m

DJI Mavic Air läcker innan presentation

Nya drönaren ser ut att vara liten och hopvikbar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

DJI ska hålla låda i morgon eftermiddag, men det verkar som att enheten har läckt ut lite i förtid. Den nya ryktas vara ett kärleksbarn mellan Mavic Pro och Spark. Mavic Air ser ut att vara ungefär lika stor som Spark och enligt ryktet så kommer enheten utrustas med fyra hopvikbara ben, en 4K-kamera med 3-stegsgimbal samt ha DJI:s sensorer för att undvika hinder. När det kommer till pris, release, räckvidd samt batteritid kommer vi troligtvis få reda på i morgon.

Hur som helst. Rykten och salt. DJI:s presentation drar igång 16:00 i morgon och då lär vi få reda på mer om den nya flygande kameratjofräsen. .

Vass pennvässare på 1 000 kubik

Rimligt

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Det här geniet ville ha lite bättre drag i sin pennvässare så han kopplade den till en tvåtaktsmotor på 1 000 kubik.

Bonusklipp nedan.

Sphero skiftar fokus till utbildningsavdelningen

Plockar bort 45 tjänster

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Robotar

Det verkar som att intresset för smarta leksaker som BB-8, Lightning McQueen och bollen Sphero har dippat den senaste tiden. Sphero har meddelat att de kommer strukturera om företaget och fokusera mindre på konsumentdelen och satsa mer på utbildning, som plattformen Spark.

Anledningen till detta är just att intresset dippat bland konsumenter det senaste året och julhandeln var under förväntan för Sphero medan utbildningsavdelningen frodas.

Nu slutar Elgiganten Phone House med kontanter

Bättre arbetsmiljö och ökad säkerhet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Business

Elgiganten meddelar idag att från och med nu är det sluthandlat med kontanter i företagets 78 Phone House-butiker. Enligt företaget har antalet kontanttransaktioner minskat drastiskt de senaste åren till endast någon procent, så det är helt enkelt inte längre värt att tramsa med cash.

Niclas Ericsson, VD på Elgiganten, säger detta i ett pressmeddelande om ändringen:
– En bra och trygg arbetsmiljö för våra medarbetare är av högsta prioritet och vi arbetar kontinuerligt med att hitta konkreta och effektiva åtgärder för att hela tiden förbättra den. Att vi nu väljer bort kontanthanteringen i 78 Phone House-butiker är en del i det arbetet.

Som Niclas säger så handlar det om 78 Phone House-butiker som slopar kontanterna från och med idag. Det finns dock vissa undantag då Phone House-butikerna i Huddinge, Oskarshamn, Alingsås, Motala, Falkenberg, Hudiksvall och Nynäshamn vill ha kvar kontanterna ett tag till.

En Bubbla i Lego blir till

Vackert att se

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / LEGO

Med hjälp av lite stop-motion får vi här se när en Volkswagen Beetle i Lego, eller Bubbla som vi brukar kalla dem, byggs ihop.

Se Seattle växa och utvecklas
Det här hände på tre år 
123kg
+
Bobby Green
Max umamiburgare kommer tillbaka
Nu även med kyckling 
126kg
+
Bobby Green
Mick visar upp sin kompressormatade CB
Har ägt den sedan ny 
127kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
19.5°
+
Roger Åberg
0