Skivspelaren du själv bygger ihop

Vinyl DIY

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mediaspelare

Vinylen kommer nog inte att dö. Spinbox är ett roligt projekt för den som vill ha en enkel vinylspelare och som vill bygga ihop den själv. Bygget verkar superenkelt och resultatet har dessutom förstärkare och högtalare.

Det ska komma en crowfunding-kampanj men exakt när är oklart.

O-R3 är en självkörande säkerhetsvakt med drönare

Yo dog...

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Drönare

Otsaw Digital har tagit fram det självkörande fordonet O-R3 som ska kunna ersätta säkerhetsvakter. Fordonet har ett gäng olika sensorer och komponenter som hjälper den navigera samt hålla koll på omgivningen. Med hjälp av fordonets kameror kan den till exempel hålla koll på vem som är anställd på området den patrullerar eller hålla reda på om det finns kvarlämnade väskor.

Om den nu skulle hitta en bandit så har den inte direkt möjlighet att jaga personen då den inte är särskilt snabb. Men det har man löst genom att ge O-R3 en egen drönare som då kan flyga upp och följa efter banditen som flyr.

Vill man hyra en sådan här självkörande säkerhetsvakt så kostar den 10 000 dollar i månaden.

Honor släpper aktivitetsarmband för 250 kronor

Men kommer det hit?

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Aktivitetsarmband är kanske inte det hetaste på planeten just nu men om man skulle vara sugen på ett hade nya A2 från Honor varit intressant. A2 har stegräknare, sömntracker, påminnelse så att du inte sitter still för mycket och pulsmätare. Allt för motsvarande 250 kronor.

Problemet är att det ser bara ut som att det bara kommer att säljas i Kina. Bummer.

Gör din egen självbalanserande robot

Roligt Arduino-projekt

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

När Segway kom var det helt sjukt att göra en pryl som balanserade sig själv. I dag är det inte riktigt lika unikt men fortfarande spännande. I det här DIY-projektet bygger Joop Brokking en självbalanserande robot som baseras på en Arduino. Resultatet kallar han för Your Arduino Balancing Robot (YABR).

Alla ritningar och alla andra instruktioner du behöver finns på länken nedan.

Nu kan du se om en emoji trendar

För den som är nervös att vara otrendig

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Mojänger

Som allting annat går det trender i emojis. Emojipedia.org har nu lagt till en funktion där man på varje emojis sida kan se hur emojin trendar. Så att man inte råkar använda en emoji som är helt ute. Hur skulle det se ut...

Trailer för dokumentär om Jimmy Iovine + Dr Dre
Full av kändisar! 
106kg
+
Roger Åberg
Någon som är i behov av en anti-energidryck?
Varva ned 
157kg
+
Bobby Green
Knasig video om att lära sig simma
Med en uppblåsbar pool 
119kg
+
Bobby Green