SD Association börjar med appcertifikat

Välj rätt minneskort till mobilen

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Lagring

Sedan Android 6.0 Marshmallow lanserades har Androidanvändare kunnat installera appar på minneskort i telefonen. Men minneskort är inte lika bra och oftast är korten avsedda för att hantera filer som bilder och videor, men inte appar som ständigt behöver skicka och ta emot data. SD Association har tagit fram ett nytt certifikat som ska göra det lättar för konsumenter att köpa rätt minneskort till sina mobiltelefoner.

I och med releasen av SD 5.1 kommer SD Association börja med ett nytt märke som det står A1 på och för att få A1-märket behöver SD-kortet fylla vissa krav. Dessa är bland annat att ha sekventiell prestanda på 10MB per sekund, eller sequential performance som det heter på engelska, samt 1500 slumpmässiga läs-IOPS (input/output operations per second) och 500 slumpmässiga skriv-IOPS.

I videon ovan beskrivs det nya systemet.

theverge.com +

Immobilisera drönare med DroneGun

Kan sänka drönare på 2 km avstånd

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Har du problem med att hundratals drönare flyger omkring på dina ägor? Då kanske DroneGun från DroneShield är någonting för dig. Det nästan 6 kilo tunga geväret låter dig stoppa drönare som flyger ovanför dig genom att hindra drönaren från att plocka positionsdata från GPS, vilket gör att piloten tappar kontrollen över drönaren som i sin tur landar eller aktiverar return to home-funktionen.

via engadget.com droneshield.com +

DJI släpper nya appen Go 4

Ny layout och fler redigeringsmöjligheter

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

DJI har släppt en sprillans ny app till Android vid namn DJI Go 4 som du kan ladda ner och använda i stället för Go 3. Den nya versionen har ett nytt och fräschare utseende, gör det lättare att komma åt liveströmfunktionerna samt ger dig tillgång till fler redigeringsmallar och mer musik du kan lägga in i dina drönarvideor.

Länk till appen hittar ni här nere till vänster. Kör ni iOS så ni inte ladda ner en ny app, utan bara uppdatera DJI Go.

via androidpolice.com play.google.com +

Snart går HoloLens att förhandsboka i Japan

Nu lär det hända grejer

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Under hösten gjorde Microsoft HoloLens tillgängligt i sex nya länder: England, Irland, Tyskland, Frankrike, Nya Zeeland och Australien. Nu står Japan på tur där förhandsbeställningar kommer att öppna upp 2 december och där enheterna beräknas anlända under tidiga delen av 2017. HoloLens är än så länge främst menad för utvecklare och kommersiella företag.

Lanseringen i Japan känns lite extra intressant med tanke på att det är ett land som andas innovationer. Gissningsvis kommer vi med andra ord att få se flera kreativa användningsområden under våren när enheten varit tillgänglig ett tag.

via mspoweruser.com +

Sony presenterar ljudprodukter med Final Fantasy XV-tema

Ny Walkman, hörlurar och högtalare säljs i Japan

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Vi har väntat på Final Fantasy XV i ett par år och i morgon händer det! För att fira releasen av spelet har Sony visat upp ett gäng nya ljudprodukter som kommer börja säljas vid sidan av spelet. Det handlar om en ny Walkman med in ear-hörlurar, on ear-lurarna MDR-100A samt den lilla bluetooth-högtalaren SRS-HG1 som kommer i den fina färgen grå med Final Fantasy-logotyp på. Walkman-enheten kommer även med unika ikoner som standardversionen inte är utrustad med. Ikonerna har samma design, men har fått den fenomenala färgen grå.

Musikspelaren kostar 33 880 yen(2 800 kronor), MDR-100A kommer kosta 24 380 yen (2 000 kronor) och högtalaren kommer kosta 29 380 yen(2 400 kronor). Grejerna kommer endast vara tillgängliga i Japan, så om ni befinner er där, eller har en vän som kan köpa åt er, så är det bara att roffa åt er godsakerna.

theverge.com +

Selk Bag släpper Star Wars-sovsäck

Visa att du är Star Wars-fan på riktigt

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Selk Bag har levererat smidiga sovsäckar med armar och ben ett bra tag, men nu har företaget tagit steget till nördvärlden och släppt en variant av sin sovsäck med Star Wars-motiv. Sovsäckarna finns i modellerna Darth Vader, Chewacca, Stormtrooper och Rebel Pilot, vilket betyder att du kan ta en tupplur och se ut som ett gediget Star Wars-fan på samma gång.

Selk Bag med Star Wars-motiv kostar 109 dollar och det finns även en modell för barn som kostar 89 dollar. Via länken här nere till vänster hittar ni butiken om ni känner för att ge nära och kära en flådig julklapp.

via selkbagusa.com selkbagusa.com +

Tänd brasan med Google Home

Krävs dock lite hack för att det ska funka

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Här är ett kort klipp där reddit-användaren Hovee visar upp hur han med hjälp av Googles assistent Google Home kan tända eldstaden i sitt hem genom att bara säga - Turn on my fireplace.

Det handlar dock inte om något standardkommando för Google Home utan Hovee har fått ta hjälp av bland annat en Raspberry Pi-dator, ett relä samt en IFTTT-funktion för att få det att fungera. Förutom det så har han dragit en hel del kabel genom sin bostad som kopplats mellan Google Home, datorn och eldstaden.

Skulle du själv vara sugen på att bygga något liknande så hittas fullständiga instruktioner på länken nedan.

via thenextweb.com reddit.com +