Elon Musk drar igång företaget Neuralink

Ska koppla ihop människans hjärna med datorer

Elon Musk
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Det har nu flutit upp lite mer uppgifter om Elon Musks företag Neuralink som han drog igång förra året. Det verkar som om det nystartade företaget kommer att arbeta med att ta fram något slags gränssnitt för att kunna koppla ihop människans hjärna med en dator eller andra maskiner.

Enligt Wall Street Journal ska Neuralink utveckla ett så kallat "neural lace" som ska kunna göra så att människor och datorer kan kommunicera med varandra utan några fysiska kontroller. Det ska med andra ord bli möjligt för människor att ladda upp eller ladda ned sina tankar och annat från en dator.

Business Insider skriver att några av Neuralinks första produkter skulle kunna bli hjärnimplantat som skulle kunna användas för att behandla människor med epilepsi eller svåra depressioner. Det är oklart hur långt in i framtiden vi snackar om nu.

via wsj.com nordic.businessinsider.com +

TP-Link släpper smarta LED-lampor

Från 249 till 599 kronor

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Nätverksproducenten TP-Link har lanserat en serie med LED-lampor som kan styras med hjälp av någon mobil enhet. Serien heter TP-Link Smart Bulb Solutions och i den kan man hitta fyra olika modeller med olika ljusinställningar samt funktioner. Lamporna har fått de sexiga namnen LB100, LB110, LB120 samt LB130 och installeras precis som en vanlig glödlampa. De kräver inte heller att de är uppkopplade mot någon smart hub utan kopplas direkt till hemnätverket. Sedan kan man fiffla lite med dem genom en tillhörande mobilapp (iOS, Android) som man då kan skräddarsy hemmets belysning med.

Lamporna LB100 (50 W) och LB110 (60 W) har möjlighet att dämpa ljusintensiteten manuellt via appen. Men vill man ha en lampa som kan planera och ställa in timern på belysningen så är det LB120 som gäller. Med den kan man då ändra ljusstyrkan på lamporna gradvis ifall man kanske vill vakna upp med en gradvis ljusintensitet.

Vill man lyxa till det så kan man köpa LB130 och med den kan man välja mellan 16 miljoner färger om man nu vill porra till hemmet lite.

Dessa lampor är kompatibla med Amazon Alexa om man nu skulle vilja få för sig att styra lamporna med rösten. Men då Alexa inte direkt är jättevanligt här i Sverige så kanske den funktionen inte är allt för aktuell för många.

Samtliga lampor ska släppas inom kort hos utvalda återförsäljare och online. Prislappen för dessa lampor är:
LB100 - 249 SEK
LB110 - 299 SEK
LB120 - 399 SEK
LB130 - 599 SEK

tp-link.se +

Musikvideo till låt återskapas varje gång någon tittar på den

Midnight Oil med Shakin Chains

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Det brittiska bandet Shakin Chains experimenterade lite när man skulle ta fram en musikvideo till sin låt Midnight Oil vilket innebär att det skapas en ny helt unik musikvideo varje gång någon tittar på den.

Det hela fungerar genom att ett program söker efter vissa fördefinierade nyckelord och fraser som resulterar i olika bildmaterial. Detta material sätts sedan ihop till den unika videon. Exakt vilka sökord och fraser som programmet söker efter ville inte bandet uppge förutom att en av fraserna var "Black Friday Fights".

Vill ni se er egen unika version av Midnight Oil så hoppa vidare på länken nedan.

via creators.vice.com midnightoilfilm.com +

Amazon överväger satsning på möbelaffärer med AR

Kolla om möblerna passar innan du handlar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Förstärkt verklighet

Skulle det inte vara toppen om det går att se direkt i affären hur den där soffan skulle passa in i det egna vardagsrummet? Just det här kan bli ett nytt affärskoncept för Amazon. Återförsäljaren funderar på att satsa på möbelaffärer där besökare ska kunna använda förstärkt eller virtuell verklighet för att se hur möblerna passar in i hemmet.

Än så länge undersöker Amazon bara konceptet. Det innebär med andra ord inte att AR-affärer kommer att bli verklighet. Men tanken är intressant och om inte Amazon gör det finns det säkert stor chans att någon annan plockar upp idén för framtiden.

I videon ovan kan ni se ett liknande koncept som IKEA körde för några år sedan där man använde deras katalogapp för att se hur möblerna såg ut i hemmet.

engadget.com +

Movado visar upp smartklocka

Movado Connect ser rätt normal ut

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Klockor

Movado är den senaste klocktillverkaren som hoppat på smartwatch-tåget och under den pågående klockmässan Baselworld 2017 i Schweiz så visade man upp sin smartklocka Movado Connect.

Klockan kör Android Wear 2.0 och kommer med 100 stycken utbytbara digitala urtavlor. Dessa urtavlor ska vara varianter på Movados klassiska design med en punkt högst på klockan. Ni kan se två olika varianter på bilderna ovan och nedan.

Movado Connect släpps med fem olika varianter av armband till hösten. Priserna kommer att starta på cirka 500 dollar.

via wareable.com movado.com +
Kändisar som provspelar för fel filmer
Imitatören Ross Marquand skojar till det 
172kg
+
Bobby Green
Framåtvolt med monster truck
Bakåtvolter är så lame 
192kg
+
Bobby Green
Så påverkade Daft Punk Top 40-listan
Intressant 
120kg
+
Bobby Green