Hot Toys släpper Ultron-staty

Pryl / Leksaker

Idag har Avengers: Age of Ultron premiär här i Sverige och om du har en disponibel inkomst så kan du fira premiären med att planera ett köp av en extremt detaljerad Ultron-actionfigur från Hot Toys. Actionfiguren är 32,5 cm hög och har lysande dioder i huvudet och bröstet.

Ultron-figuren kommer att dyka upp på marknaden någon gång under första halvåret nästa år. Hot Toys har ännu inte berättat vad figuren kommer att kosta.

www.hottoys.com.hk +

Radioaktiv drönare landade utanför Japans premiärministers kontor

Bilden är ett montage
Pryl / Drönare

Idag upptäckte japanska myndigheter att någon hade landat en drönare försedd med varningsmärket för radioaktivitet på taket till deras premiärminister Shinzo Abe kontor.

Det hela sammanfaller med att en japansk domstol idag godkände att sätta igång landets kärnkraftsanläggningar som stått stilla sedan härdsmältan i kärnkraftsverket i Fukushima 2011. Japan har totalt 48 kärnkraftverk och många japaner har protesterat mot att dessa nu sätts igång igen så att drönaren på premiärministerns tak är en del av den protesten kan man nog anta.

Det är oklart vilken typ av drönare som använts men den ska ha varit runt en halvmeter bred och försedd med en behållare av något slag. Japansk polis uppger att drönaren har visat upp låga doser av radioaktivitet men att dessa varit så låga att det aldrig varit någon fara för människor som vistats i drönarens närhet.

www.theguardian.com +

Skriv ut 3D-utskrifter i flera färger med Palette

Pryl / 3D-skrivare

Kanadensiska Mosaic Manufacturing har tagit fram ett 3D-skrivartillbehör som man kallar för Palette som gör det möjligt att skriva ut 3D-utskrifter i färg även om 3D-skrivaren som används bara har stöd för en färg.

Som ni kan se i demonstrationsfilmen nedan så kopplar man Palette till sin existerande 3D-skrivare och sedan samarbetar dessa så att Palette vet exakt hur mycket material som behövs av varje färg och sedan matar den detta till 3D-skrivaren så att allt kommer i rätt ordning. Palette har stöd för att använda upp till fyra färger samtidigt.

Palette ska fungera med de flesta 3D-skrivare som använder sig av 1,75mm-tråd, något som de flesta gör, enligt upphovsmännen. Mosaic Manufacturing har med 30-dagar kvar på sin kickstarterkampanj redan nått sitt mål på 75.000 dollar med råge. 900 dollar får man ge för en Palette om man backar kickstarterkampanjen men det är än så länge okänt vad den kommer att kosta i butik.

via Engadget www.kickstarter.com +

Iceman kommer ut

Pryl / Serietidningar

I nästa nummer av den amerikanska utgåvan av All-New X-Men, nummer 40, avslöjas att Iceman, a.k.a. Bobby Drake, är gay.

Det är hans kollega i X-Men Jean Grey som ställer en yngre version av Iceman, som blivit transporterad till framtiden för att hjäpa X-Men att lösa en kris, mot väggen och han säger då att han är gay. Samtidigt är den nutida Iceman fortfarande med i serien och han dejtar fortfarande kvinnor.

Brian Michael Bendis som skrivit episoden säger till CNN:
"There are thousands if not millions of stories of people who, for many different reasons, felt the need to hide their sexuality. The X-Men, with the conceit of time travel, give us a fascinating platform in which to examine such personal journeys. This is just the first little chapter of a much larger story that will be told."


edition.cnn.com +

Nu kan du intresseanmäla dig för att få HTC Vive

Pryl / Virtuell verklighet

I samband med Game Developer Conference och Mobile World Congress visade HTC och Valve upp ett vr-headset vid namn Vive och blev snabbt en av de mest hypade vr-headsetten på marknaden. Valve utannonserade därefter att utvecklare kommer att få tillgång till Vive helt gratis och nu har det blivit möjligt att lägga en intresseanmälan.

Är du spelutvecklare och känner att du har turen med dig så kan du hoppa över till Community-sidan på Steam och registrera dig där. Sedan är det bara att vänta och se om du blir en av de tursamma utvecklarna som får ett Vive-headset.

Enligt HTC och Valve kommer det endast finnas ett begränsat antal Vive, men företagen kommer försöka skeppa så många som möjligt under våren och sommaren.

Så om du inte har lust att vänta på att Vive ska släppas på marknaden, vilket kommer att ske i år, så är det bara att börja kalla dig själv för spelutvecklare.

via Engadget steamcommunity.com +

Snubbe fångar drönare som fått batteritorsk

Pryl / Drönare

Fotografen Ryan Chatfield bestämde sig för att ta en flygtur med sin drönare för att plåta lite sandstrand. Något som Ryan inte tänkte på att drönaren började få slut på batteri och automatiskt aktiverade panikläget och började sakta landa. Ryan, som var en bra bit bort, började springa mot drönaren och lyckades fånga den i sista sekund.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen