Google söker patent för leksaksrobot

Pryl / Leksaker

Google söker patent för en leksaksrobot som ska kunna både se och höra dig och på så sätt kunna kommunicera med dina prylar i hemmet. Med rätt kommandon kan du till exempel spela upp musik via leksaken eller använda den som en röststyrd kontroll. Google visar upp sina planer på ritningarna där man kan se två typer av gossedjur som kan vara tänkta för slutprodukten.

Skulle ni vilja ha en produkt hemma som har kameror och audio-sensorer? Mattel fick mycket kritik när de presenterade sin Barbie som kommunicerar med barn via sensorer. Tiden får visa vad folk kommer att tycka om googles kommande robotleksak.

qz.com +

Oculus grundare Palmer Luckey blir stämd igen

Foto: Dcoetzee
Pryl / Virtuell verklighet

Palmers förra arbetsgivare Totall Recall har i flera år pysslat med sin egen VR-pryl och under 2011 fick anställda skriva under ett sekretessavtal för projektet. Under 2012 hade Palmer i uppgift att förbättra prylens display. Enligt Totall Recall så är deras hemlighetstämplade pryl identisk med Oculus Rift, vilket sätter Palmer Luckey i en rätt jobbig sits.

Det är inte första gången Oculus Rift hamnar i liknande blåsväder. För ett år sedan ansåg företaget Fallout att Oculus var gjord på deras teknik och anklagade Palmer för stöld. Stämningen gjordes i veckan men Facebook säger sig inte veta något om det.

www.polygon.com +

Philips hjälper dig hitta rätt i butiken med hjälp av smarta lampor

Pryl / Mojänger

På den franska matvarubutiken Carrefour i Lille i norra Frankrike har Philips riggat upp belysning som ska göra det lättare för kunderna att hitta till mjölkhyllan utan att behöva konsultera de anställda. Samtliga glödlampor i taket på butiken har bytts ut med LED-lampor från Philips med inbyggd Visible Light Commmunication, eller VLC som det också kallas.

För att utnyttja denna smarta lokaliseringsfunktion så behöver kunderna ladda ner en navigationsapp från Philips, dra igång den och lägga telefonen i horisontellt läge i butiken och rikta kameran mot lamporna. Lamporna skickar information till telefonen och du får reda på var i butiken du befinner dig och hur du behöver gå för att komma till mjölken.

Ovan ser ni en video som visar hur systemet fungerar.

www.engadget.com +

Ställ Hulk i vardagsrummet

Pryl / Övrigt

Gillar du Hulk och råkar ha lite över motsvarande 300.000 kronor liggande så kan du nu köpa den här actionfiguren Hulk i naturlig storlek.

Statyn/actionfiguren är 3,4 meter hög, väger 180 kilo, är tillverkad i fiberglas och går endast att få i färgen grön. Exakt pris är 33.999 euro.

via Luxury Launches goo.gl +

Stjärnornas krig-vaxdockor skapas

Pryl / Övrigt

Stjärnornas krig-utställningen på Madame Tussauds i London har en del karaktärer från dessa populära science fiction-filmer. Här kan man se hur de går tillväga för att skapa dessa verklighetstrogna figurer.

sploid.gizmodo.com +

Nu lanseras VivoWatch i Norden

Pryl / Bärbarheter

I april fick vi veta att ASUS släpper en fitnessklocka vid namn VivoWatch och nu har vi även fått ett nordiskt lanseringsdatum. Klockan kommer att anlända under nästa vecka och har då en prislapp på 1390 kronor inklusive moms.

Sedan tidigare har vi också berättat att klockan har en IP67-klassning och med andra ord är rätt vattentålig. Dess batteritid ska även hålla i upp till tio dagar och klockan är kompatibel med Android och iOS.

Det här har VivoWatch:
* Optisk pulsmätare – Koll på puls under träning och vila.
* Stegräknare – Sätt upp dagliga mål och få en notifikation när det är uppnått.
* Kaloriräknare – Mäter din puls och rörelse under dagen för att uppskatta kaloriförbrukning.
* UV-indikator – VivoWatch håller koll på solens UV-strålning i realtid och kan varna dig vid för höga nivåer.
* Sleep-tracker – Mäter din sömnkvalitet och rörelser under sömnen.

Genom appen HiVio får du sedan en överblick av dina träningsresultat där det också går att ställa in exempelvis alarm. Givetvis ger telefonen dig även notifikationer på displayen tillsammans med vibrationer när din telefon ringer.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen