Star Wars: The Force Awakens-leksaker packas upp i livestream

Pryl / Leksaker

Under 18 timmar kommer 15 deltagare i lika många länder packa upp nya leksaker från Star Wars: The Force Awakens och detta kommer att strömmas live via Youtube så samtliga fans världen över har en chans att se leksakerna packas upp.

Liveströmmen kommer dra igång 23:45 på onsdag nästa vecka och då kommer Youtubern Bratayley från Sydney, Australien att packa upp någon leksak och därefter kommer den japanska Youtubern Einshine packa upp leksaker i strömmen klockan 02:00. Så det vankas uppesittarkväll, helt enkelt. Hela schemat med Youtubers och tider hittar ni via länken här nere till vänster.

Ovan kan ni se en liten video om eventet som i sig är en liten hyllning till Star Wars och seriens leksaker.

www.starwars.com +

Huawei kommer ge oss mer information om Watch under IFA

Pryl / Bärbarheter

Under MWC vände Huawei typ upp och ner på hela världen genom att visa upp den snyggaste Android Wear-klockan vi någonsin skådat. Sedan dess har Huawei hållit locket på och inte gett oss en uns information om den kommande klockan. Nästa vecka kommer det dock bli andra bullar då Huawei kommer berätta mer om klockan vilket Huawei berättat via deras Facebooksida.

Mode och teknologi som går hand i hand.
Mer info om Huawei Watch släpper vi nästa vecka.

Så förhoppningsvis kommer vi få ett officiellt pris och ett riktigt releasedatum nästa onsdag. Och det, mina kära läsare, måste vara definitionen av kanoners.

www.facebook.com +

Sensel Morph är ett tangentbord du kan använda till mycket

Pryl / Mojänger

Sensel Morph är ett slags tryckkänsligt tangentbord som man kan använda till en hel del andra saker än att bara skriva på.

Det består av en tryckkänslig platta som ska ha 20.000 inbyggda sensorer som känner av användarens rörelser på tangentbordet och man kan byta ut överdraget på Sensel Morph om man till exempel skulle använda det som ritplatta eller piano istället för som traditionellt tangentbord. Det ska till och med gå att använda en vanlig målarpensel på plattan.

Sensel Morph försöker nu crowdfunda finansiering via Kickstarter och man har snart fått in tre gånger mer än de 60.000 dollar man efterfrågade vilket antagligen betyder att produkten kommer att förverkligas. Runt 250 dollar tror man att Sensel Morph kommer att kosta när det väl dyker upp på marknaden.

www.kickstarter.com +

Svenskutvecklade lurarna Pugz nu uppe på Kickstarter

Pryl / Hörlurar

Bröderna Vahid och Hamid Toosi tyckte att trådlösa bluetoothlurar på marknaden var rätt värdelösa på grund av att de inte går att använda medan de laddar, har dålig batteritid och brukar vara stora och klumpiga. Detta är något Vahid och Hamid vill ändra på med sina Pugz som är ett par trådlösa bluetoothlurar som går att ladda med din telefon via en magnetkontakt.

Hörlurarna är färdigutvecklade och har nu dykt upp på Kickstarter för bröderna ska kunna dra igång produktionen. För att Pugz ska bli verklighet behöver gänget få in 50 000 dollar och med tanke på att insamlingen varit igång i någon timme och ligger redan på drygt 10 000 dollar så ser det rätt ljust ut för Pugz. Känner du att Pugz ser intressanta ut så kan du donera 99 dollar till projektet för att få lurarna så tidigt som möjligt när de släpps i november. Vill du hellre vänta på att lurarna dyker upp i butik så kommer du vara tvungen att lägga ut 199 dollar för Pugz.

Här nedan ser ni Kickstarter-filmen som ger lite mer information om Pugz.

via Veckans Affärer www.kickstarter.com +

Samsung Gear S2 fotograferad på någons arm

Pryl / Klockor

Under presentationen av Samsung Galaxy S6 Edge Plus och Galaxy Note 5 för två veckor sedan visade Samsung även upp ett litet smakprov på deras kommande smartklocka Gear S2 och här är ett riktigt foto på klockan som Samsungs amerikanska designavdelning postade på Instagram.

Det är forfarande oklart vilket operativsystem Gear S2 kommer att köra, vi hoppas givetvis på Android Wear men med tanke på att föregångaren, Gear S, körde Tizen så lutar väl det tyvärr åt att även Gear S2 kommer att göra det.

Nästa vecka kommer Gear S2 att presenteras officiellt på IFA-mässan i Berlin då vi hoppas klämma lite på den och vi återkommer givetvis med mer information om klockan då.

instagram.com +

Drönarflygning över privat egendom kan bli olagligt i Kalifornien

Pryl / Drönare

Kalifornien har skickat iväg ett lagförslag till högsta hönsen i USA som handlar om att drönarpiloter inte får flyga ovanför privat egendom i Kalifornien. Om detta får tummen upp i senaten måste piloterna hålla sig 350 feet, eller drygt 106 meter, ovanför egendomen för att inte bryta mot några lagar. Utöver det så har den amerikanska
myndigheten ett gäng regler som låter drönare och andra flygfarkoster att hålla sig under 400 feet, eller 120 meter.

Detta betyder att drönarpiloter i framtiden måste hålla rätt bra koll på sin drönares höjdmätare för att hålla sig mellan 106 och 120 meter om de flyger över privat egendom så att de inte åker på böter eller annat straff.

Förslaget har som sagt redan fått tummen upp i Kalifornien där det fick 43 uppröster och 11 röster ner och med tanke på att senaten röstade 40 ja och 0 nej på att paparazzis inte fick använda drönare för att filma eller fota över privat egendom så är det inte helt omöjligt att senaten också låter detta lagförslag gå igenom.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen