Far och son-team bygger Transformers av skrotbilar

Foto: Sina
Pryl / Robotar

Yu Zhilin och hans son Lu Yingyun har sedan en tid tillbaka byggt massiva Transformer-liknande robotar av skrotbilar. Dessa bjässar har gjort att far och son-teamet dragit till sig en ständig ström besökare och gjort att teamet också verkar kunna leva på försäljningen av dessa hemmabyggen.

Som ni ser i bilden ovan är Optimus Prime och Bumblebee praktiskt taget gigantiska. Fler bilder på Yu och hans son alster hittar ni via länken här nere.

slide.news.sina.com.cn +

Leap Motion samarbetar med Razer för att göra vr-headset

Pryl / Virtuell verklighet

Razer visade upp sitt VR-headset OSVR tidigare i år och berättade att det skulle vara öppen källkod så att alla skulle kunna göra vad de ville med headsetet. Till exempel att koppla samman headsetet med kontrollenheten Leap Motion, som används för att läsa av var dina händer befinner sig.

Redan kan du köpa ett developers kit från Leap Motion som kommer med ett fäste till vr-headset, men i framtiden planerar företagen släppa ett vr-headset med en inbyggd Leap Motion-sensor.

Razer OSVR kommer du kunna lägga vantarna på i juni för 199 dollar och det är för tillfället okänt när Razers vr-headset med integrerad Leap Motion kommer att dyka upp.

via Engadget www.leapmotion.com +

Piper lär barn om teknik

Spel / Övrigt

Minecraft är ett fantastiskt spel för barn och ungdomar som gillar processen av skapande. Nyckeln är att det är roligt och spelet används idag i flera utbildningar.

Nu finns det dock ett Kickstarterprojekt som vill ta det hela ett steg längre. Piper är en fysisk teknikbox som barn och ungdomar kan använda för att lära sig mer om teknik och elektronik. Boxen innehåller olika elektroniska pussel, som drivs av en Raspberry Pi 2, där olika datorkomponenter ska kopplas rätt för att lösa digitala pussel i en Minecraftmiljö.

I videon ovan kan ni se hur Piper fungerar. Projektet har också redan fått in de pengar som efterfrågas och beräknas skeppas till de som har backat upp projektet i december i år.

www.pcgamesn.com +

Svenska Tobii ska få 450 miljoner kronor vid börsnotering

Pryl / Pryl

Svenska Tobii kommer att börsnoteras under andra kvartalet i år och då väntas företaget få in 450 miljoner kronor. Tobii kommer lägga dessa pengar på fortsatt utveckling och forskning inom ögonstyrning och ögonspårning.

Tobiis produkter underlättar för handikappade att kontrollera datorer med hjälp av ögonen, men de senaste åren har Tobii samarbetat med Steelseries för att ta fram tekniken EyeX som ska göra det möjligt för användaren att styra spel med ögonen med hjälp av sensorn Steelseries Sentry.

Med tanke på kosingen som kommer trilla in vid börsnoteringen så verkar det gå bra för det Stockholmbaserade företaget. Vi får se vad resultatet av den kommande forskningen blir i framtiden.

Ovan kan ni se en video där Tested testar Tobiis ögonsensorer.

it24.idg.se +

Xiaomi släpper nya Android-tvn Mi TV 2

Pryl / TV

Xiaomi är ett av de mest intressanta elektronikföretag på marknaden just nu. Mycket för att företaget släpper rätt fräscha produkter som uppskattas av många och som inte kostar allt för mycket. Nu har Xiaomi i alla fall släppt ytterligare en tv vid namn Mi TV 2, som för övrigt den förra modellen också hette. TV 2 är en 40 tums led-tv med en panel från Sharp med full hd-upplösning. I tvn sitter det en fyrkärnig processor på 1,45 GHz och 1,5 GB DDR3-minne och operativsystemet är Xiaomis gaffling av Android som de valt att kalla för MIUI TV.

Det som är mest intressant med den här tvn är prislappen som ligger på 322 dollar, vilket är drygt 2 700 kronor, och för det priset verkar det som att man får en rätt bra tv.

en.miui.com +

Smart kakburk ger dig en kaka när du förtjänat den

Pryl / Pryl

Smarta burkar är något som jag väldigt sällan stöter på. Men nya kSafe är en smart burk som du kan lägga saker i som du endast får tillgång till om du uppfyllt vissa mål. Till exempel kan du lägga kakor i burken och sen måste du jogga i en timme för att kSafe ska låsas upp och ge dig tillgång till kakorna. Givetvis kan du lägga precis vad som helst i burken och sedan få folk att utföra vissa uppgifter.

Det finns tre olika sorter mål som du kan koppla till burken; Fitnessmål som ett visst antal steg eller att du måste gå en viss längd, positionsbaserade mål, som öppnar burken när du har besökt en viss plats som gymmet eller skolan, och sedan tidsbaserat, som gör att burken endast är öppen under vissa perioder.

KSafe verkar faktiskt rätt smart oavsett om du vill få ungarna att diska innan de börjar spela tv-spel, eller om du vill få dig själv att sluta småäta godis genom att endast låta dig äta när du varit ute och sprungit.

Företaget The Kitchen Safe, som ligger bakom kSafe, behöver ha 50 000 dollar för att den smarta kakburken ska bli verklighet. Känner du att kSafe är något du behöver i ditt liv så kan du donera 89 dollar för att få en alldeles egen smart kakburk när den börjar skeppas i november.

via Engadget www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen