Teslas lastbil är presenterad och siffrorna imponerar
Har 80 mils räckvidd och gör 0-100 km/h på fem sekunder 
84.1°
+
Bobby Green
0

Den här papegojan kan prata med Alexa

Bra när hon vill tända lyset

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Smarta hemmet

Det smarta hemmet fokuserar rätt mycket runt röststyrning, något som inte bara fungerar med människor utan också med papegojor. Om de kan snacka alltså.

Petra är en papegoja av sorten grå jako och hon kan prata med Alexa vilket är lite coolt.

Polk Audio släpper tre mycket portabla högtalare

Kan fästas i bältet, på kepsen eller på annat lämpligt ställe

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Högtalare

Det amerikanska hifi-företaget Polk Audio lanserar nu sina högtalare på den skandinaviska marknaden och detta gör man med de tre portabla högtalarena Polk BOOM Bit, Polk BOOM Swimmer Jr och Polk BOOM Swimmer Duo.

Polk BOOM Bit är en minimal högtalare som man till exempel kan fästa på skjortkragen eller på kepsens skärm som visas på bilden ovan. Det finns även en inbyggd mikrofon som gör så att man kan använda högtalaren som högtalare telefon. Högtalaren väger 30 gram, har en batteritid på 3 timmar och kostar cirka 290 kronor.

Polk BOOM Swimmer Jr är en lite större högtalare än BOOM Bit som man till exempel kan hänga i bältet eller på duschstången. Den kan tillbringa en halvtimma i vatten på ner till 1 meters djup och är precis som BOOM Bit försedd med en mikrofon. Batteritiden ska ligga på åtta timmar och den kommer att kosta cirka 390 kronor.

Polk BOOM Swimmer Duo verkar i stort sett vara samma högtalare som BOOM Swimmer Jr med den skillnaden att den även går att monteras med en medföljande sugkopp samt att det finns möjlighet att koppla ihop två stycken BOOM Swimmer Duo trådlöst. Den kommer att kosta cirka 580 kronor.

Flera uppkopplade leksaker lätta att hacka

Obehöriga kan lattja med barnens leksaker

CloudPets
Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Leksaker

En brittisk och en tysk konsumentorganisation har testat ett gäng med uppkopplade leksaker och kunnat konstatera att flera av dessa ska gå att komma åt av obehöriga via osäkrade Bluetooth- eller wifi-uppkopplingar.

Bland de uppkopplade leksaker man testat som ska ha gått att ta över via Bluetooth eller wifi finns bland andra Furby Connect, i-Que Intelligent Robot, Toy-Fi Teddy samt CloudPets. Alex Neill, chef på brittiska Which?, säger till The Guardian:
"Connected toys are becoming increasingly popular, but as our investigation shows, anyone considering buying one should apply a level of caution. Safety and security should be the absolute priority with any toy. If that can’t be guaranteed, then the products should not be sold."
I de fallen där testarna har kunnat ta över uppkopplade leksaker har man bland annat kunna "prata" med leksakens röst samt skicka och sända meddelanden till leksaken via Bluetooth.

Drönare tippas bli årets julklapp

Kan även bli trådlösa hörlurar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Spelbolaget Unibet har sammanställt en lista över vilka prylar som gamblingvärlden anser har störst möjlighet att utses till Årets julklapp 2017 nästa vecka då HUI Research presenterar detta.

Störst chans verkar drönaren ha att bli Årets julklapp och det ger för tillfället 5 gånger pengarna. Även trådlösa hörlurar ligger bra till att bli Årets julklapp och ger 5,5 gånger det satsade beloppet om man tror på det. Bland högoddsarna på listan märk sexleksaker och sminkkurser. Skulle någon av dessa två bli årets julklapp ger det 51 gånger pengarna till de som satsat på det.

Ni hittar hela listan i faktarutan här nedan. Vad anser ni borde bli årets julklapp? Jag tycker det borde bli en programmeringskurs.

Visa
Oddsen på Årets julklapp 2017
Drönare 5.00
Trådlösa hörlurar 5.50
Smart Watch 6.00
Smarta högtalare 6.50
Powerbank 7.00
Ölbryggarkitt 11.00
Elcykel 12.00
Gymkort 12.00
Fidget Spinner 15.00
Home Assistant 15.00
Gräsklippningsrobot 21.00
Parfym 21.00
Chip-implantat 31.00
Husdjur 31.00
Vakuumförpackare 31.00
Polaroidkamera 41.00
Sexleksak 51.00
Smink-kurs 51.00

VISA lanserar wearables inför OS i Sydkorea

Ska användas för kontaktlösa betalningar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Betalningsföretaget VISA fortsätter att ta fram wearables anpassade för att genomföra mobilbetalningar och inför kommande Vinter-OS i Sydkorea släpper man nu tre stycken nya sådana.

Det handlar om handskar, klistermärken och olympiska minnesnålar som har stöd för NFC. VISA:s wearables kopplas inte direkt till användarens bankkonto utan istället säljs de med ett förbetalt belopp på motsvarande mellan 225 - 1500 svenska kronor som användaren sedan kan handla för i butiker och restauranger som har en betalterminal som stödjer kontaktlösa betalningar.

VISA:s förbetalda wearables kommer att börja säljas av den sydkoreanska butikskedjan Lotte Department Store den hår månaden. VISA har tidigare släppt wearables för mobilbetalning i samband med förra årets Eurovision Song Contest och Sommar-OS i Brasilien 2016.

Vinter-OS arrangeras PyeongChang, Sydkorea, mellan 9 februari - 25 februari 2018.

The Tail of a Whale kommer till Systembolaget
Kombinerar ale med veteöl 
101kg
+
Bobby Green
Tut i luren! I dag är det ostkakans dag!
Heja Småland! 
105kg
+
Bobby Green
Fräck prototyp från Indian
Och matchande klocka 
117kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
36.6°
+
Roger Åberg
0