Barnvagn som kan ladda mobilen

Perfekt för Pokemon Go-föräldrar

4moms moxi är en barnvagn som genererar el samtidigt som man är ute och går med den och den driver barnvagnens fram- och baklyktor men kan även användas för att ladda upp föräldrarna mobiler eller annat. Perfekt för Pokemon Go med andra ord, en app som drar mer batteri än någon annan jag någonsin testat.

Det finns en tillhörande app till barnvagnen där man kan kolla in vilken rutt man kört, hur långt man har gått, hur mycket kalorier man bränt och annat färdrelaterat.

4moms moxi släpp i oktober och kommer att kosta 700 dollar.

via The Verge blog.4moms.com +

Pokemon Go i mixed reality

Så här är det att fånga i Pokemons med HoloLens

Att spela Pokemon Go på sin mobil är rätt så kul men att spela det i mixed reality, det vill säga ytterligare en grad av augmented reality, är antagligen ännu roligare.

Här kan ni kolla in ett demo från företaget CapitolaVR som har använt sig av ett par HoloLens-glasögon från Microsoft för att återskapa en Pokemon Go-liknande upplevelse i mixed reality.

Det här är bara ett demo men vem vet, kanske är det så här vi kommer att spela Pokemon Go och liknande spel i framtiden.

via Engadget uploadvr.com +

The Verge testar Samsung Gear Fit 2

Verkar gilla det

Tidigare i somras visade Samsung upp sin nya smarta klocka/aktivitetsband Gear Fit 2 som uppgraderats med fler sensorer och ett mindre hölje. The Verge har tagit en titt på enheten för att se om den sticker ut på den rätt mättade marknaden med fitnesstrackers.

theverge.com +

LEGO släpper sitt största Technic-bygge någonsin

Bucket Wheel Excavator har över 3 900 delar

Skulle du vilja hav en massiv grävmaskin, men har varken kosing eller utrymme för en sådan? Då kan du inom kort köpa Bucket Wheel Excavator från LEGO Technic för att stilla din grävmaskinshunger. Enheten är LEGOs största Technic-bygge med över 3 900 olika bitar och är 60 centimeter hög och 40 centimeter bred när den är hopbyggd.

Om du känner att grävmaskinen är aningen tråkig efter att du spenderat större delen av en vecka med att bygga ihop den så finns det även en alternativ ritning som visar hur du bygger en bearbetningsanläggning med LEGO-bitarna.

LEGO Technic Bucket Wheel Excavator kommer börja säljas 1 augusti. Priset verkar inte vara spikat, men räkna med att lägga ut minst 3 000 kronor för bygget.

gizmodo.com +

SwagBot ska vakta boskap i Australien

Ska hjälpa bönderna på deras enorma ägor

SwagBot är en robot som är utvecklad av "Australian Centre for Field Robotics" på University of Sydney och tanken är att den ska hjälpa australiensiska bönder med diverse sysslor på deras enorma ägor.

Bland annat tänker man att den ska kunna följa var någonstans boskapshjordarna befinner sig, inspektera staket, leta efter ogräs och ta bort detta samt hjälpa till med att bära ved, dra släpvagnar och annat på gården. För tillfället är SwagBot fjärrstyrd men man siktar på att ta fram en helt autonom version av roboten i framtiden.

Nedan hittar ni ett sju minuter långt klipp på SwagBot men känner ni att ni bara vill se godbitarna så hittar ni boskapsövervakning vid 1:15, hur den tar sig över hinder vid 1:40, hur den samarbetar med en drönare vid 2:40 samt när den kör genom ett vattendrag vid 6:40.

confluence.acfr.usyd.edu.au +

3D Sound Labs fixar 3D-ljud till traditionella hörlurar

Med 3D Sound One Module

Företaget 3D Sound Labs har tagit fram en liten manick som man kallar för 3D Sound One Module som man säger ska kunna göra så att traditionella hörlurar får möjlighet att spela upp 3D-ljud.

Tanken är att man fäster 3D Sound One Module på ett par hörlurar, kopplar denna till mobil eller annat via Bluetooth och sedan känner modulen av hur man rör på huvudet och justerar ljudet efter det. Det hela kräver att man spelar upp ljudkällan via den tillhörande appen som ska ha stöd för de flesta större ljudformaten förutom FLAC. Modulens uppladdningsbara batteri ska räcka i 18 timmar.

Runt 100 euro kostar en 3D Sound One Module från 3D Sound Labs.

3dsoundlabs.com +

DJI släpper nya drönarkameran Zenmuse Z3 med optisk zoom

Slipp flyga nära för att filma

DJI har visat upp en ny kamera till sina drönare som gör livet lite lättare för användare som ofta behöver flyga nära saker som kan vara skadliga för drönaren. Kameran heter Zenmuse Z3 och är företagets första kamera med optisk zoom. Enheten kör en kombination av 3,5 gånger optisk zoom med 2 gånger digital zoom, vilket gör det möjligt för dig att totalt köra 7 gånger zoom vid behov.

Zenmuse Z3 är kompatibel med Inspire 1, Matrice 100 och Matrice 600 samt DJI:s Lightbridge-mjukvara som låter dig strömma HD-video från 5 kilometers avstånd.

Zenmuse Z3 kostar 899 dollar och finns tillgänglig på DJI:s hemsida.

via The Verge dji.com +