hända att armbanden visas upp under IFA-mässan som drar igång nästa vecka.

technobuffalo.com +

Cisco bekräftar att de plockar bort 5 500 tjänster

7 procent av den globala arbetsstyrkan

Det ryktades tidigare i veckan om att företaget Cisco var tvungna att skära ner kostnaderna med 15 procent och första steget för detta är att göra sig av med ett par tjänster. 5 500 tjänster för att vara exakt, vilket är 7 procent av företagets globala arbetsstyrka.

I ett uttalande skriver talesperson från Cisco detta:
Today, we announced a restructuring enabling us to optimize our cost base in lower growth areas of our portfolio and further invest in key priority areas such as security, IoT, collaboration, next generation data center and cloud. We expect to reinvest substantially all of the cost savings from these actions back into these businesses and will continue to aggressively invest to focus on our areas of future growth.

techcrunch.com +

Nokia sänker priset på VR-kameran Ozo

Och släpper kameran i Kina

Under förra sommaren visade Nokia upp kameran Ozo som med ett gäng linser och mikrofoner kan leverera 360-video. Kameran släpptes i första hand i USA och Europa och prislappen låg på 60 000 dollar. Nu har Nokia bestämt sig för att bredda sig och ska börja samarbeta med det kinesiska företaget LeEco för att börja sälja Ozo på den kinesiska marknaden.

I samma veva har Nokia bestämt sig för att sänka priset en aning på Ozo. Prislappen låg som sagt på 60 000 dollar, men Nokia har valt att kapa en rejäl bit av det priset och kameran kan nu bli din för ringa 45 000 dollar. Ett kap, helt enkelt!

techcrunch.com +

LG visar upp nya short throw-projektorn PH450U

Batteridriven projektor som kan leverera 80 tums bild

LG har visat upp en ny liten och batteridriven projektor som kan göra livet rätt mycket lättare för filmentusiaster som ofta är ute på vift. PH45OU behöver bara placeras 33 centimeter för att leverera en 80 tum stor bild, vilket är rätt imponerande. Någonting som inte är imponerande är upplösningen som endast ligger på 1280 x 720 pixlar, så PH45OU är ingen ersättare för din 4K-tv precis.

Det inbyggda batteriet ska enligt LG räcka i upp till 2,5 timmar, vilket betyder att du kan titta på den sämre versionen av Batman v Superman: Dawn of Justice utan att projektorn får batteritorsk.

LG PH45OU kommer börja säljas i USA i september och priset kommer ligga på 650 dollar.

theverge.com +

Airlander 10 har genomfört sin första testflygning

Rumpan flög 19 minuter

Det över 90 meter långa luftskeppet Airlander 10 har nu genomfört sin första testflygning. Flygturen varade i 19 minuter och allt gick som det skulle. Detta enorma heliumfyllda luftskepp lyfte från Cardington airfield i England och tog ett stort varv runt flygfältet för att sedan landa där igen.

Med sin över 90 meter långa kropp är Airlander 10 är världens största luftskepp. Tanken är att den skall kunna toppa 80 knop och vara uppe i luften i tre veckor utan att behöva landa. Airlander 10 har kostat mer än 35 miljoner dollar och tagit nästan tio år att ta fram. I framtiden hoppas man kunna använda luftskeppet för att transportera varor då den kommer kunna transportera varorna och använda betydligt mycket mindre bränsle än vad vanliga flygplan hade gjort.

thenextweb.com +

Intel Project Alloy låter dig uppleva VR trådlöst

Eller rättare sagt Merged Reality

Intel visade under sin utvecklarkonferens upp ett nytt VR-projekt som de döpt till Project Alloy. Alloy är ett fristående VR-system med inbyggd processor, grafikkrets och har två stycken Intel RealSense-kameror på framsidan som kan skanna av omgivningen och låter användaren använda sina händer i VR-upplevelsen, vilket skapar en så kallad Merged Reality-upplevelse.

Project Alloy är i prototypfasen, men Intel meddelade att företaget kommer skicka ut Alloy till hårdvarupartners nästa år.

Ovan ser ni när Project Alloy demonstrerades under Intel-konferensen.

theverge.com +

Samsung hintar om Gear S3-show under IFA

Kommer gänget visa upp tre versioner?

Samsung la nyligen upp en kort gif på Twitter där de bjuder in till klockfest i samband med IFA-mässan som drar igång om drygt två veckor. I gifen skriver Samsung att vi ska prata om 3, vilket pekar på att Gear S3 kommer visas upp under showen. Trean kan också betyda att företaget kommer visa upp tre modeller av den kommande klockan, vilket det tidigare har ryktats om.

Hur som helst. 31 augusti smäller det och då kommer vi få se den nya klockan, eller klockorna.

techcrunch.com +