ORA-1 är en Google Glass-utmanare

Pryl / Mojänger
Tycker du att Google Glass är lite dyra så kanske du vill vara med och kickstarta ORA-1. Detta är ett par smarta glasögon som ej kopplas till en mobil utan all kraft och alla appar finns i glasögonen. Vill du veta allt som ORA-1 kan så är det bara att titta på videon ovan men kort och gott så är det ett par smarta glasögon med en stor dator på ena sidan och en mycket större display än Google Glass.

Dessa glasögon lanserades idag på Kickstarter och nu så har företaget 60 dagar på sig att få ihop 100 000 dollar. Vill du förbeställa ett par färdiga konsumentglasögon så kan du just nu göra det för 300 dollar och då förväntas du få dessa om ganska exakt ett år. Vill du dock vara med tidigt på tåget och utveckla appar för glasögonen så kan du beställa ett par utvecklarglasögon med SDK och hela baletten för 600 dollar. I så fall så kommer du att få glasögonen i december i år.
www.kickstarter.com +

Så här använder du din ChromeCast på hotellet

Pryl / Hemmabio
Jag tycker att Googles lilla streamingmojäng ChromeCast är bland det bästa som kommit på senare tid och här kan man få lite tips om hur man kan använda den på hotellrum.

För att smidigt kunna använda ChromeCast på ett hotellrum behövs en liten minirouter, i det här fallet TP-Link TL-WR702N för cirka 20 dollar, samt tillgång till ethernet, det vill säga en fast lina kopplad till nätet.

Då det är mycket som ska stämma så är det inte helt säkert att lösningen ovan fungerar på alla hotellrum man besöker men antagligen en hel del.
  tack @MDarpo

gigaom.com +

Leap Motion-fäste för Oculus Rift

Pryl / Virtuell verklighet
Leap Motion har tagit fram en liten mackapär som man kan fästa sin Leap Motion-kontroll på sina Oculus Rift-glasögon. På så vis kan man få in virtuell representation av ens händer. I samband med det här har man även släppt ett nytt API som då skall vara anpassat för avläsning av händer från Oculus-vinkeln och representera dem i en 3D-miljö.
techcrunch.com +

Historien om LG:s smarta tv-apparater

Pryl / TV
Nyligen så dök det upp en lite intressant artikel på GigaOM där de fått tag på lite information om hur LG jobbat när det kommer till mjukvara i sina TV-apparater. LG köpte för ett bra tag sedan upp webOS för att göra sina TV-apparater riktigt smarta och bra.

Tydligen så blev det dock en hel del krångel då utvecklingsavdelningen för gränssnittet i Silicon Valley inte fick göra vad de vill utan istället blivit överkörda av chefer i Sydkorea med helt egna agendor.

Cheferna på de olika avdelningarna på LG får nämligen bonusar för varje funktion de lyckas få in i produkter som släpps. Därför så har de helt enkelt tvingat in funktioner som webOS-gänget inte vill ha. Något som bidragit till att LG:s smarttv-gränssnitt inte blivit så bra som det kanske skulle kunnat bli.

Läs mer om det hela via länken.
gigaom.com +

Robotdammsugare från Dyson?

Pryl / Robotar
Dyson, företaget som vanligtvis tillverkar exklusiva dammsugare och andra hushållsprodukter, kommer att hålla en presentation den fjärde september och inför det har man släppt den här teaserfilmen.

Man kallar än så länge produkten för "Project N223" och videon ovan säger väl egentligen i stort sett inget om vad det är för typ av produkt. Fakta är dock att Dyson har investerat kraftigt i robotik det senaste året och givet att de i vanliga fall tillverkar dammsugare så är det väl inte helt otippat att det är en robotdammsugare man har tänkt att presentera nästa vecka.
techcrunch.com +

Pingisnätunderlägg

Pryl / Pryl
Dessa underlägg ser inte enbart till att bordet inte bränns vid av varma grytor erbjuder även underhållning för alla pingisentusiaster. Underläggen kan nämligen även användas som ett pingisnät så man kan spela lite pingis efter man städat undan efter maten.

Man kan även lägga pingisbollen i underläggen vilket borde se till att bollen inte snos av pingistomtar.
www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen