Samsung Eyecan+

Pryl / Mojänger

Samsung har tagit fram en efterföljare till sin ögonmus Eyecan och den nya modellen har fått namnet Eyecan+.

Tanken är att funktionshindrade eller andra ska kunna styra datorns muspekare enbart med hjälp av eyetracking-funktion som finns inbyggd i Eyecan+. Enligt Samsung blir det möjligt för funktionshindrade att skriva och redigara dokument så väl som att surfa på webben enbart med hjälp av ögonen.

Det ska gå att genomföra 18 olika kommandon på datorn med hjälp av ögonen och bland dessa hittas några av datorns viktigaste funktioner som till exempel copy, paste, select, drag and drop, scroll samt zoom in. Det ska även finnas möjlighet att definiera egna kommandon om man skulle önska det.

global.samsungtomorrow.com +

Nya regler för drönarflygning i USA?

Foto: Xray40000
Pryl / Mojänger

Det amerikanska luftfartsverket verkar börja jobba på att få ihop ett gäng nya regler och lagar kring kommersiella drönare och dess piloter. De nya reglerna som diskuteras kommer bland annat innebära att de som vill flyga drönare kommersiellt måste ta en licens som likställs med ett vanligt flygcertifikat. Det vill säga att drönarpiloten även måste ha massor med flygtimmar i ett vanligt flygplan och kunna flyga ett sådant.

Utöver det så pratas det om att piloten måste kunna se drönaren med sina egna ögon var den än flyger, man får bara flyga när det är ljust ute samt att drönaren inte får flyga högre än 120 meter upp i luften. Dessa regler ska gälla alla drönare som väger 27 kg eller mindre och troligen blir reglerna bra mycket striktare för tyngre maskiner.


Som sagt så är detta endast påstådda uppgifter som Wall Street journal säger sig fått tag på. Men de menar att dessa snart kommer att läggas fram som ett lagförslag.

www.theverge.com +

Styr ditt hem med handen

Pryl / Mojänger

Att styra sina elektronikprylar med handrörelser är något som man länge har sett i sci-fi-filmer och något som på senaste även dykt upp i hemmen i form av exempelvis Xbox Kinect. Dock så har vi fortfarande inte fått se någon helhetslösning som fungerar för flera prylar, tills nu.

Onecue är en produkt som på många sätt ser ut som en Kinect med en liten display i mitten. Till Onecue kopplar du sedan alla dina prylar som går att styra med wifi eller IR och vips så kan du styra dessa med handrörelser.

Jag är inte helt såld på idén överhuvudtaget men om man vill styra sitt hem med handen så kanske detta är produkten som kommer att lösa det hela för dig.

Just nu kan du förbeställa Onecue för 129 dollar men när den är redo för att skeppas i början av nästa år så kommer priset att höjas till 200 dollar.

theonecueshop.com +

Årets julklapp är aktivitetsarmbandet

Pryl / Övrigt

Idag presenterade Handelns Utredningsinstitut HUI årets julklapp och i år var det de så kallade aktivitetsarmbanden som tog hem den utmärkelsen.

Det finns ett gäng olika märken av armbanden som loggar hur mycket man rör på sig, hur man sover, puls och annat. De mest kända är antagligen Fitbit och Jawbone Up.

För att en produkt ska bli utsedd till årets julklapp ska den uppfylla följande tre krav:
* Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
* Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal
* Produkten ska representera den tid vi lever i

Under "Läs mer" kan ni hitta vad som varit årets julklapp de senaste 26 åren.

www.hui.se +
Läs mer...

Alienkoppel

Pryl / Mojänger

Är du en hundägande skräckfilmsfantast så kan det även vara så att du är intresserad av det här kopplat som är utformat som en så kallad facehugger från Alien-filmerna.

Kopplet är designat för att användas av små och medelstora hundar som väge sju till femton kilo. Då själva fästet på kopplet är svart så är det antagligen bäst om även hunden är svart även om det givetvis inte är ett krav.

150 dollar får man ge för ett facehugger-koppel.

via Toyland www.storenvy.com +

DC Comics stämmer fotbollsklubben Valencia

Foto: Gde-fon
Pryl / Övrigt

Det amerikanska serieförlaget DC Comics har anmält det spanska fotbollslaget Valencia till EU:s varumärkesorgan då man anser att Valencia gör varumärkesintrång på deras varumärke Batman då fotbollslaget har en fladdermus i sin logotyp.

Fladdermusen ingick tidigare i staden Valencias stadsvapen och har använts av fotbollslaget sedan 1919. Då Batman såg dagens ljus först 1939 så tror jag nog att DC Comics kan få svårt att få gehör för sina åsikter och man kanske skulle fokusera sina krafter på lite mindre löjliga saker.

www.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen