Polisen testar narkometrar i påsk

Bil / Övrigt
Under Stockholmspolisens trafikinsats "Infart Sthlm" kommer man för första gången i Sverige använda så kallade "narkometrar" för att kunna avgöra om en bilist har använt sig av narkotika.

Under 2013 misstänktes runt 2.800 stoppade bilister i Stockholm vara påverkade av narkotika men när proverna skickats på analys visade sig att 20-30% av de misstänkta ej hade varit påverkade. Det är denna felprocent man nu hoppas misstänka genom att narkotikatesta bilisterna direkt på plats.

Narkometrar har tidigare testats i bland annat Danmark med gott resultat.
www.dn.se +

Låda som kollar hur välbesökt ett ställe är

Pryl / Pryl
En snubbe vid namn Matthew Pegula tröttnade på att stå i kö de lokala butikerna så han tog fram en mackapär som kan läsa av om en affär för tillfället är välbesökt eller ej innan man lämnar hemmet. Den orangea lådan har några sensorer som läser av om det är mycket folk på stället och matar sedan tillbaka denna information till webbplatsen Isitbump.in där man som potentiell kund kan se om man skall förvänta sig långa köer eller ej.

Denna teknik testas just nu endast i ett café i Pittsburgh men personen bakom denna pryl håller på att ta fram flera enheter så de kan testas på fler platser inom kort.
thenextweb.com +

Jamie Hyneman visar upp sitt luftgevär

Pryl / Pryl
Muthbusters-profilen Jamie Hyneman visar här upp sin nya leksak, ett högtrycksluftgevär/granatkastare som man nog kan skapa ett och annat blåmärke med.
www.tested.com +

Extrabatteri som blir ledset när det tar slut

Pryl / Övrigt
Här är ett portabelt extrabatteri med lite roligare design. Batteriet är utformat som en liten figur och i en av armarna hittar man en microUSB-ingång via vilken man laddar upp batteriet och i den andra armen hittas en vanlig USB-utgång via vilken man kan ladda upp sin mobiltelefon, tablet eller annat.

En rolig funktion på extrabatteriet är dess animerade ansikte som ler när batteriet är fulladdat men som blir allt tröttare och ledsnare i takt med att batteriet töms. Batteriet är på 3500mAh vilket kan jämföras med till exempel Samsung Galaxy S5 som har ett batteri på 2800mAh och Sony Xperia Z2 vars batteri är på 3200mAh.

Runt motsvarande 275 kronor får man ge för ett "Mr Pow"-batteri.
via Gizmodo

www.spinninghat.com +

Pono drar in hela 6,2 miljoner dollar

Pryl / Mediaspelare
Neil Young lanserade för länge sedan en musikspelare vid namn Pono som tillsammans med ett bibliotek av högkvalitativ musik ska ge användaren en underbar musikupplevelse med ljudkvalitet som annars inte går att få med en bärbar spelare.

Det tog ett bra tag innan utvecklingen var klar och då vände de sig till Kickstarter för att få in pengar till att producera spelaren. Det tog bara en dag för dem att nå sitt mål på 800 000 och nu har kampanjen avslutas och Pono drog in helt absurda 6,2 miljoner dollar, det vill säga 40 000 000 kronor.
www.kickstarter.com +

4K-videospelare från Sony

Pryl / Mediaspelare
Sony offentliggjorde i dag en ny mediaspelare som klarar av att spela upp videomaterial med 4K-upplösningen. Med denna manick, som lite fantasilöst heter 4K Ultra HD Media Player, så kan man få tillgång till hundratals 4K-filmer och tv-program från tjänster som Netflix samt Video Unlimited.

Mediaspelaren har en hårddisk på 1TB och beräknas att släppas någon gång under sommaren. Hur gränssnittet kommer se ut, vad den kommer kosta, om den kommer släppas här i Sverige och om den kommer stödja andra roliga grejer så som PlayStation Now är alla saker som är oklara för mig i skrivandets stund.
blog.sony.com +
bloggportalen